Sarjana Undang-undang dalam Undang-undang Hak Sivil 2020

LLM adalah ijazah yang dianugerahkan kepada individu yang telah memilih untuk melanjutkan pengajian undang-undang tuan mereka. Individu boleh memilih untuk mendapatkan LLM untuk mendapatkan kepakaran dalam bidang khusus undang-undang, seperti undang-undang muflis atau undang-undang ekonomi. Apakah LLM dalam Undang-undang Hak Sivil? Program ini direka untuk membuat pelajar berfikir secara kritika… Baca lebih lanjut

LLM adalah ijazah yang dianugerahkan kepada individu yang telah memilih untuk melanjutkan pengajian undang-undang tuan mereka. Individu boleh memilih untuk mendapatkan LLM untuk mendapatkan kepakaran dalam bidang khusus undang-undang, seperti undang-undang muflis atau undang-undang ekonomi.

Apakah LLM dalam Undang-undang Hak Sivil? Program ini direka untuk membuat pelajar berfikir secara kritikal mengenai isu-isu yang merosakkan golongan minoriti hari ini. Kursus boleh memberi tumpuan kepada hak-hak wanita, kajian jantina, orang asli, pendatang atau mana-mana kumpulan lain yang sering disasarkan oleh majoriti. Matlamat kursus ini adalah untuk meningkatkan analisis para peserta dan kemahiran analitis kritikal supaya mereka dapat melaksanakan pembaharuan undang-undang atau, sekurang-kurangnya, mengembangkan teori-teori untuk memimpin pembaharuan undang-undang masa depan.

Individu yang lulus dengan ijazah dalam hak-hak sivil cenderung memiliki belas kasihan dan pemahaman yang mendalam untuk semua orang dan budaya. Ramai graduan juga mempunyai rasa yang betul dan salah dan keupayaan untuk berfikir secara mendalam dan rasional tentang bagaimana hendak menindak kesalahan. Setiap sifat ini dapat memberi mereka manfaat dalam semua aspek kehidupan.

Kos LLM berbeza-beza dan bergantung kepada beberapa faktor. Sebagai tambahan kepada lokasi dan institusi pilihan mereka, individu juga harus mempertimbangkan perbelanjaan kos kehidupan.

Graduan dengan ijazah dalam undang-undang hak sivil boleh terus menjadi peguam hak sivil swasta, aktivis hak sivil atau peguam untuk organisasi besar. Kerana kebanyakan syarikat perlu melaksanakan amalan dan prosedur untuk mengurangkan risiko saman diskriminasi, graduan program ini mungkin dapat mencari kerja dalam sektor korporat. Ada yang boleh menjadi pengacara awam, yang memperjuangkan hak mereka yang kekurangan sumber.

Banyak sekolah menawarkan program LLM dalam talian, yang mudah untuk pelajar yang mempunyai pekerjaan sepenuh masa atau keluarga untuk dijaga. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pilihan yang tersedia untuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
SOAS University of London
London, United Kingdom

LLM SOAS dalam Undang-undang dan Gender menawarkan ruang interdisipliner, intelektual dan politik serta ruang kolej, yang direka untuk penglibatan yang kritikal dan berkesan d ... +

LLM SOAS dalam Undang-undang dan Gender menawarkan ruang interdisipliner, intelektual dan politik serta ruang kolej, yang direka untuk penglibatan yang kritikal dan berkesan dengan undang-undang dan jantina, dengan tumpuan khusus kepada Global South dan kedua-dua sejarah dan kontemporari undang-undang dan alegsi jantina, seksual, perkauman, adat, kelas, kasta, ketidakupayaan, pasca konflik, pasca penjajahan dan keadilan alam sekitar. Pelajar dan kakitangan pengajar kami sangat mahir dalam pendekatan teori kaum feminis, pelik dan kritikal untuk persilangan dan terlibat dalam projek canggih di seluruh kawasan ' SOAS ' dan seterusnya. -
LLM
Sepenuh masa
Sambilan
English
28 Sep 2020
30 Jun 2020
Kampus