$close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Undang-undang dalam Bhs Inggeris Perundangan 2022

Sarjana Undang-Undang (LLM) adalah kelayakan akademik dalam bidang latihan yang fokus. Kebanyakan program ini berasaskan penyelidikan, menyediakan graduan dengan laluan pilihan untuk masa depan dalam pendidikan. Penyiapan LLM dapat meningkatkan prospek pekerjaan, selain faktor-faktor seperti pengalaman undang-undang yang terkumpul dan reputasi sekolah undang-undang yang dipilih. Apakah LLM dalam… Baca lebih lanjut

Sarjana Undang-Undang (LLM) adalah kelayakan akademik dalam bidang latihan yang fokus. Kebanyakan program ini berasaskan penyelidikan, menyediakan graduan dengan laluan pilihan untuk masa depan dalam pendidikan. Penyiapan LLM dapat meningkatkan prospek pekerjaan, selain faktor-faktor seperti pengalaman undang-undang yang terkumpul dan reputasi sekolah undang-undang yang dipilih.

Apakah LLM dalam Bahasa Inggeris Undang-undang? Bidang pengajian menggabungkan kedua-dua kemahiran undang-undang dan bahasa, dan kursus boleh termasuk kajian undang-undang sivil dan jenayah, undang-undang ekonomi, hak tindakan umum, dan undang-undang antarabangsa. Pelajar yang menyertai program ini boleh belajar tentang asas-asas sistem perundangan Amerika Syarikat, atau mengamalkan advokasi dan kemahiran lisan. Program ini mungkin sesuai untuk para sarjana yang berharap dapat mengembangkan kelayakan undang-undang mereka untuk memasukkan mereka yang diperlukan untuk berlatih di Amerika Syarikat.

Pelajar yang menyertai LLM dalam program Bahasa Inggeris Undang-undang sering mempunyai peluang untuk memperbaiki penggunaan istilah perundangan mereka dan menjadi lebih akrab dengan undang-undang transnasional. Mereka yang bukan penutur asli bahasa Inggeris boleh menyertai program ini untuk meningkatkan pemahaman mereka terhadap Bahasa Inggeris yang sah dan asas-asas undang-undang AS.

Kos LLM berbeza mengikut sekolah dan berapa lama program berlangsung. Pelajar prospektif perlu menyemak dengan teliti pilihan mereka dan setiap sekolah untuk memastikan mereka telah menemui program yang sesuai dengan keperluan mereka.

Graduan dengan LLM dalam Bahasa Inggeris Undang-undang boleh memberi tumpuan kepada bidang sempit, seperti litigasi jenayah atau undang-undang kewangan antarabangsa. Peserta program juga boleh menggunakan ijazah untuk berpindah dari satu bidang undang-undang ke yang lain. Graduan mungkin menjadi peguam harta intelek, atau menyelesaikan pertikaian antarabangsa yang melibatkan negara-negara berbahasa Inggeris dan negara-negara yang tidak berbahasa Inggeris. Ijazah ini juga boleh membuka prospek kerja dalam bidang penyelidikan dan akademik.

Program Sarjana Hukum ditawarkan oleh universiti di seluruh dunia. Program dalam talian disediakan, menawarkan pelajar untuk mengambil bahagian dalam sekolah berprestij tanpa bergerak dari satu negara ke negara lain. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
Disyorkan Terkini Tajuk
Indiana University Maurer School of Law
Bloomington, Amerika Syarikat

Program dua tahun LLM dengan Bahasa Inggeris untuk undang-undang adalah program dua langkah untuk pemohon yang belum memenuhi syarat penguasaan bahasa Inggeris untuk kemasukan ... +

Program dua tahun LLM dengan Bahasa Inggeris untuk undang-undang adalah program dua langkah untuk pemohon yang belum memenuhi syarat penguasaan bahasa Inggeris untuk kemasukan langsung ke program ijazah LLM standard. -
LLM
Sepenuh Masa
2 tahun
English
Jan 2023
Kampus