LLM

Umum

Penerangan Program

LLM

Premis pendekatan kami untuk pendidikan undang-undang siswazah adalah bahawa tidak kira apa pun tahap pendedahan mereka terhadap undang-undang, graduan kami akan berlatih dalam persekitaran global. Kami telah merangka kurikulum untuk memberi sensitiviti kepada pelajar siswazah kami kepada globalisasi cabaran normatif dan profesional yang diperlukan dan untuk melengkapkan mereka dengan alat yang relevan untuk membolehkan mereka mendekati undang-undang dalam cara yang lebih merangkumi, secara universal. Pelajar mendapat manfaat daripada kandungan kursus kursus, seminar, pengalaman praktikal dan peluang untuk terlibat dalam projek intelektual di peringkat tertinggi.

Pada masa ini, kami menawarkan LL.M. ijazah dengan pengkhususan dalam Undang-Undang Hak Asasi Manusia . Pada masa akan datang, kami mencadangkan untuk memberikan LL.M. ijazah dalam bidang seperti Undang-undang Korporat; Undang-undang Hak Harta Intelek, Undang-undang Alam Sekitar; dan sebagainya. Memandangkan kepentingan akademik undang-undang, selain kurikulum kursus yang tetap, kami meletakkan penekanan yang besar untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran mengajar yang inovatif yang akhirnya akan membuka jalan untuk menjadi guru yang cemerlang. Di samping itu, program ini memberi manfaat kepada mereka yang ingin memperluaskan pemahaman undang-undang mereka dan memastikan peranan membuat keputusan strategik dalam NGO utama serta hak asasi manusia.

Objektif kursus ini adalah untuk membolehkan pelajar terutamanya melalui penyelidikan, pembentangan, perbincangan, dan menulis, untuk memperoleh pengetahuan mendalam, dan keupayaan untuk menganalisis secara kritis, teori dan undang-undang perlindungan hak asasi manusia di negara, serantau dan antarabangsa tahap. Menjelang akhir kursus, pelajar harus mempunyai: kesedaran secara menyeluruh mengenai sejarah dan teori hak asasi manusia dalam undang-undang; pengetahuan terperinci mengenai peruntukan Perlembagaan, undang-undang nasional dan pengumuman kehakiman mengenai Hak Asasi Manusia dan mekanisme penguatkuasaannya serta instrumen dan mekanisme hak asasi manusia antarabangsa; kebiasaan dengan alat dan sumber khusus untuk penyelidikan ke dalam undang-undang hak asasi manusia.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The ITM Law School is a next generation Law School established with the object of providing world class legal education, which aims at preparing legal professionals who will play decisive leadership r ... Baca lebih lanjut

The ITM Law School is a next generation Law School established with the object of providing world class legal education, which aims at preparing legal professionals who will play decisive leadership roles, not only as advocates practicing in courts, but also as academics, legislators, judges, policy makers, public officials, civil society activists Baca Ringkas