Filter
Sarjan Undang-undang
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Undang-undang dalam Penulisan Undang-Undang 2019/2020

Master of Laws adalah ijazah pascasiswazah yang berfokus pada bidang tertentu dalam bidang undang-undang. Pelajar yang sudah mempunyai Juris Doctor mungkin kembali ke sekolah untuk LLM untuk mendapatkan pengetahuan khusus. Kebanyakan program LLM berlangsung setahun.

Apakah LLM dalam Penulisan Undang-undang? Ia adalah program pengajaran yang didedikasikan untuk memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengarang surat profesional, memorandum pejabat dan dokumen undang-undang lain. Peserta juga boleh mendapatkan amalan menulis nasihat kepada pelanggan rekaan. Kursus yang tepat yang perlu diambil bergantung kepada sekolah yang dihadapi tetapi mungkin sama dengan prinsip penulisan undang-undang, penggubalan rayuan, penggubalan undang-undang sivil, amanah dan merancang ladang, dan penulisan undang-undang keluarga. Kurikulum mungkin termasuk disertasi, projek, ceramah dan perbincangan.

LLM dalam Menulis Undang-Undang meningkatkan keupayaan pelajar untuk berkomunikasi dengan berkesan melalui perkataan bertulis. Peserta juga boleh menjadi pemikir kreatif dan pengurus masa yang lebih baik. Kemahiran ini semua bekerja bersama untuk menjadikan seseorang pemohon pekerjaan yang lebih kompetitif.

Pelajar mungkin ingin mengetahui kos program LLM sebelum memohon. Walau bagaimanapun, terdapat banyak faktor yang boleh mengubah jumlah tuisyen. Atas sebab ini, pemohon perlu bercakap dengan universiti langsung untuk anggaran.

Apa yang boleh dilakukan oleh profesional undang-undang dengan LLM dalam Penulisan Undang-undang? Beberapa graduan telah menggunakan pendidikan ini untuk menjadi wartawan, penganalisis undang-undang, penulis kontrak, hakim, peguam, profesor, litigator persekutuan, penimbangtara sukan dan perunding mediator. Peluang kerjaya seseorang mungkin dipengaruhi oleh sejarah kerja dan pendidikannya yang terdahulu. Sesetengah pelajar menggunakan ijazah ini sebagai batu loncatan untuk pendidikan yang lebih banyak.

Program LLM ditawarkan di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Geografi mungkin tidak menjejaskan pelajar kerana banyak universiti mempunyai peluang pembelajaran dalam talian. Bersedia untuk memohon atau belajar lebih banyak? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Penulisan Undang-Undang

University of Johannesburg

Tujuan kelayakan ini adalah untuk membiarkan seorang pelajar menunjukkan melalui latihan penyelidikan keupayaan untuk menguasai di peringkat lanjutan keadaan semasa penge ... [+]

Tujuan kelayakan

Tujuan kelayakan ini adalah untuk membiarkan seorang pelajar menunjukkan melalui latihan penyelidikan keupayaan untuk menguasai di peringkat lanjutan keadaan semasa pengetahuan khusus mengenai topik tertentu dalam cabang tertentu undang-undang dan untuk menyediakan latihan yang baik dalam metodologi penyelidikan.

Peraturan akses

Ketua

i. Keperluan kemasukan minimum adalah ijazah LLB (atau kelayakan yang setara) di peringkat NQF 7 atau 8 dan bilangan kredit minimum 624. Calon untuk masuk ke ijazah Sarjana, secara amnya, perlu memperoleh ijazah terdahulu dengan markah purata sekurang-kurangnya 65%.

ii. Ketua Jabatan yang berkaitan boleh membenarkan pemohon untuk mendaftar sebagai pelajar untuk tujuan menerima panduan dan menggunakan kemudahan Universiti untuk penyediaan cadangan penyelidikan. Ini tidak mewujudkan jangkaan bahawa pelajar itu akan dimasukkan ke dalam pengajian Sarjana dan pendaftaran sedemikian sementara menunggu kelulusan kemasukan pelajar oleh Lembaga Fakulti Undang-undang. Lembaga Fakulti Undang-Undang meluluskan kemasukan pelajar atas dasar kelayakan akademik pelajar, cadangan penyelidikan yang diserahkan oleh pelajar dan keupayaan Fakulti untuk menyediakan panduan dan penyeliaan kajian yang sesuai dan berterusan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu