Gambaran keseluruhan

Tekanan yang semakin meningkat terhadap sumber semula jadi telah mendorong penilaian bentuk tenaga tradisional, serta mencari bentuk tenaga baru dan terbarukan. Pengeluaran, pengedaran dan penggunaan tenaga telah menjadi bidang keutamaan bagi kerajaan, perniagaan dan organisasi bukan kerajaan di seluruh dunia. Dengan permintaan yang semakin meningkat untuk pekerja dengan pengetahuan undang-undang khusus dalam undang-undang dan dasar tenaga, kami telah merangka kursus ini khusus untuk memenuhi keperluan itu.

Pada kursus Masters ini, anda akan meneroka persilangan antara tenaga, persekitaran, pelaburan dan peraturan. Kakitangan pakar telah berkumpul untuk menyediakan graduan dengan pemahaman yang mendalam tentang undang-undang dan dasar tenaga, serta bidang utama undang-undang pelaburan, dasar alam sekitar, pengurusan tenaga dan ekonomi.

Anda akan diajar oleh kakitangan pakar dalam undang-undang, ekonomi, politik dan sains alam sekitar. Mereka akan memberi anda gambaran yang jelas tentang isu undang-undang, politik dan ekonomi yang berkaitan dengan undang-undang tenaga di peringkat kebangsaan, serantau dan antarabangsa. Terdapat juga peluang untuk disertasi berasaskan kerja.

Adalah penting bagi kita bahawa pelajar kita mempunyai peluang untuk melibatkan diri dengan undang-undang dan dasar tenaga kerana ia terus berkembang, oleh itu kami menggalakkan pelajar menghadiri persidangan yang sesuai. Sebagai contoh, pada 2016/17 pelajar LLM menghadiri satu persidangan dasar tenaga untuk mendengar lebih banyak mengenai dasar tenaga dan pembaharuan pasaran dari kerajaan, pengawal selia dan industri.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Anda akan mempunyai pilihan untuk menjalankan projek disertasi berasaskan kerja atau kerja yang akan meningkatkan kebolehpasaran anda

# 2 Dengan memberi anda pilihan modul pilihan, kursus ini mempunyai kelonggaran yang membolehkan anda menyesuaikan pembelajaran anda dengan minat anda sendiri

# 3 Pengajaran disampaikan oleh kakitangan akademik berpengalaman, komited dan menyokong

Objektif kursus

Kursus ini akan membantu anda untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindahkan yang sering dicari majikan. Pada akhir kursus, anda akan mempunyai:

  • penulisan yang sangat baik, kemahiran analisis dan kemahiran komunikasi
  • kemahiran pengurusan masa
  • pengetahuan, pemahaman dan kemahiran di peringkat Sarjana yang sesuai untuk kerjaya di pejabat undang-undang, kerajaan, organisasi antarabangsa, NGO dan perniagaan
  • pandangan mendalam mengenai isu-isu undang-undang, politik dan ekonomi yang berkaitan dengan undang-undang tenaga di peringkat nasional, serantau dan antarabangsa
  • pemahaman mengenai dinamik undang-undang tenaga masa lalu dan semasa, pembuatan dasar dan tadbir urus, serta perkembangan masa depan di kawasan itu
  • asas akademik untuk perkembangan ke peringkat peringkat PhD

Membuat Kebanyakan Sarjana

Kami tahu meningkatkan kebolehpasaran anda untuk membantu anda menonjolkan perniagaan dan organisasi antarabangsa adalah pemacu utama dalam memutuskan untuk mengikuti ijazah Sarjana. Program Pembuatan Kebanyakan Master yang memenangi anugerah membolehkan anda memulakan karier anda dengan projek berasaskan kerja dengan syarikat tenaga dan firma undang-undang untuk disertasi anda. Projek ini akan menjadi tumpuan penyelesaian, dan menangani keperluan penyelidikan sebenar dalam organisasi.

Pergi ke Laman Web Kebanyakan Masters untuk melihat butiran lanjut.

