Read the Official Description

Program LLM sesuai untuk graduan undang-undang dan profesional undang-undang yang berminat dalam penyelidikan dan penulisan dan mempunyai masa serta kemampuan untuk menjalankan penyelidikan undang-undang yang cukup luas di peringkat akademik yang maju. Kerana sifat menuntut komponen penyelidikan, kemasukan ke program ini terhad kepada pemohon dengan rekod akademik yang cemerlang dalam LLB. Walau bagaimanapun, terdapat laluan kemasukan alternatif untuk pemohon yang dapat menunjukkan kesesuaian mereka untuk program ini.

Komponen kursus terdiri daripada empat kursus, yang boleh diambil sama ada dalam bidang khusus atau bidang umum. Komponen penyelidikan terdiri daripada kursus kehadiran dalam Metodologi Penyelidikan, dua esei penyelidikan masing-masing 5 000 perkataan dan Laporan Penyelidikan sebanyak 10 000 perkataan.

Faedah program ini:

The LLM by Coursework adalah cara yang sangat baik untuk membina kepakaran dalam bidang tertentu undang-undang, sehingga meningkatkan keupayaan seseorang sebagai pengamal undang-undang. Dengan mengasah kemahiran penyelidikan dan menulis mereka, LLM memberikan peguam alat yang mereka perlukan untuk memperdalam pengetahuan undang-undang mereka sepanjang kerjaya mereka. Kemahiran ini membolehkan mereka menyumbang kepada pertumbuhan pengetahuan dalam komuniti perundangan dan untuk membina reputasi mereka sebagai pakar dalam bidang tertentu kepentingan undang-undang.

Garis Besar Kurikulum:

Gabungan mata pelajaran yang diambil untuk LLM oleh Kursus dan Laporan Penyelidikan bergantung pada bidang yang dipilih. Program ditawarkan dalam bidang berikut:

Umum Ini adalah bidang yang paling fleksibel, membolehkan pelajar memilih empat kursus dari mana-mana bidang lain.

Komersial

Undang-undang Korporat Bidang yang sangat popular ini ditujukan kepada peguam komersial yang ingin memberi tumpuan kepada undang-undang syarikat khususnya.

Undang-undang Alam Sekitar Bidang yang berkembang dan menarik ini menawarkan peguam peluang untuk mengkhusus dalam undang-undang alam sekitar dan pembangunan lestari.

Advokasi Hak Asasi Manusia

Maklumat

Undang-undang Antarabangsa Bidang ini memberikan peguam pemahaman yang sangat baik mengenai undang-undang antarabangsa awam dan implikasi yang penting bagi dunia global kita.

Undang-undang Ekonomi Antarabangsa (dahulunya Undang-undang Antarabangsa

Nota: Pelajar yang belum menyiapkan Ekonomi di peringkat sarjana muda tahun ketiga mesti mengikuti kursus Mandela Institut Ekonomi untuk Undang-Undang selain kursus yang ditetapkan untuk bidang ini.

Undang-undang Buruh Sifat dinamik pasaran buruh dan peraturannya memberikan cabaran berterusan kepada pengamal undang-undang. Bidang ini memberikan peguam dengan pengetahuan terkini tentang undang-undang buruh Afrika Selatan dan memberi mereka alat yang mereka perlukan untuk mengatasi pembangunan undang-undang masa depan di kawasan ini.

Undang-undang Pencen Bidang ini menjawab keperluan untuk amalan pembelajaran khusus di kawasan undang-undang yang telah menyaksikan pertumbuhan yang besar dalam dekad yang lalu.

Undang-undang Cukai Bidang ini membina reputasi cemerlang Diploma Tinggi dalam Undang-undang Cukai Sekolah, yang mana ia berkesan digantikan.

Tarikh tutup:

  • 31 Ogos 2015 (Pelajar antarabangsa)
  • 30 September 2015 (pelajar Afrika Selatan)

Tempoh

Program ini boleh mengambil masa satu tahun (sepenuh masa) atau dua tahun (separuh masa).

Kerjaya

Kebanyakan pelajar LLM kami bekerja sebagai pengamal undang-undang, tetapi ijazah itu juga merupakan asas yang sangat baik untuk kerjaya akademik atau penyelidikan dalam undang-undang.

Syarat kemasukan

Kriteria pendaftaran / Syarat Kemasukan:

  • Rata-rata 65% pada tahun akhir LLB ditambah keterangan keupayaan pemohon untuk menjalankan penyelidikan dan penulisan ilmiah; atau
  • Purata 70% pada tahun akhir LLB tanpa bukti lanjut keupayaan untuk menjalankan penyelidikan dan penulisan ilmiah.

Laluan kemasukan alternatif:

  • Dua kursus Mandela Institut atau Diploma Pascasarjana setara dengan purata sekurang-kurangnya 70% secara keseluruhan.
  • Dalam keadaan yang luar biasa, pemohon boleh diterima tanpa ijazah LLB, berdasarkan kelayakan dan pengalaman mereka yang lain. Walau bagaimanapun, peserta-peserta tersebut perlu melengkapkan kursus Mandela Institut Pengenalan kepada undang-undang untuk Bukan Peguam.
Program taught in:
English
Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Feb. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
31 August 2015 (International students), 30 September 2015 (South African students)
By locations
By date
Start Date
Feb. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
31 August 2015 (International students), 30 September 2015 (South African students)

Feb. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
31 August 2015 (International students), 30 September 2015 (South African students)
End Date