Sarjana Undang-undang di Cameroon

Terbaik Sarjana Undang-undang di Cameroon 2018/2019

LLM

Satu LL.M. adalah langkah pertama ke arah ahli akademik di banyak negara. Ia membentangkan banyak peluang untuk pakar dalam bidang tertentu atau untuk menjalankan penyelidikan menyeluruh. Ia juga boleh membuktikan bermanfaat dalam memperoleh ijazah doktor falsafah dalam tahap undang-undang.

An LLM (Sarjana Undang-undang) adalah ijazah lanjutan kepada pelajar bidang undang-undang. Ia biasanya direka untuk profesional undang-undang dan pelajar yang ingin menimba ilmu pengetahuan dalam bidang undang-undang yang khusus seperti undang-undang antarabangsa atau cukai.

Negara Afrika Barat Cameroon mempunyai sistem pendidikan yang berkembang pesat yang lebih tinggi. Kolej dan universiti dahulu sedikit bilangannya sehingga baru-baru, tetapi banyak sekolah baru yang menawarkan pelbagai program akademik yang baru telah banyak mempelbagaikan pilihan untuk pelajar di negara ini.

Sarjana Undang-undang di Cameroon

Baca lebih lanjut

Sarjana dalam Perniagaan Litigasi dan Timbangtara

Catholic University of Central Africa
Campus February 2019 Cameroon Yaounde

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara. [+]

OBJEKTIF LATIHAN

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara.

DURASI LATIHAN

Latihan ini berlangsung selama dua tahun.

KEMAHIRAN

Para pemegang Master akan dapat campur tangan pada soalan-soalan:

Para pemegang Master akan dapat campur tangan dalam bidang berikut:Prosiding sivil, jenayah dan pentadbiranProsedur kecemasanProsedur undang-undang biasaTimbangtara domestik dan antarabangsaPertikaian perniagaan persendirian dan awam

SYARAT-SYARAT KEMASUKAN

Dua kemungkinan:

Bagi pelajar yang memegang ijazah dari Fakulti Sains Sosial dan Pengurusan UCAC dalam bidang undang-undang, kemasukan pada tahun pertama dijalankan pada kajian failBagi mana-mana calon luaran yang memegang LAC 3 dalam undang-undang, kemasukan dalam tahun pertama dilakukan pada kajian fail... [-]