Filter
Sarjan Undang-undang
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Sarjana Undang-undang dalam Etika Perundangan 2019/2020

Bagi ramai pelajar yang berminat untuk belajar undang-undang, mendapatkan ijazah LLM biasanya boleh memberi mereka pengetahuan khusus di kawasan pilihan mereka di lapangan. Biasanya disediakan untuk pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana muda, program LLM adalah salah satu cara untuk menyediakan pelajar untuk berjaya dalam bidang undang-undang.

Apakah LLM dalam Etika Perundangan? Program ini biasanya mengajar pelajar tentang kerumitan etika dalam dunia perniagaan, terutamanya di bidang penjagaan kesihatan. Melalui kajian kes dan pembentangan, pelajar boleh belajar tentang undang-undang mengenai kesihatan mental, pembiakan, pendermaan organ, dan perubatan. Kursus biasanya meliputi topik yang luas seperti hak asasi manusia, tanggungjawab profesional, dan kaedah penyelidikan.

Semasa mendaftar dalam program LLM, pelajar biasanya menanam beberapa kecekapan utama yang dapat membantu mereka dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka. Kemahiran analitik membolehkan pelajar menavigasi undang-undang yang kompleks, manakala kemahiran komunikasi yang kuat membantu pelajar membina rangkaian dan berhubung dengan pelanggan. Kemahiran organisasi berguna untuk membina kerjaya dan mengimbangi kehidupan peribadi.

Program LLM biasanya mengambil masa satu tahun untuk diselesaikan apabila diambil secara sepenuh masa. Kosnya berbeza-beza mengikut sekolah yang menawarkan ijazah, kerana tidak ada dua universiti yang sama, terutamanya apabila membiayai kos pengajian.

Dengan kemajuan perubatan yang dibuat setiap hari, permintaan para profesional undang-undang dengan latar belakang dalam etika berkembang. Pelajar boleh menjadi penganalisis dasar awam, atau mereka boleh memilih untuk bekerja sebagai perunding etika perubatan. Ramai memilih menggunakan pengetahuan mereka untuk mengajar dan menjadi profesor etika perubatan. Orang lain mencari pekerjaan yang mewakili guaman undang-undang sebagai peguam etika perubatan. Ada yang suka bekerja di belakang layar sebagai penyelidik.

Bagi sesetengah pelajar, menghadiri kelas di kampus secara tetap tidak mungkin. Mendaftar dalam kelas dalam talian kadang-kadang boleh menjadi pilihan yang lebih baik kerana pelajar biasanya mempunyai lebih banyak fleksibiliti atas jadual mereka sendiri. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Etika Perundangan

Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Kursus ini menangani minat yang semakin meningkat dalam antara muka perubatan, undang-undang dan etika. Dengan tekanan yang semakin meningkat ke atas peruntukan sumber da ... [+]

Kursus ini menangani minat yang semakin meningkat dalam antara muka perubatan, undang-undang dan etika. Dengan tekanan yang semakin meningkat ke atas peruntukan sumber dalam Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan dan perbahasan semasa mengenai keupayaan individu untuk bersetuju atau menolak rawatan perubatan, terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk profesional undang-undang yang layak dengan pemahaman tentang undang-undang kesihatan.

Mengenai Kesihatan Undang-undang LLM dan Etika

Kursus ini mengkaji prinsip-prinsip umum seperti persetujuan untuk rawatan dan perubatan etika, bersama-sama dengan kawasan pakar lebih Kesihatan Undang-undang termasuk undang-undang yang berkaitan dengan:... [-]

United Kingdom Nottingham
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Kesihatan individu dan penduduk adalah masalah kebimbangan sosial yang semakin meningkat. Mencapai kesihatan yang baik dan menyampaikan inovasi penjagaan kesihatan yang b ... [+]

Penerangan program

Kesihatan individu dan penduduk adalah masalah kebimbangan sosial yang semakin meningkat. Mencapai kesihatan yang baik dan menyampaikan inovasi penjagaan kesihatan yang berkesan. Pelbagai bidang mempunyai peranan untuk dimainkan, termasuk undang-undang.

Sebagai pelajar dalam program ini, anda akan meneliti topik yang mencerminkan beberapa cabaran undang-undang dan etika kontemporari utama yang dihadapi oleh mereka yang bekerja dalam bidang perubatan, dan meletakkannya dalam konteks sosial dan sejarah mereka. Ini termasuk isu-isu yang timbul dalam konteks genetik, pembiakan dibantu, pengguguran, standard rawatan perubatan, perubatan pemindahan, kesihatan mental, keputusan awal, bunuh diri dibantu, penyelidikan perubatan, dan peruntukan sumber yang terhad.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu