Filter
Sarjan Undang-undang
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 21 Sarjana Undang-undang dalam LLM Undang-undang Harta Intelek 2019

Undang-undang Harta Intelek berkaitan dengan hak untuk penemuan, reka cipta, reka bentuk, karya sastera, muzik dan seni, perkataan, frasa dan simbol. Satu LLM dalam undang-undang Harta Intelek menyediakan pengkhususan akademik master's peringkat untuk menambah pendidikan undang-undang yang sedia ada. Beberapa profesional dengan latar belakang ijazah selain daripada Sarjana Muda Undang-undang atau Juris Doctor darjah juga memilih untuk mengambil LLM dalam program Undang-undang Harta Intelek.

Apakah faedah daripada LLM dalam Undang-undang Harta Intelek?

Manakala LLM dalam Undang-undang Harta Intelek sahaja tidak layak pembawa untuk mengamalkan undang-undang, apabila digabungkan dengan ijazah undang-undang yang layak, ia adalah tambahan yang berharga. LLM dalam Undang-undang Harta Intelek ijazah-pemegang yang mahir dilatih untuk menasihati dan membawa ke pengadilan atas perkara-perkara domain awam, hak moral, rahsia perdagangan, paten, hak cipta dan topik-topik penting yang lain.

Apakah LLM dalam keperluan Undang-undang Harta Intelek?

Undang-undang fakulti di universiti-universiti di seluruh dunia berbeza-beza sedikit pada pra-syarat mereka untuk masuk ke dalam LLM dalam program Undang-undang Harta Intelek. Beberapa program menerima hanya pemohon yang mempunyai latar belakang undang-undang sekolah manakala yang lain akan menerima bakal pelajar dengan ijazah sarjana muda yang lain. Satu LLM dalam Undang-undang Harta Intelek biasanya mengambil masa lebih kurang satu tahun untuk menyiapkan apabila dikaji sepenuh masa.

Berapa banyak kos untuk mengambil LLM dalam Undang-undang Harta Intelek?

Kos tuisyen dan peluang pembiayaan untuk LLM dalam program ijazah Undang-undang Harta Intelek berbeza dari sekolah ke sekolah. Kemasukan universiti jabatan gembira untuk menjawab soalan mengenai kos bagi sesuatu LLM dalam Undang-undang Harta Intelek. Hubungi mereka dengan mudah melalui borang di laman web ini.

Yang kerjaya dengan LLM dalam Undang-undang Harta Intelek?

Graduan daripada LLM dalam program ijazah Undang-undang Harta Intelek pergi untuk bekerja untuk:

- Firma undang-undang antarabangsa,

- Pejabat Harta Intelek,

- Pertubuhan Perdagangan Dunia,

- Paten dan tanda dagangan peguam,

- Badan-badan pakar Bangsa-Bangsa Bersatu,

- Badan bukan kerajaan dan banyak lagi.

Mengapa mengambil LLM dalam talian dalam Undang-undang Harta Intelek?

LLM dalam program Undang-undang Harta Intelek juga boleh didapati dalam talian, yang ditawarkan oleh beberapa universiti terkemuka yang disenaraikan di bawah. Mengambil LLM dalam talian akan menjimatkan pelajar kerumitan berulang-alik ke kampus, dan boleh menyediakan lebih fleksibiliti penjadualan sekitar kursus.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

21 Hasil dalam LLM Undang-undang Harta Intelek

U Law Hong Kong

Kursus Masters yang berdiri sendiri ini akan memberikan anda gambaran berharga tentang bagaimana sistem undang-undang Inggeris beroperasi, dengan penekanan pada bidang pe ... [+]

Amalan Undang-Undang LLM Dalam Talian (Harta Intelek) * - sambilan (* Pendaftaran yang belum selesai)

Kursus Masters yang berdiri sendiri ini akan memberikan anda gambaran berharga tentang bagaimana sistem undang-undang Inggeris beroperasi, dengan penekanan pada bidang perundangan Harta Intelek anda yang dipilih (Pending Pending). Kelayakan ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran praktikal untuk membantu anda memperoleh pekerjaan di kawasan pakar anda dalam kapasiti perundangan atau komersial. Jika anda sudah bekerja dalam bidang ini, LLM kami akan meningkatkan CV anda dan membantu anda mengambil peranan yang lebih senior.

* Universiti Undang-Undang sedang mencari pendaftaran di bawah Ordinan Pendidikan (Perundang-undangan) Bukan-tempatan dan Profesional Bukan-tempatan, Cap. 493 untuk Amalan Hukum LLM (Harta Intelek).... [-]

Hong Kong
January 2020
Sambilan
18 - 60 
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Southwestern Law School

Southwestern Law School mengajukan pertanyaan daripada firma undang-undang asing dan pengamal antarabangsa individu dalam bidang teknologi, hiburan, dan harta intelektual ... [+]

Southwestern Law School mengajukan pertanyaan daripada firma undang-undang asing dan pengamal antarabangsa individu dalam bidang teknologi, hiburan, dan harta intelektual, untuk cadangan latihan khusus yang membawa kepada penganugerahan LL.M.

Dalam maklumat dan komunikasi yang dipercepatkan, amalan undang-undang menjadi semakin global. Southwestern Law School , yang terletak di bandaraya yang paling budaya di Amerika Syarikat, dan pusat industri hiburan dan teknologi, menawarkan kepakaran individu dan pengetahuan khusus domain dalam bidang ini dan lain-lain. Di luar kursus teras dalam bidang harta intelek dan undang-undang kontrak, Southwestern menawarkan bilangan pilihan paling banyak dalam undang-undang hiburan dan teknologi, yang membolehkan pengkhususan khusus untuk pengamal global. Apakah impak perjanjian perdagangan antarabangsa yang semula dirundingkan antara AS dan negara jirannya? Siapa pemenang dan kalah dalam perdebatan neutral bersih Amerika Syarikat? Bagaimanakah Undang-undang Privasi Data EU mempengaruhi inovasi dan persaingan? Apakah kedudukan China yang berkembang dalam rahsia perdagangan? Bagaimanakah Hollywood berinteraksi dengan industri filem antarabangsa di China, India, Nigeria, (dan Arab Saudi yang paling baru)? Di dunia di mana soalan berubah secepat jawapannya, Southwestern melatih para pelajarnya untuk menguasai konsep undang-undang asas serta amalan perniagaan khusus industri, memberikan mereka konteks dan kemahiran yang relevan untuk menavigasi keperluan baru majikan dan pelanggan mereka.... [-]

Amerika Syarikat Los Angeles
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Loyola Law School

Harta Intelek adalah salah satu kawasan yang paling dinamik dan pesat berkembang amalan undang-undang dan mewakili kira-kira 20 peratus daripada ekonomi Amerika. ... [+]

Harta Intelek adalah salah satu kawasan yang paling dinamik dan pesat berkembang amalan undang-undang dan mewakili kira-kira 20 peratus daripada ekonomi Amerika. Teknologi dan media sosial membolehkan pengedaran pesat kandungan untuk berjuta-juta telefon bimbit, komputer riba dan tablet di seluruh dunia, dengan persoalan undang-undang baru permukaan setiap hari. Setiap peguam, dari pengamal solo untuk peguam dalaman untuk transaksi dan peguam litigasi di firma besar semakin akan berhadapan dengan isu-isu IP. graduan LLM dengan IP Pengkhususan akan disediakan untuk "pengetahuan" ekonomi abad ke-21.

The Loyola Hiburan Alumni Network adalah salah satu alumni rangkaian terbesar di dunia khusus memberi tumpuan kepada hiburan, media dan harta intelek. peluang Externship dipegang oleh pelajar Loyola dalam hanya setahun lalu membaca seperti "Siapa yang" perniagaan hiburan, dan termasuk syarikat-syarikat seperti NBC / Universal, Sony, Lionsgate, MTV Live Nation, Warner Brothers televisyen, HBO, Activision dan banyak lagi .... [-]

Amerika Syarikat Los Angeles
August 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Case Western Reserve University School of Law

Memberi tumpuan kepada paten, tanda dagangan, hak cipta, dan rahsia perniagaan. ... [+]

Sarjana Undang-Undang (LL.M.) dalam Undang-undang Harta Intelek direka untuk menyediakan graduan sekolah undang-undang asing dengan pemahaman yang mendalam tentang ajaran dan dasar Amerika Syarikat undang-undang harta intelek, termasuk paten, tanda dagangan, hak cipta dan rahsia perdagangan.

Harta intelek telah menjadi tumpuan di pasaran dan maklumat global ekonomi, menyampaikan beberapa isu yang paling penting dan kompleks yang dihadapi oleh sistem undang-undang, dan juga perniagaan, hiburan dan teknologi masyarakat.

Program satu tahun memerlukan sepenuh masa kehadiran dan 24 jam kredit kursus.

Kursus Diperlukan US Kontrak Undang-undang untuk LL.M. (3) - Undang-undang Paten (3) atau Survey Harta Intelek (2) - Copyright Undang-undang (3) atau Antarabangsa Intelek Undang-undang Harta (3) - Cap Dagangan Undang-undang (3) atau International Harta Intelek Undang-undang (3) - Penulisan Undang-undang Amerika Syarikat (2 ) - ilmiah Penulisan Undang-undang Amerika Syarikat (1) - Seminar Siswazah Asing (1, kejatuhan) + (1, musim bunga) dalam Seminar Siswazah Luar Negeri, pelajar yang bekerja ke arah LL.M. khusus ijazah dalam Intelek Undang-undang Harta mesti menerima gred H di atas kertas penyelidikan, diperlukan pada semester kedua, pada satu undang-undang topik harta intelek. Gred H bersamaan dengan B + atau lebih baik. Pelajar yang mendapat gred S di atas kertas penyelidikan yang menerima LL.M. di Amerika Syarikat dan Pengajian Undang-undang Global dan sijil dalam Undang-undang Harta Intelek. Kursus elektif: ... [-]
Amerika Syarikat Cleveland
August 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
American University Washington College of Law

American University Washington College of Law (AUWCL) menawarkan ijazah Sarjana Undang-undang yang unik (LL.M.) dalam Harta Intelek (IP Law) melalui salah satu pusat terk ... [+]

American University Washington College of Law (AUWCL) menawarkan ijazah Sarjana Undang-undang yang unik (LL.M.) dalam Harta Intelek melalui salah satu pusat terkemuka di dunia untuk kajian undang-undang harta intelek dan maklumat. Aplikasi kini diterima untuk Fellowship Keadilan Maklumat - program biasiswa merit, magang dan bimbingan untuk calon yang cemerlang.

Pemohon yang cemerlang boleh memenuhi syarat untuk Fellowship Keadilan Maklumat, termasuk sokongan tuisyen sehingga separuh daripada kredit yang diperlukan, serta mentoring dan peluang untuk menganjurkan acara yang berkaitan dengan bidang pengkhususan seseorang.

LL.M. Ciri-ciri Program

Keperluan Kredit

AUWCL menawarkan LL.M yang diluluskan oleh ABA. ijazah dalam undang-undang harta intelek. Anugerah ijazah memerlukan:... [-]

Amerika Syarikat Washington
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Albany Law School

The LL.M. program menawarkan beberapa pilihan kajian yang berbeza. Calon boleh menjadi pakar dalam pentadbiran dan peraturan kerajaan, undang-undang kesihatan, undang-und ... [+]

The LL.M. program menawarkan beberapa pilihan kajian yang berbeza. Calon boleh menjadi pakar dalam pentadbiran dan peraturan kerajaan, undang-undang kesihatan, undang-undang harta intelek, atau undang-undang antarabangsa, atau boleh merancang kursus pengajian selain daripada program khusus ini.

Calon boleh mengambil LLM Undang-undang Privasi Siber dan Data Privasi sepenuhnya-dalam talian dari mana-mana sahaja di dunia.

LL.M. calon dikehendaki memperoleh 24 kredit dalam kursus yang diluluskan. Pelajar sangat digalakkan untuk mendapatkan kredit akademik, sehingga had enam, dengan melibatkan diri dalam penyelidikan dan projek penulisan penyeliaan fakulti. Dikehendaki minimum PNG 2.0, semasa dan kumulatif.... [-]

Amerika Syarikat Albany
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC menyediakan pengalaman yang benar-benar antarabangsa dan interdisipliner, terima kasih kepada empat rakan kongsi, fakulti antarabangsa, dan pelajar dari seluruh dun ... [+]

Program kami

MIPLC menyediakan pengalaman yang benar-benar antarabangsa dan interdisipliner, terima kasih kepada empat rakan kongsi, fakulti antarabangsa, dan pelajar dari seluruh dunia.

Dengan hanya 38 pelajar (maksima) setahun, program kami jauh lebih kecil daripada yang lain. Ini menjamin interaksi intensif antara pelajar, profesor, dan kakitangan, serta sokongan peribadi. Kursus kami direka khas untuk program kami dan pelajar kami.

Program kami ialah:

Khusus dan terakreditasi sepenuhnya, dan intensifSesuai untuk graduan undang-undang dan pelajar dengan latar belakang yang lainDia diajar sepenuhnya dalam bahasa InggerisPelbagai bidang kuasa, meliputi undang-undang sivil dan tradisi undang-undang umum dan berbilang negaraPelbagai dengan pelbagai modul untuk dipilihAntara disiplin, membincangkan semua aspek IP dari perspektif ekonomi yang sah dan relevanBerkenaan, dengan aspek praktikal IP yang dibahas dalam simulasi, kajian kes, dan magangDilengkapi dengan lawatan belajar ke Pejabat Paten Eropah dan organisasi IP lain, lawatan studi pilihan ke Washington, DC, dan ceramah dan ceramah tamu sepanjang tahunSeorang ahli rangkaian EIPINTerletak di IP Capital Munich di EropahFakulti kami... [-]
Jerman Munich
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
UNH School of Law

Sebagai 10 program undang-undang IP teratas di Amerika Syarikat selama lebih daripada 25 tahun (seperti yang disenaraikan oleh US News ... [+]

Sebagai 10 program undang-undang IP teratas di Amerika Syarikat selama lebih daripada 25 tahun (seperti yang disenaraikan oleh US News

Dengan lebih daripada 40 tahun pengalaman sebagai peneraju IP, Undang-undang UNH dan Pusat Franklin Pierce untuk Harta Intelek mempunyai fakulti yang berbakat, rangkaian global pengamal IP yang berpengaruh, dan pelbagai sumber dan program IP yang kaya. Mengambil kesempatan daripada salah satu kurikulum IP yang paling komprehensif di negara ini dan melibatkan diri dalam pelbagai isu IP canggih.

LLM kami dalam IP boleh didapati dalam format perumahan, terhad kediaman dan dalam talian (tumpuan kediaman dalam talian dan terhad kepada undang-undang paten.)... [-]

Amerika Syarikat Concord
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 60 
Campus
Online
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Program ini direka untuk memberi anda pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam tentang undang-undang harta intelek dalam persekitaran antarabangsa, Eropah dan domest ... [+]

Penerangan program

Program ini direka untuk memberi anda pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam tentang undang-undang harta intelek dalam persekitaran antarabangsa, Eropah dan domestik (Inggeris).

Subjek teras program meliputi kedua-dua undang-undang harta intelektual substantif dan tempat dan peranan harta intelektual, bukan hanya dalam konteks hukumnya tetapi juga dalam konteks sosial, etika, budaya dan komersialnya. Program ini merangkumi paten, hak cipta, tanda dagangan, reka bentuk, hak pangkalan data, pelanggaran keyakinan, lulus dan hak generik sui, serta menyiasat pelbagai isu yang menopang undang-undang dan dasar harta intelek kontemporari.

Struktur program

Anda mesti menyelesaikan 180 kredit pengajian - 60 kredit diambil dalam disertasi wajib dan baki 120 kredit diambil dalam kursus yang diajar.... [-]

United Kingdom Edinburgh
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Turin School of Development (International Training Centre of the ILO)

The LL.M. dalam Harta Intelek direka untuk peserta memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk memainkan peranan utama dalam praktik hak harta intelek (IPR). ... [+]

Sarjana Undang-undang (LL.M) dalam Harta Intelek

The LL.M. dalam Harta Intelek direka untuk peserta memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk memainkan peranan utama dalam praktik hak intelektual (IPR) dan pengajaran melalui pendedahan kepada pendekatan antarabangsa dan perbandingan. Kurikulum ini bertujuan untuk menyediakan pemeriksaan mendalam tentang topik-topik klasik undang-undang IP, serta analisis khusus mengenai perkembangan terkini dalam bidang paten, reka bentuk perindustrian, litar bersepadu, tanda dagangan, nama domain, hak cipta dan hak-hak yang berkaitan, bioteknologi paten dan jenis tanaman serta internet, perisian, pangkalan data dan e-dagang.

Program

The LL.M. dalam Harta Intelek diajar dalam bahasa Inggeris dan berstruktur dalam tiga fasa yang berlainan sepanjang 9 bulan, dari Jun 2014 hingga Februari 2015.... [-]

Itali Turin
June 2019
Sepenuh masa
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Kent, Kent Law School

Pathway dalam Undang-undang Harta Intelek melengkapkan pelajar pascasiswazah dengan pengetahuan mendalam yang diperlukan untuk mengamalkan undang-undang harta intelek ata ... [+]

The Kent LLM (dan program Diploma yang berkaitan) membolehkan anda memperluas dan memperdalam pengetahuan dan pemahaman anda tentang undang-undang dengan mengkhususkan diri dalam satu atau lebih bidang yang berbeza.

Gambaran keseluruhan

Pathway dalam Undang-undang Harta Intelek melengkapkan pelajar pascasiswazah dengan pengetahuan mendalam yang diperlukan untuk mengamalkan undang-undang harta intelek atau bekerja dalam industri kreatif. Ia juga menyediakan asas yang sangat baik untuk pelajar yang mungkin ingin melanjutkan pengajian dalam bidang penyelidikan.

Pathway memberikan para pelajar dengan wawasan terperinci ke atas bidang undang-undang harta intelek dan berkembang dengan dinamik dengan mengambil pendekatan kontekstual yang tersendiri: menggambarkan sejarah, materialisasi dan praktiknya, serta menganalisis asas-asas konseptual dan dilema mereka.... [-]

United Kingdom Canterbury
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 28 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
OBS Business School

The Sarjana Harta Intelek memberikan gambaran praktikal isu-isu utama undang-undang, ekonomi dan teknikal yang menjejaskan perniagaan dan organisasi yang beroperasi dalam ... [+]

Sarjana Harta Intelek Perkembangan teknologi yang semakin meningkat bahawa kami perhatikan beberapa tahun telah melipatgandakan faktor penciptaan, pengeluaran, perlindungan dan eksploitasi kerja Harta Intelek dan produk. Sektor perniagaan pelbagai (seperti muzik, audio visual, multimedia, Internet, penerbitan, bioteknologi ...) tinggal dengan kekuatan khas keperluan untuk inovasi dalam produk dan proses yang akan menjana kelebihan daya saing yang besar dan, terima kasih kepada ini manfaat ekonomi yang besar . Oleh itu, syarikat-syarikat ini memerlukan profesional undang-undang dan undang-undang betul bersedia untuk mengurus dan melindungi dengan jaminan, dalam persekitaran global, modal ya... [-]
Sepanyol Barcelona Madrid
May 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Johannesburg

LLM ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan alat yang diperlukan untuk mengendalikan landskap IP, dan mewujudkan kesedaran kesulitan atau peluang yang boleh hadir ... [+]

JIKA ANDA MAHU MENJADI THINKER STRATEGIK ON IP, MENGISI LLM THE AT UJ!

"Masa depan negara bergantung di bahagian kecil kepada kecekapan industri, dan kecekapan industri bergantung di bahagian kecil mengenai perlindungan harta intelek." Hakim Richard Posner dalam Rockwell Graphic Systems, Inc. v. DEV Industries, 925 F.2d 174 (7 Cir. 1991)

Bidang harta intelek (IP) mencapai lebar, dan mungkin bidang yang paling dinamik undang-undang, kerana ia sentiasa berubah. Apa yang ia berkaitan dengan? Sifat IP terbaik difahami melalui perbandingan dengan yang lain, yang nyata, bentuk harta. Salah satu contoh adalah harta tak alih, seperti sebidang tanah.

Contoh lain adalah perkara-perkara, seperti kenderaan, jam tangan, atau bola sepak. Dalam keadaan ini seseorang mempunyai hak untuk objek itu sendiri. Dengan kata lain, hak-hak anda akan dilanggar jika objek itu dimusnahkan. Kedudukan dengan IP adalah berbeza. Contohnya seperti paten bagi sepasang teropong penglihatan malam. Hak harta intelek paten itu tidak akan dilanggar jika teropong dimusnahkan. Sebab untuk ini adalah bahawa ia adalah ciptaan yang dilindungi dan tidak teropong. IP adalah, dengan itu, bahawa badan undang-undang yang mengawal penciptaan dan penggunaan harta tidak penting, dan penguatkuasaan hak-hak yang dihasilkan. Matlamat pelbagai hak-hak IP biasanya termasuk paten, hak cipta, reka bentuk berdaftar, dan cap dagangan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
February 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Boston University School of Law

BU Law bangga menawarkan kumpulan pengacara pilihan kesempatan untuk melanjutkan ijazah lanjutan dalam salah satu bidang praktik hukum dinamis hari ini: hukum hak milik i ... [+]

Sepuluh program utama dalam harta intelek

BU Law bangga menawarkan kumpulan pengacara pilihan kesempatan untuk melanjutkan ijazah lanjutan dalam salah satu bidang praktik hukum dinamis hari ini: hukum hak milik intelektual. Inisiatif ini dibina atas kecemerlangan akademik yang telah memperoleh reputasi terkemuka di sekolah kami di lapangan. BU Law - BU Law telah menduduki salah satu sekolah undang-undang harta intelek teratas, kedudukan 9 di kalangan sekolah undang-undang Amerika untuk kajian undang-undang harta intelek, menurut US News

Keseronokan mengkaji undang-undang IP di sekolah kami boleh dirasai. Fakulti harta intelek yang terkenal di dunia; keluasan pilihan kurikulum dalam topik yang muncul seperti internet dan bioteknologi; dan badan pelajar lepasan yang mewakili lebih dari 30 buah negara - dengan latar belakang dalam teknologi tinggi, kejuruteraan, bioteknologi, penerbitan, seni, dan hiburan-mencipta persekitaran pembelajaran yang benar-benar menyegarkan untuk kajian lanjutan.... [-]

Amerika Syarikat Boston
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Western Michigan University, Cooley Law School

Program Siswazah WMU-Cooley di Intelek Undang-undang Harta direka untuk kedua-dua peguam dengan latar belakang saintifik atau kejuruteraan yang ingin mendapatkan kemahira ... [+]

Sarjana Undang-undang Harta Intelek

Intellectual Property Gambaran Keseluruhan

Program Siswazah WMU-Cooley di Intelek Undang-undang Harta direka untuk kedua-dua peguam dengan latar belakang saintifik atau kejuruteraan yang ingin mendapatkan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya di Paten Amerika Syarikat dan Peperiksaan Trademark Pejabat Pendaftaran dan untuk peguam dengan latar belakang bukan teknikal yang cuba menjadi mahir dalam hak cipta, tanda dagangan , isu-isu pelesenan, dan e-dagang. Kursus ini direka untuk menangani isu-isu undang-undang yang timbul apabila menasihati syarikat-syarikat dan individu dalam bidang paten, hak cipta, tanda dagangan dan rahsia perdagangan. Pelajar mempelajari prinsip-prinsip asas undang-undang harta intelek, termasuk keperluan untuk mewujudkan hak-hak IP. Kurikulum ini juga menekankan isu-isu undang-undang yang berkaitan dengan eksploitasi komersil harta intelek, termasuk pelesenan IP, e dagang, dan pengurusan IP. Pelajar boleh mendapatkan kredit untuk membangunkan kemahiran dalam suasana amalan melalui penempatan externship.... [-]

Amerika Syarikat Lansing
January 2020
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu