Program LLM

Satu LLM, atau Sarjana Undang-Undang, adalah ijazah yang dianugerahkan kepada mereka yang sudah memegang ijazah undang-undang profesional, yang telah menamatkan pendidikan dan penyelidikan lanjutan dalam bidang tertentu undang-undang. Peguam boleh memilih untuk mengikuti program LLM untuk mendapatkan kepakaran dalam sektor tertentu, untuk kemajuan kerjaya, dan untuk membina rangkaian profesional.

Beberapa contoh program LLM adalah dalam sektor undang-undang seperti teknologi maklumat, undang-undang cukai, perkhidmatan kewangan, undang-undang antarabangsa, undang-undang alam sekitar, dan undang-undang komersial. Sesetengah universiti juga membolehkan pelajar untuk membangunkan program LLM khusus mereka sendiri yang khusus untuk kepentingan profesional mereka. Program LLM biasanya mengambil masa selama setahun untuk menyiapkan dan manakala beberapa program terdiri terutamanya daripada penyelidikan, yang lain juga memerlukan kerja kursus. Pelajar program LLM boleh dijangka untuk menyiapkan tesis yang akan dianugerahkan ijazah.

Pelbagai program LLM berbeza dapat banyak - don 't biarkan ia menghalang anda! Mulakan carian anda dengan melihat program LLM paling popular yang disenaraikan di bawah.

LLMs baru ditambah

SRH University Heidelberg

Sarjana Undang-Undang dalam Undang-Undang Perniagaan Antarabangsa dan Perbandingan

Disember 14, 2018
Perusahaan moden memerlukan pakar undang-undang yang terlatih dan terlatih yang terlatih. Program kami memberi tumpuan kepada pelajar-pelajar yang berminat dan berkelayakan yang berminat dalam pemahaman global terhadap undang-undang dan mekanismenya untuk menyelaraskan interaksi manusia dalam masyarakat moden. Mengikut konsep perbandingan fungsi undang-undang,… [+] program kajian ini menumpukan pada soalan-soalan penting mengenai undang-undang perniagaan kontemporari, dengan memberi tumpuan kepada Hukum Jerman, Eropah, Anglo-Amerika dan Cina. Graduan akan disediakan secara optimum untuk urus niaga antarabangsa, peranan kepimpinan dalam pasukan interkultur, dan menghadapi cabaran ekonomi global sekarang ini. [-]

Sheffield Hallam University

LLM Hak Asasi Manusia

Disember 11, 2018
Ijazah lepasan ijazah ini menyediakan asas yang anda perlukan untuk memasuki undang-undang hak asasi manusia dan memajukan ijazah yang ada. Anda akan meliputi teori dan amalan hak asasi manusia dan lepasan sebagai pengamal yang mahir, berpengetahuan dan berkemahiran.

University of Puerto Rico - Río Piedras

Sarjana Undang-undang (LL.M.)

Disember 1, 2018
Program Master of Law bertujuan untuk membangunkan peguam dalam prinsip dan prosedur sistem hukum tradisi Anglo-Amerika dan tradisi hukum sivil. The LL.M. Ia direka untuk satu (1) tahun pengajian untuk menyelesaikan tugasan, yang boleh diperpanjang sehingga maksimum dua (2) tahun untuk alasan yang kukuh, dan terdiri daripada 24 jam kenalan.

Universiti di مليسيا

Ubah lokasi

LLM

Untuk mengamalkan undang-undang di Amerika Syarikat dan banyak negara-negara di Eropah, anda mesti melengkapkan ijazah undang-undang dan lulus satu siri ujian, sering dipanggil peperiksaan bar, untuk membuktikan pemahaman anda tentang bidang undang-undang. Pelajar yang ingin mengambil latihan mereka lagi mempunyai pilihan untuk mengikuti program pasca siswazah setelah memenuhi syarat-syarat asas. Salah satu daripadanya adalah LLM, satu program yang sama untuk pelajar yang berminat untuk menjalankan amalan di peringkat antarabangsa. Jika anda sedang mempertimbangkan LLM satu, belajar lebih lanjut mengenai ijazah yang akan membantu anda menentukan sama ada ia sesuai untuk matlamat anda.

