Sambilan Sarjana Undang-undang di Luxembourg

Terbaik Sambilan Sarjana Undang-undang di Luxembourg

LLM

LL.M. program berbeza-beza panjang, nilai dan kuantiti. Program tetap adalah satu tahun artikel sepenuh masa atau dua hingga tiga tahun pengajian separuh masa. Pelajar sering mengambil kursus mereka, sama ada pakar dalam bidang tertentu, seperti undang-undang antarabangsa, atau mewujudkan kursus adat kajian untuk memenuhi kepentingan peribadi mereka atau keperluan profesional.

An LLM (Sarjana Undang-undang) adalah ijazah lanjutan kepada pelajar bidang undang-undang. Ia biasanya direka untuk profesional undang-undang dan pelajar yang ingin menimba ilmu pengetahuan dalam bidang undang-undang yang khusus seperti undang-undang antarabangsa atau cukai.

Nama rasmi negara ialah Grand Duchy of Luxembourg. Ia didapati di Eropah Barat dengan Jerman sebagai bahasa rasmi. Negara ini mempunyai hanya satu universiti: Universiti Luxembourg.

Sambilan Sarjana Undang-undang di Luxembourg

Baca lebih lanjut

Master en Droit Bancaire et Financier Européen (LL.M.)

University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance
Campus Sambilan September 2019 Luxembourg Luxembourg City

Master en Droit Bancaire et Financier Européen (LL.M.) adalah salah satu program utama dalam bidang ini yang ditawarkan di benua Eropah. Opsyen undang-undang dana pelaburan pada semester kedua tahun kedua adalah kelayakan undang-undang yang unik di Eropah. [+]

Mengenai

Master en Droit Bancaire et Financier Européen (LL.M.) adalah salah satu program utama dalam bidang ini yang ditawarkan di benua Eropah. Opsyen undang-undang dana pelaburan pada semester kedua tahun kedua adalah kelayakan undang-undang yang unik di Eropah.

Master memberi tumpuan kepada kajian tiga tiang penting - undang-undang perbankan, sekuriti dan undang-undang pasaran modal, dan undang-undang dana pelaburan - atau Skim Pelaburan Pelaburan Kolektif (CIS) - dalam rangka undang-undang Kesatuan Eropah, undang-undang Luxembourg dan undang-undang perbandingan.

Pasukan pengajaran termasuk ahli akademik dan pengamal terkenal, khusus dalam undang-undang perbankan dan kewangan.... [-]