Pembelajaran fleksibel

Jika anda berminat untuk mempelajari modul dari kursus ini, Sijil Pasca Siswazah atau Diploma Siswazah kemudian sila emel Siswazah Graduan untuk membincangkan kursus pengajian anda.

Butiran kursus

Kursus ini terdiri daripada enam modul mengajar yang disampaikan oleh kakitangan yang mengkhusus dalam Undang-undang, Politik, Ekonomi, Pengurusan dan Sains Alam Sekitar. Anda akan mengambil gabungan tiga modul dalam setiap semester, dan menyelesaikan disertasi 10,000 perkataan sepanjang musim panas.

Mengajar

Semua modul disampaikan melalui pembelajaran dan pengajaran kumpulan kecil, yang memberikan peluang untuk interaksi antara pelajar dan kakitangan. Ini menyokong pembangunan kemahiran komunikasi melalui perbincangan dan pembentangan isu-isu utama.

Para ahli akademik yang terlibat dalam pengajaran ijazah itu terkenal dengan penyelidikan utama dan antarabangsa di dalam bidang subjek mereka. Kerja mereka diwakili dengan baik dalam jurnal kebangsaan dan antarabangsa, di persidangan akademik di seluruh dunia dan di media.

Pakar tenaga undang-undang dan dasar tenaga terkemuka dan pakar antarabangsa yang lain juga akan memberikan syarahan tetamu - dan anda boleh pergi ke kilang penjanaan elektrik yang berlainan.

Anda dijangka menjalankan kajian bebas, dan membaca secara meluas dari pelbagai sumber. Disertasi anda memberi anda peluang untuk menghasilkan penyelidikan bebas di kawasan pilihan anda, dan mempamerkan pengetahuan dan kemahiran anda yang diperoleh.

Kerja lapangan

Adalah penting bagi kita bahawa para pelajar kita mempunyai peluang untuk melibatkan diri dengan undang-undang dan dasar tenaga seperti yang berlaku dan menghadiri persidangan yang sesuai mengenai Undang-undang dan Dasar Tenaga di mana dapat dilaksanakan. Berikut adalah beberapa contoh persidangan yang dihadiri oleh pelajar-pelajar kami:

2017

Pembaharuan Selepas Brexit

Menyambung dengan masa depan yang rendah karbon

2015/16

Pada 2015/16, pelajar menghadiri Persidangan Undang-undang Tenaga WS Persatuan dan Persidangan Kelestarian Tenaga di CEPMLP, University of Dundee. Pada 2016/17, pelajar Stirling LLM menghadiri persidangan dasar tenaga untuk mendengar lebih banyak mengenai dasar tenaga dan pembaharuan pasaran daripada kerajaan, pengawal selia dan industri: Keutamaan tenaga di Scotland: pelaburan, fleksibiliti dan strategi tenaga baru.

Penilaian

Modul ditaksir oleh gabungan kursus dan peperiksaan, dengan pemberat yang berbeza-beza bergantung kepada jenis bahan yang diajarkan.

Jam bilik darjah

Jadual waktu di bawah adalah contoh biasa, tetapi jadwal anda sendiri mungkin berbeza.

Musim luruh

Undang-undang dan Dasar Tenaga

LAWPP13

THURS, 12.30 - 14:30

Organisasi Antarabangsa

ICCPP02

TUE, 16:00 - 18:00

Undang-undang Pelaburan

LAWPP18

TUE, 09:00 - 11:00

Spring

Penilaian Impak Alam Sekitar

ENMPG22

FRI, 9:00 - 17:00

Undang-undang Tenaga Rendah Karbon

LAWPP14

TUE, 14:00 - 16:00

Latihan untuk Sarjana dalam Seni dan Kemanusiaan

ARTPL02

TUE, 11: 00-13: 00

Pengarah kursus

Profesor Simon Marsden

44 (0) 1786 467287
simon.marsden@stir.ac.uk

Yuran - 2018/2019

  • Rumah / EU: £ 6,300
  • Luar Negara: £ 15,250
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh University of Stirling »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
12 - 27 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,300 GBP
Rumah / EU: £ 6,300 - Luar Negara: £ 15,250
Ikut lokasi
Ikut tarikh