 

Apa LLM satu?

LLM bermaksud Sarjana Muda Undang-Undang. Ini ijazah undang-undang pasca siswazah sering dipilih oleh pelajar undang-undang yang ingin melanjutkan latihan seterusnya dalam satu jurusan undang-undang, seperti undang-undang Harta Intelek atau undang-undang Perbankan .

Darjah LLM diiktiraf di peringkat antarabangsa.Ia, dengan sendirinya, tidak layak seorang pelajar undang-undang amalan di kebanyakan negara. Sebaliknya, ia digunakan sebagai tambahan kepada Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang atau Juris Doctor ijazah undang-undang. Untuk mengamalkan undang-undang, pelajar mesti mendapat ijazah profesional ini dan lulus peperiksaan bar atau ujian setara. LLM yang hanya menambah kelayakan lagi untuk kelayakan pelajar yang 's yang telah sedia ada.

Walaupun program LLM diiktiraf di peringkat antarabangsa, mereka tidak universal ditakrifkan. Ini bermakna bahawa ijazah LLM di sebuah sekolah di Amerika Syarikat boleh merangkumi topik yang berbeza daripada satu di sebuah sekolah di UK. Selalunya, topik-topik yang diliputi termasuk mengajar peguam asing asas amalan undang-undang di negara tertentu.

 

Kebaikan Meneruskan LLM satu

Ijazah LLM tidak diperlukan untuk masuk ke dalam kerja sebagai peguam, tetapi banyak syarikat lebih suka bekerja dengan pelajar-pelajar yang telah mencapai tahap ini.Bukan sahaja ia menunjukkan bahawa pelajar yang telah menerima latihan khusus, tetapi ia juga menunjukkan bahawa pelajar yang berdedikasi untuk profesion undang-undang dan bersedia untuk pergi atas dan di luar untuk meningkatkan latihan masing-masing.

Seperti kerja paling lepasan ijazah, ijazah LLM sering meningkatkan peguam 's potensi pendapatan. Beberapa peguam telah melihat benjolan gaji kira-kira tujuh peratus selepas mencapai LLM satu. Ini bukan jaminan, kerana setiap majikan akan mempunyai peraturan mereka sendiri mengenai kenaikan gaji dengan kerja siswazah, tetapi membayar kenaikan adalah biasa.

Sebagai darjah diiktiraf di peringkat antarabangsa, program LLM layak peguam untuk bekerja dalam persekitaran multinasional. Firma yang kerap bekerja dengan kes antarabangsa boleh mendapat manfaat daripada mengambil peguam bela dengan LLM, dan ini boleh meningkatkan peluang pekerjaan kepada graduan. Sejak dunia menjadi semakin kecil, permintaan untuk peguam yang boleh bekerja di peringkat antarabangsa sedang berkembang dengan cepat, dan LLM sebuah membantu mengisi keperluan itu.

Peguam yang merancang untuk berpindah ke negara baru boleh menggunakan LLM untuk melayakkan mereka untuk mengamalkan undang-undang di lokasi baru mereka. Peraturan-peraturan yang sekitar ini berbeza dengan ketara, tetapi di sesetengah kawasan ijazah undang-undang antarabangsa dan program LLM yang tepat adalah semua yang diperlukan untuk melayakkan seorang peguam untuk mengambil peperiksaan bar dan undang-undang amalan di sebuah negara baru. Kadang-kadang, dia akan mempunyai untuk mengambil program latihan penuh sebelum memohon untuk mengambil peperiksaan bar.

Ini adalah sebahagian daripada manfaat buat dari mengambil LLM satu. Manfaat lain, dan salah satu yang menyebabkan banyak untuk mengejar LLM di tempat pertama, adalah peluang untuk mengembangkan rangkaian profesional anda di kawasan tertentu undang-undang. Orang yang anda temui di dalam bilik darjah, termasuk kedua-dua guru dan pelajar, boleh berkhidmat rangkaian kenalan yang berharga pada masa akan datang selepas menamatkan pengajian anda.

 

Berapa Banyak Adakah Ia Ambil Kos untuk LLM satu?

Menyatakan kos untuk LLM seorang adalah sukar kerana setiap universiti mempunyai struktur sendiri. Bukan itu sahaja, tetapi kos akan berbeza-beza dari satu negara ke negara yang akan datang, dan ia akan berbeza-beza bergantung kepada sama ada pelajar yang mendaftarkan diri dalam program sepenuh masa atau program sambilan. Di Amerika Syarikat, ijazah LLM boleh kos antara $ 30,000 dan $ 50,000 bagi hanya tuisyen. Menambah kos lain, pelajar perlu bersedia untuk membayar antara $ 70,000 dan $ 80,000 untuk satu LLM. Walaupun ini mungkin kelihatan seperti kos yang tinggi, anda tidak sepatutnya membiarkan ia menghalang anda daripada melanjutkan ijazah ini. Biasiswa dan peluang pinjaman boleh membantu membuat LLM yang agak berpatutan.

 

Keperluan LLM Ijazah

Jika anda sedang mempertimbangkan mengambil program LLM, memahami keperluan asas akan membantu anda membuat keputusan yang betul. Kebanyakan program memerlukan pelajar untuk mempunyai pertama memperolehi ijazah dalam undang-undang.Jika program yang anda pilih tidak mempunyai keperluan ini, ia akan memerlukan ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan. Program-program ini sering penyelidikan berasaskan dan mengambil masa yang sedikit di dalam kelas, walaupun masa bilik darjah tidak pernah di dengari. Program LLM paling memerlukan pelajar untuk menulis tesis untuk menunjukkan apa yang telah dipelajari di dalam program ini.

 

Negara-negara Menawarkan Program LLM

Dari segi sejarah, LLM yang ditawarkan di negara-negara berbahasa Inggeris terutamanya, kerana ia merupakan pasaran yang bekerja dengan jawatan ijazah Sarjana Muda 's dan Master ' s. Walau bagaimanapun, ia telah tersebar ke beberapa negara Eropah dan Asia, dengan sesetengah negara, seperti Finland, sebenarnya memerlukan LLM sebagai tahap peringkat kemasukan untuk mengamalkan undang-undang.

Jika anda berminat untuk mengambil program LLM, anda akan perlu membuat keputusan negara yang merupakan salah satu yang terbaik untuk anda. Program LLM boleh didapati di seluruh Amerika Syarikat dan United Kingdom.Kanada, banyak negara-negara Eropah dan beberapa negara di Asia juga menawarkan program LLM. Pelajar biasanya mengambil LLM di negara ini di mana mereka tinggal atau negara di mana mereka ingin bekerja. Perlu diingat bahawa kelas-kelas yang diajar dalam bahasa yang berasal dari negara itu.


Jenis Darjah LLM

Program LLM boleh didapati dalam banyak bidang undang-undang. The Cukai LLM dan Undang-undang Antarabangsa LLM darjah adalah antara yang paling popular. Pilihan lain termasuk hak asasi manusia , harta intelek , maritim , perniagaan , perbankan , kesihatan , kewangan dan cukai antarabangsa .Kewangan korporat dan hartanah juga kadang-kadang dipilih sebagai pengkhususan LLM.

Bagi peguam yang berminat untuk memaksimumkan potensi pendapatan mereka sambil membuka pintu kepada peluang-peluang antarabangsa, mengambil LLM satu masuk akal. Dengan mencari program yang betul, peguam-peguam ini boleh memperbaiki keadaan kewangan mereka dan prospek pekerjaan mereka dalam masa satu tahun.