Filter
Sarjan Undang-undang
Norway Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Undang-undang di Norway 2019

LLM atau Sarjana Undang-Undang menyediakan pengenalan kepada bidang-bidang baru yang menarik kepada mereka dan juga peluang untuk terus pakar dalam bidang amalan mereka dan biasanya terhad kepada mereka yang mencapai status penghormatan dalam pengajian undang-undang mereka sebelum ini.

Pelajar yang mengikuti LLM (Sarjana Undang-undang) menghabiskan satu hingga dua tahun mengkaji kawasan tertentu undang-undang. latihan lanjutan mereka menyediakan mereka untuk bekerja dengan pengkhususan seperti undang-undang antarabangsa atau undang-undang cukai.

Norway (Norge) adalah yang paling barat, utara - dan sebenarnya paling timur - satu daripada tiga negara-negara Scandinavia. Norway terkenal dengan pemandangan yang menakjubkan dan berbeza-beza itu. Fjord di barat negara ini adalah teluk sempit panjang, diapit di sebelah sama ada oleh gunung yang tinggi di mana laut menembusi jauh di pedalaman. Tanggungjawab mutlak bagi pendidikan terletak dengan Kementerian Norway Pendidikan dan Penyelidikan.

Sarjana Undang-undang di Norway

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

UIT The Arctic University of Norway

Lautan meliputi lebih daripada 70 peratus permukaan Bumi. Ia amat penting untuk komunikasi, ketenteraan, dan kegunaan strategik dan sumber alam semulajadi yang hidup dan ... [+]

Lautan meliputi lebih daripada 70 peratus permukaan Bumi. Ia amat penting untuk komunikasi, kegunaan ketenteraan dan strategik dan sumber semulajadi yang hidup dan tidak hidup. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan kepentingan dalam kepelbagaian biologi marin. The LL.M. program bertujuan untuk memperluaskan pendekatan tradisi kepada Undang-Undang Laut dari isu-isu bidang kuasa untuk turut memasukkan undang-undang yang besar seperti pemuliharaan dan pemanfaatan sumber biologi yang lestari dan perlindungan biodiversiti dan alam sekitar. Walaupun program pengajian mempunyai profil global yang jelas, ia juga akan mempunyai dimensi Artik yang berbeza. Sebahagian besar Artik terdiri daripada kawasan laut. Perubahan iklim global akan semakin tertakluk kepada pelbagai kegunaan seperti navigasi, eksploitasi minyak, gas dan perikanan. Kawasan-kawasan Artik memberikan peluang yang unik untuk mengkaji pendekatan undang-undang global dan serantau untuk melindungi dan memelihara persekitaran laut. Komuniti penyelidikan di Tromsø adalah pemimpin dunia dalam isu-isu Arktik laut, termasuk sains alam, sejarah, sains politik dan undang-undang. Sebagai tambahan kepada Universiti Tromsø, Institut Kutub Norway terletak di Tromsø. Objektif LL.M. program ini adalah untuk memperkenalkan pelajar kepada perspektif seperti yang membolehkan mereka meningkatkan keupayaan mereka untuk memahami fungsi undang-undang dan belajar menafsirkannya.... [-]

Norway Tromsø
Og 2019
Sepenuh masa
3 semesters
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu