Filter
Sarjan Undang-undang
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

4 Sarjana Undang-undang dalam Penyelidikan Undang-Undang 2020

Master of Laws adalah ijazah sarjana muda yang direka untuk memberikan para sarjana pengetahuan khusus dengan memberi tumpuan kepada bidang hukum tertentu. Kebanyakan pelajar yang mendaftar dalam program LLM sudah mempunyai Doktor Juris atau ijazah undang-undang sarjana muda. Pelajar sepenuh masa sering menghabiskan masa dalam setahun.

Apakah LLM dalam Penyelidikan Undang-undang? Ia adalah program pascasiswazah yang direka untuk menyediakan profesional untuk bertanya, menganalisis isu dan mengambil cabaran baru. Banyak kursus memberi peluang kepada peserta untuk memperoleh pengalaman menggunakan pelbagai kaedah penyelidikan. Pelajar mungkin dijangka mengambil bahagian dalam kuliah, perbincangan, projek dan disertasi. Struktur kursus yang tepat boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah tetapi mungkin termasuk kelas yang sama dengan teori dan falsafah penyelidikan undang-undang, pemikiran dengan duluan, dan tradisi penyelidikan undang-undang.

Mempelajari penyelidikan undang-undang memberi peserta pemahaman yang unik mengenai kepentingan pemikiran analitik, komunikasi dan persepsi. Program LLM ini membantu pelajar memperbaiki kemahiran ini supaya mereka dapat menyertai peguam-peguam sebagai peguam yang berpusat dengan pemikiran berorientasikan penyelidikan. Kemahiran ini juga boleh membantu seseorang menjalani kehidupan peribadi yang kaya.

Berapakah kos LLM? Ini boleh bergantung kepada program, tempoh dan sekolah yang dihadiri. Sekiranya pemohon mahu membuat anggaran, mereka mesti menghubungi sekolah yang mereka harapkan.

Selepas tamat pengajian dengan LLM dalam Penyelidikan Undang-Undang, apakah jenis kerjaya yang boleh dimiliki pelajar? Tidak ada batasan apa yang boleh dilakukan seseorang dengan pendidikan ini. Ramai ulama terus menjadi penyelidik, peguam, hakim dan penasihat undang-undang, tetapi mungkin ada peluang bukan tradisional lain yang juga tersedia. Sebagai contoh, sesetengah graduan beralih kepada kerjaya sebagai profesor, penyelidik akademik, pensyarah, wartawan sah, pemeriksa kualiti dan pengurus program teknikal.

Universiti di seluruh dunia boleh menawarkan program LLM sama ada dalam talian atau secara peribadi. Untuk memohon atau mempelajari lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

4 Hasil dalam Penyelidikan Undang-Undang

University of the Witwatersrand

Program LLM sesuai untuk graduan undang-undang dan profesional undang-undang yang berminat dalam penyelidikan dan penulisan dan mempunyai masa serta kemampuan untuk menja ... [+]

Program LLM sesuai untuk graduan undang-undang dan profesional undang-undang yang berminat dalam penyelidikan dan penulisan dan mempunyai masa serta kemampuan untuk menjalankan penyelidikan undang-undang yang cukup luas di peringkat akademik yang maju. Kerana sifat menuntut komponen penyelidikan, kemasukan ke program ini terhad kepada pemohon dengan rekod akademik yang cemerlang dalam LLB. Walau bagaimanapun, terdapat laluan kemasukan alternatif untuk pemohon yang dapat menunjukkan kesesuaian mereka untuk program ini.

Komponen kursus terdiri daripada empat kursus, yang boleh diambil sama ada dalam bidang khusus atau bidang umum. Komponen penyelidikan terdiri daripada kursus kehadiran dalam Metodologi Penyelidikan, dua esei penyelidikan masing-masing 5 000 perkataan dan Laporan Penyelidikan sebanyak 10 000 perkataan.... [-]

Afrika Selatan Johannesburg
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Bond University

Sarjana Undang-Undang program (Penyelidikan) terdiri daripada tesis penyelidikan 50,000 perkataan, menyelesaikan lebih dua tahun sepenuh masa. tesis ini adalah diselia ol ... [+]

SYARAT KEMASUKAN

Sarjana Undang-Undang (Penyelidikan) ditawarkan kepada mereka yang mempunyai kelayakan undang-undang profesional (Sarjana Muda Undang-undang, Juris Doctor atau setara). Permohonan adalah dikehendaki mempunyai sekurang-kurangnya 65 peratus purata dan / atau pengalaman profesional yang luas.

Pemohon dikehendaki untuk memuaskan hati Dekan bahawa mereka mempunyai tahap yang sesuai kemahiran penyelidikan untuk menulis tesis sehingga 50,000 perkataan.

Masuk adalah berdasarkan cadangan penyelidikan yang diluluskan dan ketersediaan pengawasan sesuai.

PROGRAM PENERANGAN

Sarjana Undang-Undang program (Penyelidikan) boleh disiapkan melalui tesis penyelidikan 50.000 perkataan. Walaupun Fakulti boleh menawarkan pengawasan dalam kebanyakan bidang undang-undang, ia mempunyai kekuatan tertentu dalam:... [-]

Australia Robina
Januari 2020
English
Sepenuh masa
104 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Utrecht University

Adakah anda berpeluang melengkapkan program peringkat sarjana secara mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh satu tahun standard? Sarjana Penyelidikan Undang- ... [+]

JUDGED TERBAIK DALAM BIDANG

Panduan Pemilihan Kelebihan Keuzegids 2018 menduduki tempat Utrecht University 's Research Research program sebagai yang terbaik di lapangan di Belanda.

TENTANG

Adakah anda ingin tahu, analitis dan bersedia untuk menghadapi cabaran baru dalam persekitaran akademik dinamik? Adakah anda berminat menulis teks akademik, terlibat dalam perbahasan, dan menangani isu-isu undang-undang rumit? Adakah anda ingin diberi peluang untuk melengkapkan program peringkat Master dalam mendalam dalam undang-undang yang melangkaui tempoh satu tahun standard? Jika ya, Sarjana Penyelidikan Undang-undang dua tahun di Utrecht University mungkin pilihan yang tepat untuk anda!

MEMAKAN KEUNTUNGAN YANG PERLU BANYAK PENYELIDIKAN HUKUM... [-]
Belanda Utrecht
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Université de Montréal Law Faculty

Program LL.B adalah peluang bagi pelajar untuk menyelidiki lebih mendalam ke dalam subjek, baik dalam bidang utama undang-undang dan bidang khusus tertentu. ... [+]

Program LL.B adalah peluang bagi pelajar untuk menyelidiki lebih mendalam ke dalam subjek, baik dalam bidang utama undang-undang dan bidang khusus tertentu.

LL. M. Undang-undang PerniagaanLL. Encik Undang-undang AntarabangsaLL. M. Teknologi dan Undang-undang MaklumatLL. M. PercukaianLL. M. Notarial LawLL. En. Law - Research

Kriteria kemasukanMemegang ijazah undang-undang dari Université de Montréal atau diploma yang dianggap setara;Telah memperoleh, pada kitaran pertama, mikroprogram atau DESS, purata sekurang-kurangnya 3.0 daripada 4.3 atau bersamaan.

Calon purata 3.0 hingga 3.3 atau bersamaan mesti memberi pameran tambahan yang disenaraikan di laman web Fakulti Undang-undang di kemasukan.umontreal.ca/programs/ Mastery-in-law-2 / kemasukan-dan-peraturan;... [-]

Kanada Montreal
Permintaan Maklumat
Perancis
Sepenuh masa
12 bulan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu