close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Undang-undang dalam Undang-undang Hartanah 2020

Ijazah LLM, yang juga dikenali sebagai gelaran ML atau Sarjana Hukum, diberikan selepas kajian pascasiswazah di bidang undang-undang di pelbagai institusi di seluruh dunia. Di sesetengah kawasan, ini adalah ijazah yang diperlukan untuk mengamalkan undang-undang profesional. Apakah LLM dalam Undang-undang Harta Tanah? Ijazah lanjutan ini membincangkan isu-isu undang-undang khusus untuk hartanah d… Baca lebih lanjut

Ijazah LLM, yang juga dikenali sebagai gelaran ML atau Sarjana Hukum, diberikan selepas kajian pascasiswazah di bidang undang-undang di pelbagai institusi di seluruh dunia. Di sesetengah kawasan, ini adalah ijazah yang diperlukan untuk mengamalkan undang-undang profesional.

Apakah LLM dalam Undang-undang Harta Tanah? Ijazah lanjutan ini membincangkan isu-isu undang-undang khusus untuk hartanah dan pembangunan hartanah. Antara kursus yang boleh ditawarkan ialah undang-undang cukai, peraturan hartanah, pembangunan hartanah kediaman dan komersil, rundingan, perancangan, undang-undang pembinaan, kewangan dan pemerolehan, dan undang-undang penyewa tuan tanah. Ia mungkin bagi pelajar untuk mengambil elektif lebih lanjut di kawasan khusus yang menarik minat mereka, seperti pakar dalam undang-undang harta komersil.

Mencapai undang-undang hak milik tuan dapat membantu meningkatkan kemahiran pelajar dalam komunikasi dan rundingan serta meningkatkan perhatian kepada perincian secara umum, yang semuanya dapat membantu bukan sahaja pada pekerjaan tetapi dalam temu bual dengan jayanya. Dengan tumpuan lanjut mengenai ramalan undang-undang yang berputar di sekitar hartanah dan pembangunannya, graduan boleh dicari oleh syarikat-syarikat yang bekerja di atau ingin mengembangkan dalam bidang itu.

Kos untuk darjah LLM berbeza-beza dan boleh bergantung kepada di mana institusi berada dan panjang masa untuk disiapkan. Dalam sesetengah kes, program yang ditawarkan mungkin dalam talian. Apabila membandingkan program, adalah idea yang baik untuk mempertimbangkan kos ijazah serta kos perbelanjaan hidup.

Sesetengah graduan dengan LLM dalam bidang Undang-undang Harta bekerja di pejabat atau jabatan undang-undang dalam sebuah syarikat yang lebih besar sebagai seorang peguam, perunding perundangan, penyelidik, atau penulis kontrak. Lain-lain boleh mencari pekerjaan dalam syarikat pembangunan hartanah sebagai perunding, perunding, atau kontraktor, bergantung kepada pengalaman mereka yang lain. Organisasi lain yang menyewa jenis jawatan ini termasuk hospital, hotel, bank, pengilang dan universiti. Organisasi-organisasi advokasi alam sekitar juga boleh memerlukan jenis bantuan ini.

Program ijazah LLM dalam undang-undang harta boleh didapati dalam talian dan juga di kampus di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
format_list_bulleted Penapis

University of Miami School of Law
Tampa, Amerika Syarikat

Bersama JD / LL.M. (pilihan sepenuh masa yang menjimatkan masa dan wang tuisyen untuk mendapatkan ijazah secara berasingan), atau Ijazah Triple (JD / MBA / LL.M dalam Pembangu ... +

Bersama JD / LL.M. (pilihan sepenuh masa yang menjimatkan masa dan wang tuisyen untuk mendapatkan ijazah secara berasingan), atau Ijazah Triple (JD / MBA / LL.M dalam Pembangunan Harta Tanah) Fakulti, Kepimpinan & Perhatian Peribadi yang tiada tandingan Fakulti Pembangunan Hartanah merangkumi profesor dan sarjana di lapangan, tambahan yang merupakan rakan kongsi firma undang-undang terkemuka, dan kaunseling umum syarikat-syarikat hartanah utama - pakar dari seluruh AS Pengarah menasihati pelajar secara individu mengenai penempatan magang dan pemilihan kursus di permulaan setiap istilah dengan itu mengatur jadual yang menyediakan kursus pengajian yang sesuai untuk setiap pelajar. -
LLM
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
Sep 2020
Kampus
Online
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini