Sarjana Undang-undang di Norway

Terbaik Sarjana Undang-undang di Norway 2018

LLM

A LL.M. khusus ijazah membolehkan peguam untuk meningkatkan atau menukar kepakaran mereka dalam satu kawasan tertentu undang-undang. Mempunyai kepekatan khas di kawasan tertentu boleh membuka peluang-peluang baru.

An LLM adalah satu program lepasan ijazah bagi pelajar undang-undang yang ingin latihan lanjutan dan pengetahuan dalam suatu kawasan tertentu. kawasan Pengkhususan mungkin termasuk undang-undang komersial, kewangan, undang-undang hak asasi manusia, undang-undang cukai, dan undang-undang perniagaan antarabangsa.

Norway, secara rasmi Kerajaan Norway, adalah sebuah negara raja berperlembagaan kesatuan Scandinavia yang wilayahnya terdiri daripada bahagian barat Semenanjung Scandinavia, Jan Mayen, kepulauan Artik di Svalbard dan Pulau Bouvet subantarctic. Pendidikan tinggi di Norway ditawarkan oleh pelbagai tujuh universiti.

Sarjana Undang-undang di Norway

Baca lebih lanjut

Sarjana Undang-Undang (LL.M.) dalam undang-undang laut

UIT The Arctic University of Norway
Campus Sepenuh masa August 2018 Norway Tromsø

Lautan meliputi lebih 70 peratus daripada permukaan bumi. Ia adalah penting untuk komunikasi, ketenteraan dan kegunaan strategik dan untuk hidup dan-hidup bukan sumber semula jadi. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan kepentingan biodiversiti marin. LL.M. The program bertujuan untuk memperluaskan pendekatan tradisional kepada Undang-Undang Laut daripada isu-isu undang-undang kepada juga merangkumi undang-undang yang besar seperti pemuliharaan dan penggunaan mampan sumber biologi dan perlindungan biodiversiti dan alam sekitar. [+]

Lautan meliputi lebih 70 peratus daripada permukaan bumi. Ia adalah penting untuk komunikasi, ketenteraan dan kegunaan strategik dan untuk hidup dan-hidup bukan sumber semula jadi. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan kepentingan biodiversiti marin. LL.M. The program bertujuan untuk memperluaskan pendekatan tradisional kepada Undang-Undang Laut daripada isu-isu undang-undang kepada juga merangkumi undang-undang yang besar seperti pemuliharaan dan penggunaan mampan sumber biologi dan perlindungan biodiversiti dan alam sekitar. Walaupun program pengajian mempunyai profil global yang jelas, ia juga akan mempunyai dimensi Arctic berbeza. Kebanyakan Artik terdiri daripada kawasan laut. Perubahan iklim global semakin akan tertakluk bidang ini untuk pelbagai kegunaan seperti eksploitasi navigasi, minyak dan gas, perikanan dan penyelidikan. Kawasan Artik menyediakan peluang yang unik untuk mengkaji kedua-dua pendekatan undang-undang global dan serantau untuk melindungi dan memelihara alam sekitar marin. Masyarakat penyelidikan dalam Tromsø merupakan peneraju dunia dalam isu-isu Arctic marin, termasuk sains semula jadi, sejarah, sains politik dan undang-undang. Selain Universiti Tromsø, Institut Polar Norwegian terletak di Tromsø. Objektif LL.M. yang program adalah untuk memperkenalkan pelajar kepada perspektif seperti membolehkan mereka untuk meningkatkan keupayaan mereka untuk memahami fungsi undang-undang dan belajar untuk menafsirkannya.... [-]