LLM untuk Graduan Sekolah Undang-undang Asing

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

The LL.M. ijazah untuk Lepasan Sekolah Undang-undang Asing adalah satu tahun, program sepenuh masa untuk pelajar yang memegang ijazah undang-undang asas dari sekolah undang-undang antarabangsa yang diiktiraf. Pelajar yang didaftarkan dalam program ijazah ini mesti melengkapkan 24 jam kredit termasuk kursus dua kredit yang diperlukan dalam Perspektif Sistem Undang-undang Amerika. Kursus yang selebihnya adalah pilihan dan menawarkan pelbagai pilihan. Pelajar mempunyai kebebasan untuk memilih dari pelbagai kelas dan boleh mereka bentuk LL.M. ijazah untuk memenuhi keperluan dan matlamat mereka dalam belajar di Amerika Syarikat. Pelajar yang ingin mengambil peperiksaan bar di Texas, New York atau California boleh mengambil kelas yang diperlukan untuk memenuhi syarat untuk ujian tersebut. Pelajar lain mungkin ingin mengkhususkan diri dalam kajian antarabangsa atau di bidang lain undang-undang.

21434_IMG_4238_1.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law


Matlamat utama program ini adalah untuk meningkatkan kemahiran undang-undang pelajar antarabangsa agar dia menjadi seorang peguam dan ahli masyarakat yang lebih berkesan. Dalam hal ini program ini bertujuan untuk membangunkan:

 • penghargaan terhadap peranan undang-undang dalam pembangunan negara dan antarabangsa
 • keupayaan untuk mengenal pasti, melalui kajian perbandingan dan antarabangsa, pertimbangan dasar pelbagai peraturan undang-undang
 • penghargaan terhadap peranan peguam dalam perubahan sosial dan ekonomi
 • analisis undang-undang dan kebolehan menyelesaikan masalah untuk membolehkan pelajar memenuhi keperluan kompleks dunia modem kami
 • pemahaman asas mengenai sistem perundangan AS, seperti yang dipelajari dari perspektif perbandingan
 • satu rangka rujukan untuk menangani kepentingan perniagaan dan undang-undang dalam suasana transnasional

Ketahui lebih lanjut mengenai SMU Dedman School of Law .

Untuk melihat LL.M dalam talian untuk Graduan Kemasukan Sekolah Undang-undang Asing KLIK DI SINI

Cara memohon

Kriteria Kemasukan

Seorang pemohon untuk masuk ke LL.M. Ijazah untuk Graduan Sekolah Undang-Undang Asing mestilah lulusan sekolah undang-undang asing yang diiktiraf. Rekod sarjana pemohon mesti menunjukkan kebolehan undang-undang ilmiah. Seorang pemohon untuk bahasa Inggeris adalah bahasa kedua mesti menunjukkan bukti Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS). Pelajar undang-undang terlatih AS tidak boleh memohon program ijazah ini.
21437_SMU_Law_Graduation_2013_-_Thomas_Garza_Photography-230.jpg foto ihsan SMU Dedman School of Law

Keperluan Permohonan

Pemohon ke LL.M. program mesti mengemukakan yang berikut:

 1. permohonan yang lengkap,
 2. kenyataan peribadi,
 3. résumé (kurikulum vitae),
 4. dua surat syor dalam bahasa Inggeris,
 5. Yuran permohonan tidak dapat ditebus $ 75 (Dolar AS) dibayar kepada SMU Dedman School of Law , yang akan dikecualikan untuk pelajar antarabangsa yang meminta, dan
 6. transkrip sekolah sarjana dan undang-undang yang disahkan.

Transkrip mesti dihantar terus ke SMU Dedman School of Law Pengajian Siswazah SMU Dedman School of Law dari sekolah-sekolah anda.

Pemohon Antarabangsa

Pemohon yang bukan bahasa utama bahasa Inggeris mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS). Maklumat boleh didapati mengenai dua ujian dari www.ets.org atau www.IELTS.org. Kod institusi SMU untuk TOEFL adalah 6660, kod jabatan 03. Tiada kod institusi untuk IELTS. Skor TOEFL atau IELTS mesti dilaporkan kepada SMU secara langsung.

Tarikh Permohonan

Permohonan untuk LL.M. program diproses secara berterusan. Ia adalah untuk kepentingan anda untuk mengemukakan permohonan anda seawal mungkin. Pemohon untuk kemasukan Fall (Ogos) mestilah ditandatangani pada 1 April. Semua dokumentasi sokongan mesti diterima pada 15 April.

Permohonan untuk kemasukan Spring (Januari) hendaklah ditandatangani oleh 1 Oktober. Semua dokumentasi sokongan mesti diterima pada 15 Oktober. Permohonan lewat akan diterima atas dasar kes demi kes. Permohonan akan disemak setelah selesai, dan keputusan akan dibuat tidak lama kemudian.

Kursus Khusus

SMU Dedman School of Law menawarkan kurikulum yang kaya untuk meningkatkan kemahiran undang-undang pelajar antarabangsa untuk menjadi peguam yang lebih berkesan. Kepelbagaian dan kedalaman kursus yang ditawarkan boleh didapati di katalog kursus SMU Dedman School of Law atau dalam senarai jadual kursus .

Keperluan darjah

A) Pelajar boleh memulakan pengajian mereka pada musim gugur atau musim bunga. Mereka mesti mengambil bahagian dalam program orientasi yang diadakan di SMU Dedman School of Law pada pertengahan Ogos (untuk musim gugur) atau awal Januari (musim semi) setiap tahun sebelum permulaan kelas.

(B) Pelajar mengejar LL.M. ijazah untuk lepasan sekolah undang-undang asing mestilah menyelesaikan 24 jam kredit dari kursus atau seminar yang dipilih dengan berunding dengan penasihat fakulti pelajar yang ditugaskan semasa orientasi. Ahli fakulti yang menasihati calon untuk ijazah ini akan membuat segala usaha untuk menyesuaikan pelan pengajian pelajar kepada objektif siswazah tertentu. Walau bagaimanapun, semua pelajar dikehendaki mengambil kursus Perspektif Sistem Undang-undang Amerika. Mereka biasanya akan mengambil satu kursus asas JD seperti Kontrak. SMU Dedman Law menganugerahkan ijazah kepada pelajar yang menyelesaikan kursus dengan gred purata dalam semua kursus bersamaan dengan C atau 1.70. Seorang pelajar tidak akan menerima kredit untuk kursus atau seminar di mana gred mereka berada di bawah D atau 1.00. Pelajar yang menjadi bahasa kedua bahasa Inggeris dibenarkan tambahan masa untuk menyelesaikan peperiksaan akhir bertulis.

Beasiswa

SMU akan menganugerahkan biasiswa separa terhad kepada LL.M. calon. Kami tidak mempunyai aplikasi berasingan untuk LL.M. biasiswa. Permohonan anda untuk kemasukan berfungsi sebagai aplikasi biasiswa anda.

Kelayakan Ujian Bar

Pelajar antarabangsa yang ingin mengamalkan undang-undang di negara ini dan memenuhi syarat untuk masuk ke bar di salah satu daripada negeri atau Daerah Columbia harus membiasakan diri dengan syarat penerimaan bar di bidang kuasa tertentu di mana mereka merancang untuk mengamalkan. Keperluan kemasukan bar berbeza dari negeri ke negeri. Sesetengah negeri memerlukan pemohon untuk memiliki ijazah JD, dan yang lain hanya akan memerlukan kredit kursus tertentu dari sekolah undang-undang di negara ini. Texas sekarang membenarkan penuntut berpendidikan asing yang berkelulusan yang telah melengkapkan LL.M. untuk menduduki peperiksaan Texas Bar.

Untuk peraturan lengkap yang mengawal Masuk ke Bar Negeri Texas KLIK DI SINI

Untuk helaian fakta yang merumuskan Kelayakan Pemohon Luar Negara dan Pengacara Asing untuk mengambil Ujian Bar Texas KLIK DI SINI

21435_22519D_079_HR_RT1.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Mengenai

Ditubuhkan pada tahun 1925, SMU Dedman School of Law adalah sebuah sekolah undang-undang swasta peringkat tinggi yang terletak di Dallas, Texas, dan terletak di kejiranan berbaris pokok, hanya beberapa minit dari pusat bandar. Ditubuhkan pada tahun 1949, program undang-undang gelar sarjana sekolah undang-undang telah memainkan peranan penting dalam melatih beberapa pemimpin terkemuka di seluruh dunia. Kami berbangga dengan rangkaian alumni global kami - lebih daripada 2,000 graduan dari 80 negara yang memegang jawatan penting dalam kerajaan, amalan undang-undang, perniagaan, badan kehakiman, dan pendidikan undang-undang di seluruh dunia.

SMU Dedman Alumni Networkfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Program Ijazah Sarjana Luar Biasa yang luar biasa

SMU Dedman School of Law menawarkan program ijazah sarjana untuk kedua-dua peguam AS dan asing yang terlatih. LL.M. dan Program SJD meningkatkan kerjaya dalam amalan swasta undang-undang, pengajaran, dan perkhidmatan awam dengan menganalisis pengajaran dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk memenuhi tuntutan kompleks dunia kita. Program ini meningkatkan pemahaman pelajar tentang teori dan dasar undang-undang, memperluaskan wawasan undang-undang pelajar, dan menggalakkan pembangunan kemahiran penyelidikan dan menulis undang-undang.

Belajar di Vibrant Dallas, Texas

SMU Dedman Law menawarkan peluang kepada pelajar antarabangsa untuk menjadi sebahagian daripada komuniti yang cergas, pelbagai, dan ilmiah dengan kelebihan belajar di Dallas - bukan sahaja sebuah pusat perniagaan antarabangsa, tetapi sebuah pusat kebudayaan dinamik yang terletak di tengah-tengah antara pantai timur dan barat United Negeri-negeri di rantau ini yang terkenal dengan iklimnya yang cerah dan cerah. Dallas adalah bandar terbesar kesembilan dan Dallas / Ft. Worth metroplex merupakan kawasan metropolitan keempat terbesar di Amerika Syarikat. Ia adalah sebuah bandar yang canggih dengan pasaran pekerjaan yang berkembang maju, kualiti hidup yang tinggi dan kos sara hidup yang rendah. Ia adalah tempat yang bagus untuk hidup dan belajar!

Fakulti diiktiraf di peringkat global

Fakulti ini termasuk para ulama dan inovator dalam pelbagai bidang, termasuk undang-undang perlembagaan, undang-undang korporat, undang-undang jenayah, undang-undang alam sekitar, undang-undang kesihatan, harta intelektual, undang-undang keselamatan nasional, undang-undang minyak dan gas, undang-undang kepentingan awam dan undang-undang cukai. Para ulama ini sering terlibat dunia dengan muncul di hadapan jawatankuasa kongres, bekerja dengan agensi pengawalseliaan negeri dan persekutuan, yang berhujah di hadapan mahkamah negeri dan persekutuan, bekerja dengan eksekutif korporat dan bukan keuntungan, dan selalu muncul di media untuk menterjemahkan penyelidikan mereka atau memberikan ulasan tentang cerita penting hari itu. Mempelajari undang-undang di SMU memberikan pelajar akses kepada fakulti luar biasa yang terlibat dalam penyelidikan yang tepat pada masanya dan canggih yang sering dimaklumkan oleh pengalaman bertahun-tahun.

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Pengalaman pembelajaran

Sebagai tambahan kepada kurikulum yang pelbagai, pelajar dijemput untuk memanfaatkan banyak aktiviti di luar kelas. Di SMU Dedman Law, pengalaman pembelajaran anda akan diperkayakan melalui persidangan dan kuliah antarabangsa sepanjang tahun, membawa tokoh-tokoh antarabangsa ke kampus untuk membincangkan isu-isu undang-undang global semasa. LL.M. Antarabangsa pelajar mengambil kelas dengan pelajar JD Amerika dan menyertai Program Mahkamah - program yang diperkenalkan semasa orientasi di mana pelajar menyambungkan kumpulan kecil dengan rakan sekelas, fakulti, pemimpin pelajar, penasihat kerjaya, dan alumni untuk pengalaman komuniti sepanjang masa di SMU Dedman School of Law . Seorang ahli fakulti akan menjadi penasihat akademik peribadi anda. Mempraktikkan peguam dari seksyen Undang-undang Antarabangsa Persatuan Bar Dallas juga menjadi mentor untuk pelajar kami.

Alumni yang terkenal di peringkat antarabangsa

SMU Dedman School of Law antarabangsa SMU Dedman School of Law telah memberi kesan ke seluruh dunia. Rangkaian alumni antarabangsa kami merangkumi lebih daripada 2000 graduan di lebih daripada 80 buah negara. Profesional ini boleh didapati di peringkat tertinggi kerajaan, amalan undang-undang, dan perniagaan. Alumni antarabangsa SMU mewakili spektrum sistem perundangan yang luas, termasuk dari Amerika Tengah dan Selatan, Mexico, Kanada, Eropah, Afrika, India, Asia Tenggara, China, Timur Tengah, dan Rim Pasifik. Kami berusaha untuk kepelbagaian geografi global dalam pendaftaran pelajar kami dan memberi perhatian dan sokongan individu yang tinggi untuk setiap pelajar antarabangsa.

Sobchok Sukharomna '81

Presiden Mahkamah Agung, Thailand

Dr. Shen Shiaoming '81

Perunding Perundangan Antarabangsa untuk Mackenzie & Albritton LLP

The Honorable SM Krishna '59

Menteri Hal Ehwal Luar untuk India (2009-2012)

Siriporn Chaiyasuta '85

Penasihat Am, Chevron Europe, Eurasia dan Timur Tengah Exploration & Production Limited

Moath Alhussain '11

Assoc. Peguam, Perbadanan Industri Asas Saudi

Antonio M. Garza '83

Bekas Duta AS ke Mexico

Dr. Helmut Sohmen '66

Pengerusi dan Presiden, BW Group

Dr. Hassan Okour '07

Bekas Dekan, Sekolah Undang-undang Qatar

Jinsung Lee '88

Keadilan, Mahkamah Perlembagaan Korea

Yukio Horigome '71

Hakim Mahkamah Agung Jepun

Hans Heppe'97

Rakan Kongsi Antarabangsa, Locke Lord LLP Konsul German Kehormat

Kehidupan seorang pelajar

Sekolah undang-undang terletak di sudut barat laut kampus utama SMU - dengan bangunan bilik darjah, bangunan pentadbiran, dan perpustakaan undang-undang membentuk apa yang disebut "Undang-undang Quad." Lokasi yang ideal ini memberikan akses mudah kepada banyak sumber pelajar SMU yang hebat, termasuk perkhidmatan makan, pusat kecergasan utama dan pusat perkhidmatan kesihatan.

21430_28439363.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Establi ... Baca lebih lanjut

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Established in 1949, the law school's graduate degree law programs have played an important role in training some of the foremost leaders around the world. Baca Ringkas