Sarjana Undang-undang dalam Penulisan Undang-Undang 2020

Master of Laws adalah ijazah pascasiswazah yang berfokus pada bidang tertentu dalam bidang undang-undang. Pelajar yang sudah mempunyai Juris Doctor mungkin kembali ke sekolah untuk LLM untuk mendapatkan pengetahuan khusus. Kebanyakan program LLM berlangsung setahun. Apakah LLM dalam Penulisan Undang-undang? Ia adalah program pengajaran yang didedikasikan untuk memberikan pelajar kemahiran dan pe… Baca lebih lanjut

Master of Laws adalah ijazah pascasiswazah yang berfokus pada bidang tertentu dalam bidang undang-undang. Pelajar yang sudah mempunyai Juris Doctor mungkin kembali ke sekolah untuk LLM untuk mendapatkan pengetahuan khusus. Kebanyakan program LLM berlangsung setahun.

Apakah LLM dalam Penulisan Undang-undang? Ia adalah program pengajaran yang didedikasikan untuk memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengarang surat profesional, memorandum pejabat dan dokumen undang-undang lain. Peserta juga boleh mendapatkan amalan menulis nasihat kepada pelanggan rekaan. Kursus yang tepat yang perlu diambil bergantung kepada sekolah yang dihadapi tetapi mungkin sama dengan prinsip penulisan undang-undang, penggubalan rayuan, penggubalan undang-undang sivil, amanah dan merancang ladang, dan penulisan undang-undang keluarga. Kurikulum mungkin termasuk disertasi, projek, ceramah dan perbincangan.

LLM dalam Menulis Undang-Undang meningkatkan keupayaan pelajar untuk berkomunikasi dengan berkesan melalui perkataan bertulis. Peserta juga boleh menjadi pemikir kreatif dan pengurus masa yang lebih baik. Kemahiran ini semua bekerja bersama untuk menjadikan seseorang pemohon pekerjaan yang lebih kompetitif.

Pelajar mungkin ingin mengetahui kos program LLM sebelum memohon. Walau bagaimanapun, terdapat banyak faktor yang boleh mengubah jumlah tuisyen. Atas sebab ini, pemohon perlu bercakap dengan universiti langsung untuk anggaran.

Apa yang boleh dilakukan oleh profesional undang-undang dengan LLM dalam Penulisan Undang-undang? Beberapa graduan telah menggunakan pendidikan ini untuk menjadi wartawan, penganalisis undang-undang, penulis kontrak, hakim, peguam, profesor, litigator persekutuan, penimbangtara sukan dan perunding mediator. Peluang kerjaya seseorang mungkin dipengaruhi oleh sejarah kerja dan pendidikannya yang terdahulu. Sesetengah pelajar menggunakan ijazah ini sebagai batu loncatan untuk pendidikan yang lebih banyak.

Program LLM ditawarkan di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Geografi mungkin tidak menjejaskan pelajar kerana banyak universiti mempunyai peluang pembelajaran dalam talian. Bersedia untuk memohon atau belajar lebih banyak? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
University of Johannesburg
Johannesburg, Afrika Selatan

Tujuan kelayakan ini adalah untuk membiarkan seorang pelajar menunjukkan melalui latihan penyelidikan keupayaan untuk menguasai di peringkat lanjutan keadaan semasa pengetahua ... +

Tujuan kelayakan ini adalah untuk membiarkan seorang pelajar menunjukkan melalui latihan penyelidikan keupayaan untuk menguasai di peringkat lanjutan keadaan semasa pengetahuan khusus mengenai topik tertentu dalam cabang tertentu undang-undang dan untuk menyediakan latihan yang baik dalam metodologi penyelidikan. -
LLM
Sepenuh masa
Sambilan
English
Jan 2020
Kampus