Filter
Sarjan Undang-undang
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Sarjana Undang-undang dalam Litigasi 2019/2020

Pelajar yang memperoleh ijazah undang-undang dan ingin meningkatkan pengetahuan mereka tentang bidang tertentu boleh memilih untuk meneruskan LLM. Jenis sarjana undang-undang lanjutan ini membantu pelajar mempelajari lebih lanjut mengenai bidang pengajian tertentu kerana ia digunakan untuk bidang undang-undang.

Apakah LLM dalam Litigasi? Pelajar yang bekerja ke arah ijazah lanjutan ini biasanya mengambil kursus yang berkaitan dengan amalan litigasi dalam bidang undang-undang. Sebagai contoh, pelajar boleh mengambil advokasi percubaan lanjut, bukti lanjut, perundingan dan pengurusan konflik, amalan pra-perbicaraan dalam kes jenayah, dan kursus timbang tara. Kelas juga boleh melangkaui etika dalam proses litigasi dan alternatif untuk litigasi untuk menyelesaikan pertikaian.

Salah satu faedah utama untuk mendapatkan LLM dalam Litigasi ialah pelajar dapat mempelajari cara menyelesaikan perselisihan antara dua pihak secara berkesan, yang boleh membantu mereka menjadi profesional undang-undang yang kuat, berkesan. Mereka juga boleh meningkatkan pengetahuan mereka tentang amalan litigasi dan memperbaiki tingkah laku litigasi mereka, yang boleh membantu mereka mendapatkan lebih banyak kerjaya mereka.

Tiada kos yang ditetapkan untuk mendapatkan ijazah undang-undang lanjutan ini. Ini adalah kerana berapa banyak LLM dalam kos Litigasi bergantung kepada banyak faktor, seperti kadar tuisyen dan sama ada program ini diadakan secara peribadi atau dalam format dalam talian.

Kebanyakan pelajar yang lulus dengan LLM dalam Litigasi menjadi litigator dalam beberapa bentuk. Walaupun ada yang memutuskan untuk bekerja di sektor swasta untuk pertubuhan atau individu komersial, yang lain mungkin memutuskan untuk bekerja untuk kerajaan sebagai pertahanan awam. Mereka yang memperoleh ijazah ini juga boleh memutuskan untuk mengambil kemahiran mereka dan menggunakannya untuk menjadi pengantara profesional yang membantu perniagaan dan individu menyelesaikan konflik secara berkesan di luar sistem mahkamah.

Mereka yang memperoleh LLM dalam Litigasi mungkin mempunyai peluang untuk melancarkan diri mereka ke dalam kerjaya yang berjaya. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

3 Hasil dalam Litigasi

Catholic University of Central Africa

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara. ... [+]

OBJEKTIF LATIHAN

Tujuan latihan ini adalah untuk melatih peguam dalam litigasi dan kes-kes timbang tara.

DURASI LATIHAN

Latihan ini berlangsung selama dua tahun.

KEMAHIRAN

Para pemegang Master akan dapat campur tangan pada soalan-soalan:

Para pemegang Master akan dapat campur tangan dalam bidang berikut:Prosiding sivil, jenayah dan pentadbiranProsedur kecemasanProsedur undang-undang biasaTimbangtara domestik dan antarabangsaPertikaian perniagaan persendirian dan awam

SYARAT-SYARAT KEMASUKAN

Dua kemungkinan:

Bagi pelajar yang memegang ijazah dari Fakulti Sains Sosial dan Pengurusan UCAC dalam bidang undang-undang, kemasukan pada tahun pertama dijalankan pada kajian failBagi mana-mana calon luaran yang memegang LAC 3 dalam undang-undang, kemasukan dalam tahun pertama dilakukan pada kajian fail... [-]
Cameroon Yaounde
Sept. 2019
Perancis
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
American University Washington College of Law

Master of Laws in Advocacy (Advocacy LL.M. Program) di American University Washington College of Law , ditadbir oleh Stephen S. Weinstein Program Advokasi Percubaan sekol ... [+]

Master of Laws in Advocacy (Advocacy LL.M. Program) di American University Washington College of Law , ditadbir oleh Stephen S. Weinstein Program Advokasi Percubaan sekolah undang-undang, menggabungkan komponen akademik yang ketat dan luas latihan litigasi praktis. Program ini menawarkan pelbagai kursus, luaran, dan peluang untuk mengikuti biasiswa undang-undang dan mendapat pengalaman mengajar. Fokus penting dari Advokasi LL.M. Program adalah penggunaan teknologi moden dalam litigasi dan latihan peguam percubaan etika. Kurikulum inovatif Program ini akan membantu graduan sebagai persediaan untuk semua aspek litigasi.

Advokasi LL.M. direka untuk memberikan fleksibiliti maksimum pelajar. Ia dibangunkan untuk mengambil kira keperluan dan minat yang berbeza dari pelajar dan pengamal. Peserta program boleh memilih kurikulum individu dari senarai 17 kursus advokasi percubaan teras dan 40 kursus berasaskan litigasi. Setiap pelajar mesti melengkapkan Advokasi dan Etika Percubaan Lanjutan untuk kursus Pengacara Percubaan sebelum menerima LL.M. ijazah. Untuk dianugerahkan LL.M. ijazah, seorang pelajar dikehendaki memperolehi sekurang-kurangnya 24 kredit semasa mengikuti pengajian sepenuh masa atau separuh masa.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 - 3 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Loyola Law School

Loyola Law School menduduki tempat ke-9 dalam Advokasi Percubaan oleh US News ... [+]

alt = "Sekolah Undang-undang Loyola menduduki tempat ke-9 dalam Advokasi Percubaan oleh Berita AS

Pelajar yang melengkapkan program ini akan mempunyai peluang yang tidak lengkap untuk pendedahan dan kajian tertumpu dalam undang-undang dan kemahiran yang diperlukan untuk melatih sebagai pendukung dalam suasana litigasi sivil.

alt = "Loyola juga mempunyai bangunan keseluruhan, Bangunan Girardi, yang direka khas untuk menawarkan pelajar pengalaman dan pengalaman yang paling realistis dalam advokasi percubaan. Bangunan itu termasuk Robinson Courtroom yang indah, sebuah bilik darjah yang mereplikasi reka bentuk ruang sidang AS yang sebenar. Robinson Courtroom digunakan oleh para pelajar untuk mengemukakan hujah-hujah lisan, saksi silang silang, dan membantu pelanggan dalam kes fiksyen sebelum fakulti dan hakim sebenar.... [-]

Amerika Syarikat Los Angeles
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu