close

Penapis

Lihat Hasil

2 Sarjana Undang-undang dalam Penggabungan dan Pengambilalihan 2020

Memperoleh pelajar dengan latihan lanjutan, Sarjana Undang-undang, atau LLM, adalah ijazah peringkat siswazah. Kebanyakan program LLM mempunyai keseimbangan kerja dan penyelidikan, dan sesetengahnya mempunyai keperluan tesis. Apakah LLM dalam Penggabungan dan Pengambilalihan? Memerlukan kepakaran dalam kedua-dua perakaunan dan perniagaan, rancangan belajar dengan fokus pada penggabungan dan peng… Baca lebih lanjut

Memperoleh pelajar dengan latihan lanjutan, Sarjana Undang-undang, atau LLM, adalah ijazah peringkat siswazah. Kebanyakan program LLM mempunyai keseimbangan kerja dan penyelidikan, dan sesetengahnya mempunyai keperluan tesis.

Apakah LLM dalam Penggabungan dan Pengambilalihan? Memerlukan kepakaran dalam kedua-dua perakaunan dan perniagaan, rancangan belajar dengan fokus pada penggabungan dan pengambilalihan sering disiplin dan termasuk berbagai macam kursus dinamis. Tadbir urus korporat, peraturan perdagangan, percukaian dan strategi perniagaan biasanya berfungsi sebagai tulang belakang program ini, menyediakan pelajar untuk melibatkan diri dalam pengurusan risiko peringkat tinggi untuk urus niaga antara entiti perniagaan yang berlainan. Sebilangan besar urus niaga kini dijalankan pada skala global, para pelajar juga boleh mengkaji peraturan antarabangsa di sekitar penggabungan dan pengambilalihan. Biasanya, kursus perakaunan dan ekonomi asas juga ditawarkan sebagai pilihan untuk menambah latihan undang-undang dan perniagaan pelajar.

Kemahiran yang diperoleh daripada melengkapkan Master of Laws dalam Penggabungan dan Pengambilalihan boleh terus membantu para pelajar dalam karier mereka dan di rumah. Ciri-ciri penting yang biasa bagi graduan yang berjaya termasuk rasa ketajaman perniagaan yang baik, keupayaan penalaran yang luar biasa dan kemahiran pengurusan kewangan yang lebih baik.

Sebagai tambahan untuk mempertimbangkan kadar tuisyen, anda harus mengambil faktor dalam apa-apa yuran makmal yang berkaitan dengan kelas anda, kerana ini dapat memberi kesan kepada anggaran sekolah anda dengan ketara. Aspek lain yang perlu dipertimbangkan termasuk lokasi universiti, tempoh ijazah dan sama ada anda akan menghadiri dalam talian atau secara peribadi.

Memandangkan sifat khusus sarjana, kebanyakan graduan bekerja dalam sektor swasta dan boleh memegang banyak peringkat tinggi dalam operasi dan perakaunan. Kerjaya khusus yang mungkin tersedia untuk pelajar termasuk pakar undang-undang, pakar penggabungan dan pengambilalihan, pematuhan dan pengawalseliaan, dan persatuan korporat. Walaupun kebanyakan kedudukan perundangan memerlukan kelayakan tambahan, terdapat beberapa laluan kerjaya, seperti perunding pematuhan pelanggan dan penganalisis perniagaan strategik, yang terdapat di pasaran korporat bagi mereka yang tidak memiliki latar belakang undang-undang yang luas.

Program global, paruh masa dan sepenuh masa yang tersedia untuk LLM dalam Penggabungan dan Pengambilalihan adalah banyak. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis

University Of Zurich - Faculty of Law
Zürich, Switzerland

LL.M. penggabungan dan pengambilalihan dan undang-undang korporat

LL.M. penggabungan dan pengambilalihan dan undang-undang korporat -
LLM
Separuh masa
4 semester
English, Jerman
Kampus
Frankfurt School of Finance & Management
Frankfurt, Jerman

Menyedari matlamat anda dalam perniagaan M & A antarabangsa - dengan belajar di universiti terkemuka untuk kewangan & pengurusan, yang membolehkan anda untuk bekerja s ... +

Menyedari matlamat anda dalam perniagaan M & A antarabangsa - dengan belajar di universiti terkemuka untuk kewangan & pengurusan, yang membolehkan anda untuk bekerja sepenuh masa (100%) di samping pelajaran anda. -
LLM
Separuh masa
4 semester
Jerman
Okt 2020
Kampus

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini