Sarjana Undang-undang di Norway

Terbaik Sarjana Undang-undang di Norway 2018/2019

LLM

A LL.M. khusus ijazah membolehkan peguam untuk meningkatkan atau menukar kepakaran mereka dalam satu kawasan tertentu undang-undang. Mempunyai kepekatan khas di kawasan tertentu boleh membuka peluang-peluang baru.

An LLM adalah satu program lepasan ijazah bagi pelajar undang-undang yang ingin latihan lanjutan dan pengetahuan dalam suatu kawasan tertentu. kawasan Pengkhususan mungkin termasuk undang-undang komersial, kewangan, undang-undang hak asasi manusia, undang-undang cukai, dan undang-undang perniagaan antarabangsa.

Norway, secara rasmi Kerajaan Norway, adalah sebuah negara raja berperlembagaan kesatuan Scandinavia yang wilayahnya terdiri daripada bahagian barat Semenanjung Scandinavia, Jan Mayen, kepulauan Artik di Svalbard dan Pulau Bouvet subantarctic. Pendidikan tinggi di Norway ditawarkan oleh pelbagai tujuh universiti.

Sarjana Undang-undang di Norway

Baca lebih lanjut

Sarjana Hukum (LL.M.) dalam Hukum Laut

UIT The Arctic University of Norway
Campus Sepenuh masa January 2019 Norway Tromsø

Lautan meliputi lebih daripada 70 peratus permukaan Bumi. Ia amat penting untuk komunikasi, ketenteraan, dan kegunaan strategik dan sumber alam semulajadi yang hidup dan tidak hidup. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan kepentingan biodiversiti marin. The LL.M. program bertujuan untuk memperluaskan pendekatan tradisi kepada Undang-Undang Laut dari isu-isu bidang kuasa untuk turut memasukkan undang-undang yang besar seperti pemuliharaan dan pemanfaatan sumber biologi yang lestari dan perlindungan biodiversiti dan alam sekitar. [+]

Lautan meliputi lebih daripada 70 peratus permukaan Bumi. Ia amat penting untuk komunikasi, kegunaan ketenteraan dan strategik dan sumber semulajadi yang hidup dan tidak hidup. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan kepentingan dalam kepelbagaian biologi marin. The LL.M. program bertujuan untuk memperluaskan pendekatan tradisi kepada Undang-Undang Laut dari isu-isu bidang kuasa untuk turut memasukkan undang-undang yang besar seperti pemuliharaan dan pemanfaatan sumber biologi yang lestari dan perlindungan biodiversiti dan alam sekitar. Walaupun program pengajian mempunyai profil global yang jelas, ia juga akan mempunyai dimensi Artik yang berbeza. Sebahagian besar Artik terdiri daripada kawasan laut. Perubahan iklim global akan semakin tertakluk kepada pelbagai kegunaan seperti navigasi, eksploitasi minyak, gas dan perikanan. Kawasan-kawasan Artik memberikan peluang yang unik untuk mengkaji pendekatan undang-undang global dan serantau untuk melindungi dan memelihara persekitaran laut. Komuniti penyelidikan di Tromsø adalah pemimpin dunia dalam isu-isu Arktik laut, termasuk sains alam, sejarah, sains politik dan undang-undang. Sebagai tambahan kepada Universiti Tromsø, Institut Kutub Norway terletak di Tromsø. Objektif LL.M. program ini adalah untuk memperkenalkan pelajar kepada perspektif seperti yang membolehkan mereka meningkatkan keupayaan mereka untuk memahami fungsi undang-undang dan belajar menafsirkannya.... [-]