Filter
Sarjan Undang-undang
Cameroon

Terbaik Sarjana Undang-undang di Cameroon 2019

The LLM atau Sarjana Undang-Undang adalah ijazah yang diiktiraf diperingkat antarabangsa pascasiswazah dalam undang-undang. Program LLM biasanya terbuka kepada mereka yang telah terlebih dahulu mendapat ijazah dalam undang-undang.

An LLM (Sarjana Undang-undang) adalah ijazah undang-undang canggih yang membantu menyediakan pelajar dengan latihan undang-undang khusus. Kurikulum sering menggabungkan penyelidikan, kerja kursus dan tesis. program LLM sering mengambil satu hingga dua tahun untuk disiapkan.

Negara Afrika Barat Cameroon mempunyai sistem pendidikan yang berkembang pesat yang lebih tinggi. Kolej dan universiti dahulu sedikit bilangannya sehingga baru-baru, tetapi banyak sekolah baru yang menawarkan pelbagai program akademik yang baru telah banyak mempelbagaikan pilihan untuk pelajar di negara ini.

Sarjana Undang-undang di Cameroon

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

Ijazah
Lokasi
Cameroon
Jenis pengajian
Secara
Catholic University of Central Africa

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara. ... [+]

OBJEKTIF LATIHAN

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara.

DURASI LATIHAN

Latihan ini berlangsung selama dua tahun.

KEMAHIRAN

Para pemegang Master akan dapat campur tangan pada soalan-soalan:

Para pemegang Master akan dapat campur tangan dalam bidang berikut:Prosiding sivil, jenayah dan pentadbiranProsedur kecemasanProsedur undang-undang biasaTimbangtara domestik dan antarabangsaPertikaian perniagaan persendirian dan awam

SYARAT-SYARAT KEMASUKAN

Dua kemungkinan:

Bagi pelajar yang memegang ijazah dari Fakulti Sains Sosial dan Pengurusan UCAC dalam bidang undang-undang, kemasukan pada tahun pertama dijalankan pada kajian failBagi mana-mana calon luaran yang memegang LAC 3 dalam undang-undang, kemasukan dalam tahun pertama dilakukan pada kajian fail... [-]
Cameroon Yaounde
Sept. 2019
Perancis
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu