Filter
Sarjan Undang-undang
Cameroon Yaounde

Terbaik Sarjana Undang-undang in Yaounde di Cameroon 2019

LL.M. program berbeza-beza panjang, nilai dan kuantiti. Program tetap adalah satu tahun artikel sepenuh masa atau dua hingga tiga tahun pengajian separuh masa. Pelajar sering mengambil kursus mereka, sama ada pakar dalam bidang tertentu, seperti undang-undang antarabangsa, atau mewujudkan kursus adat kajian untuk memenuhi kepentingan peribadi mereka atau keperluan profesional.

Mereka yang mempunyai ijazah profesional dalam undang-undang boleh mengejar ijazah akademik maju dalam Sarjana Undang-undang atau LLM. Untuk mengambil kursus ini, anda mesti mempunyai ijazah pertama dalam undang-undang dan juga pengalaman bidang yang luas. Ia ditawarkan dalam pelbagai negara dari seluruh dunia.

Negara Afrika Barat Cameroon mempunyai sistem pendidikan yang berkembang pesat yang lebih tinggi. Kolej dan universiti dahulu sedikit bilangannya sehingga baru-baru, tetapi banyak sekolah baru yang menawarkan pelbagai program akademik yang baru telah banyak mempelbagaikan pilihan untuk pelajar di negara ini.

Sama ada anda lebih suka Perancis atau Inggeris untuk berkomunikasi, institut pengajian tinggi di bandar ini telah mencuba untuk menggabungkan bahasa-bahasa ini dalam kurikulum mereka. Oleh itu, pelajar boleh mendaftar dalam sistem yang mereka selesa untuk mendaftar. Kemudahan pendidikan utama di sini adalah Universiti Yaoundé, dan Amerika Sekolah Yaoundé.

Sarjana Undang-undang in Yaounde di Cameroon

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

Ijazah
Lokasi
Cameroon
Yaounde
Jenis pengajian
Secara
Catholic University of Central Africa

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara. ... [+]

OBJEKTIF LATIHAN

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara.

DURASI LATIHAN

Latihan ini berlangsung selama dua tahun.

KEMAHIRAN

Para pemegang Master akan dapat campur tangan pada soalan-soalan:

Para pemegang Master akan dapat campur tangan dalam bidang berikut:Prosiding sivil, jenayah dan pentadbiranProsedur kecemasanProsedur undang-undang biasaTimbangtara domestik dan antarabangsaPertikaian perniagaan persendirian dan awam

SYARAT-SYARAT KEMASUKAN

Dua kemungkinan:

Bagi pelajar yang memegang ijazah dari Fakulti Sains Sosial dan Pengurusan UCAC dalam bidang undang-undang, kemasukan pada tahun pertama dijalankan pada kajian failBagi mana-mana calon luaran yang memegang LAC 3 dalam undang-undang, kemasukan dalam tahun pertama dilakukan pada kajian fail... [-]
Cameroon Yaounde