close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Undang-undang dalam Undang-undang Islam 2020

Program LLM, atau Master of Laws, sering diambil oleh pelajar yang mempunyai sekurang-kurangnya satu gelar undang-undang. Program ini membolehkan pelajar menumpukan perhatian kepada bidang penerokaan undang-undang tertentu, seperti undang-undang biasa atau jenayah, dan biasanya program satu tahun untuk pelajar sepenuh masa. Apakah LLM dalam Hukum Islam? Program ini kebanyakannya memberi tumpuan… Baca lebih lanjut

Program LLM, atau Master of Laws, sering diambil oleh pelajar yang mempunyai sekurang-kurangnya satu gelar undang-undang. Program ini membolehkan pelajar menumpukan perhatian kepada bidang penerokaan undang-undang tertentu, seperti undang-undang biasa atau jenayah, dan biasanya program satu tahun untuk pelajar sepenuh masa.

Apakah LLM dalam Hukum Islam? Program ini kebanyakannya memberi tumpuan kepada isu-isu undang-undang yang berkaitan dengan negara-negara Islam dan bandar-bandar. Disertasi mengenai topik yang berkaitan dengan pengkhususan ijazah mungkin diperlukan, dan laluan peperiksaan dalam kursus tertentu mungkin juga wajib. Bidang yang diliputi dalam program ini termasuk undang-undang Islam, hak asasi manusia dan undang-undang Islam, undang-undang dan masyarakat Timur Tengah, dan sejarah konflik Israel-Palestin.

Para sarjana dari program ini sering mendapat kebiasaan dengan adat istiadat Islam, membolehkan mereka berkunjung dengan aman ke rantau Timur Tengah. Mereka juga mungkin lebih memahami undang-undang Islam dan prosiding mahkamah di rantau ini, menjadikan mereka sebagai perunding sah untuk banyak syarikat.

Jumlah kos program ini akan berbeza dari universiti ke universiti, dan pakej bantuan kewangan dan biasiswa boleh didapati. Pelajar harus menghubungi setiap sekolah untuk harga akhir dan untuk butiran kewangan lain.

Graduan dengan LLM dalam Undang-undang Islam sering diminta untuk bekerja di firma guaman, syarikat antarabangsa, bank dan perniagaan hartanah. Jawatan boleh termasuk peguam, peguam, pentadbir undang-undang, pustakawan penyelidikan dan editor undang-undang untuk penerbitan undang-undang. Syarikat besar yang mempunyai urusan perniagaan dengan negara-negara Islam boleh menyewa graduan untuk jawatan undang-undang, kewangan dan hartanah. Kerja juga boleh didapati dalam bidang politik, serta agensi kerajaan.

Program dalam undang-undang Islam ditawarkan di universiti di seluruh dunia, di kampus dan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
MA
format_list_bulleted Penapis
SOAS University of London
London, United Kingdom

LLM dalam Undang-undang Islam membolehkan pelajar mengkaji undang-undang Islam dan penerapannya dalam pelbagai bidang undang-undang, termasuk perundangan Islam, undang-undang ... +

LLM dalam Undang-undang Islam membolehkan pelajar mengkaji undang-undang Islam dan penerapannya dalam pelbagai bidang undang-undang, termasuk perundangan Islam, undang-undang keluarga Islam, dan hak asasi manusia, dan dalam bidang kuasa yang berlainan, serta undang-undang dalam hubungannya dengan masyarakat dalam Timur Tengah dan Afrika Utara. Semua modul SOAS direka bukan sahaja untuk memperkenalkan pelajar kepada bidang undang-undang umum, tetapi juga untuk memberikan pemahaman tentang bagaimana struktur dan proses undang-undang generik boleh beroperasi dalam tetapan sosial dan budaya bukan Barat. -
LLM
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
28 Sep 2020
30 Jun 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini