Sarjana Undang-undang dalam Prosedur Undang-undang 2020

Master of Laws boleh memegang tujuan yang berbeza di negara-negara yang berbeza. Di kebanyakan negara berbahasa Inggeris, LLM berfungsi sebagai pandangan teknikal pada cabang undang-undang tertentu untuk pelajar yang sudah mempunyai Juris Doctor. Di negara lain, ia boleh berfungsi sebagai ijazah profesional asas yang diperlukan untuk menjadi seorang peguam. Apakah LLM dalam Prosedur Hukum? Prose… Baca lebih lanjut

Master of Laws boleh memegang tujuan yang berbeza di negara-negara yang berbeza. Di kebanyakan negara berbahasa Inggeris, LLM berfungsi sebagai pandangan teknikal pada cabang undang-undang tertentu untuk pelajar yang sudah mempunyai Juris Doctor. Di negara lain, ia boleh berfungsi sebagai ijazah profesional asas yang diperlukan untuk menjadi seorang peguam.

Apakah LLM dalam Prosedur Hukum? Prosedur undang-undang biasanya merujuk kepada peranan yang dimainkan oleh undang-undang dalam undang-undang jenayah dan prosedur mahkamah. Para ulama mungkin melihat undang-undang prosedur antarabangsa atau memberi tumpuan kepada prosedur di negara-negara tertentu. Banyak universiti mempunyai pelbagai kursus yang diperlukan dan elektif. Kurikulum sering berbeza dari sekolah ke sekolah tetapi mungkin termasuk kursus yang serupa dengan prosedur jenayah dan penyiasatan, adjudikasi dan prosedur jenayah, dasar keganasan rumah tangga, teka-teki moral undang-undang jenayah, undang-undang rasuah politik dan korporat, dan hukuman dan hukuman.

Mempunyai pemahaman yang lebih baik tentang prosedur undang-undang boleh membuat seorang siswazah menjadi pemohon yang lebih berdaya saing dan bahkan boleh membawa kepada gaji permulaan yang lebih tinggi. Ini sebahagiannya disebabkan kemahiran yang diperoleh melalui pendidikan ini. Pelajar dapat meningkatkan komunikasi mereka, pemikiran kritis dan kemahiran kepimpinan.

Kos LLM boleh berubah dari satu sekolah ke sekolah seterusnya. Secara besarnya, ia bergantung pada tempoh program. Kebanyakan program LLM boleh disiapkan dalam satu tahun akademik. Pelajar perlu menghubungi sekolah yang dikehendaki untuk menyoal tentang tuisyen.

LLM dalam Prosedur Hukum boleh membawa kepada pelbagai pekerjaan dalam industri perundangan. Sesetengah pelajar telah menjadi peguam, ketua pegawai undang-undang, pentadbir mahkamah, ahli kriminologi, perunding prosedur, pakar perlembagaan, pegawai keadilan juvana, hakim, penengah dan penasihat. Peluang yang tepat mungkin berbeza-beza berdasarkan sejarah dan sejarah kerja seseorang. Sesetengah sarjana boleh memilih untuk menggunakan ijazah ini sebagai asas untuk lebih banyak pendidikan.

Sebagai pelajar bersedia untuk memohon, mereka mungkin berminat untuk mengetahui bahawa sekolah di seluruh dunia menawarkan program LLM. Mempelajari lebih banyak mengenai program dalam talian atau di kampus adalah mudah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Grupo Tiradentes
Aracaju, Brazil

Keperluan untuk penambahbaikan praktikal dan pemerolehan pengetahuan teori baru memandu dan menunjukkan kepada profesional undang-undang kepentingan pendidikan berterusan dala ... +

Keperluan untuk penambahbaikan praktikal dan pemerolehan pengetahuan teori baru memandu dan menunjukkan kepada profesional undang-undang kepentingan pendidikan berterusan dalam pelbagai bentuk, terutamanya dengan kemasukan berkuat kuasa pada tahun 2016, Kanun Prosedur Sivil baru, yang akan menyebabkan keperluan untuk profesional undang-undang untuk menaik taraf untuk menghadapi skim prosedur baru undang-undang baru. -
LLM
Sepenuh masa
374 jam
Portuguese
Mac 2020
Kampus