LAWSTUDIES.COM.MY

Terbaik 9 Sarjana Undang-undang dalam Undang-undang Perbandingan 2019/2020

Ijazah Sarjana Undang-undang, atau LLM, adalah ijazah undang-undang pasca siswazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Pensijilan undang-undang canggih sering dicari oleh pelajar atau profesional yang ingin menumpukan kepada segmen undang-undang yang sempit, menambahkannya ke bukti kelayakan yang ada, atau memperoleh kelayakan global.

Apakah LLM dalam Undang-undang Perbandingan? Ramai pelajar ditarik ke tahap ini untuk perspektif globalnya. Ijazah ini juga berguna bagi mereka yang berharap dapat menceburi bidang akademik. Umumnya, LLM dalam Undang-undang Perbandingan memperhatikan perbezaan antara sistem undang-undang, tradisi, peraturan, dan prosedur undang-undang atau budaya. Ijazah ini cenderung menarik minat mereka dari banyak negara, menuju ke arah kelas yang pelbagai dan memberikan kedalaman yang berharga kepada perbualan, kajian, dan pemahaman.

Graduan dengan LLM dalam Undang-undang Perbandingan cenderung mempunyai perspektif global, dan penghargaan terhadap perbezaan budaya dapat membantu profesional berinteraksi dengan orang lain secara peribadi dan profesional. Akhirnya, terdapat juga program berbilang bahasa, yang membolehkan siswazah mengukuhkan kemahiran bahasa asing mereka.

Faktor-faktor yang mempengaruhi kos program cenderung menjadi sekolah itu sendiri, prestij universiti, panjang program, dan lokasi institusi. Individu yang mencari program LLM perlu berhati-hati meneliti pilihan mereka.

Tumpuan luas ijazah ini menawarkan banyak kelenturan ketika datang ke kerjaya. Graduan dari LLM dalam Pengajian Perbandingan sering mendapat kelayakan yang diperlukan untuk bekerja dalam undang-undang hak asasi manusia antarabangsa, undang-undang perniagaan antarabangsa, dan undang-undang antarabangsa awam. Graduan sering menemui kerja di firma dengan fokus pada undang-undang asing, bekerja sebagai penganjur dalam undang-undang jenayah antarabangsa, atau sebagai penasihat kepada syarikat-syarikat global dalam perdagangan antarabangsa.

Memperolehi LLM dalam Kajian Perbandingan boleh membuka pintu kepada kerjaya undang-undang antarabangsa yang lumayan dan memuaskan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

9 Hasil dalam Undang-undang Perbandingan Filter

LL.M. dalam undang-undang perbandingan dan antarabangsa

The Catholic University of America - Columbus School of Law
Kampus Sepenuh masa Sambilan 12 - 36 bulan Sept. 2019 Amerika Syarikat Washington + 1 lagi

Sarjana Undang-Undang (LL.M.) adalah program lanjutan pengajian undang-undang yang disesuaikan dengan keperluan pelajar individu. LL.M. calon, dibimbing oleh fakulti pakar, merancang kursus pengajian di salah satu daripada kepekatan berikut: Undang-undang dan Teknologi, Undang-undang Sekuriti, atau Perbandingan dan Undang-undang Antarabangsa.

LLM Dalam Undang-undang Media Perbandingan

Independent College Dublin
Kampus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2 tahun Permintaan Maklumat Ireland Dublin + 1 lagi

Undang-undang Media Perbandingan LL.M adalah kursus pertama dan satu-satunya jenis yang ditawarkan di Republik Ireland. Ia adalah program khusus yang meneliti peraturan media di Ireland dan antarabangsa. Khususnya, perkembangan Ireland dan antarabangsa yang berkaitan dengan sekatan terhadap media yang terdiri daripada undang-undang mengenai privasi, fitnah, penghinaan mahkamah

Ll.m. dalam program undang-undang perbandingan

University of Florida Levin College of Law
Kampus Sepenuh masa Sept. 2019 Amerika Syarikat Gainesville

The LL.M. dalam Program Undang-Undang Perbandingan direka untuk orang-orang yang ingin meningkatkan pemahaman mereka mengenai sistem undang-undang Amerika Syarikat dan sistem undang-undang umum Inggeris yang mana ia berkembang.

LLM dalam Hukum Swasta dan Undang-Undang Eropah

Edinburgh Law School - The University of Edinburgh
Kampus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2 tahun Permintaan Maklumat United Kingdom Edinburgh + 1 lagi

Program ini bertujuan untuk melengkapi anda dengan pemahaman yang mendalam tentang bidang teras undang-undang persendirian di dua tradisi undang-undang yang besar di Eropah, undang-undang umum dan sivil.

Sarjana Undang-Undang dalam Undang-Undang Perniagaan Antarabangsa dan Perbandingan

SRH University Heidelberg
Kampus Sepenuh masa 12 bulan Permintaan Maklumat Jerman Heidelberg

Perusahaan moden memerlukan pakar undang-undang yang terlatih dan terlatih yang terlatih. Program kami memberi tumpuan kepada pelajar-pelajar yang berminat dan berkelayakan yang berminat dalam pemahaman global terhadap undang-undang dan mekanismenya untuk menyelaraskan interaksi manusia dalam masyarakat moden. Mengikut konsep perbandingan fungsi undang-undang, program kajian ini menumpukan pada soalan-soalan penting mengenai undang-undang perniagaan kontemporari, dengan memberi tumpuan kepada Hukum Jerman, Eropah, Anglo-Amerika dan Cina. Graduan akan disediakan secara optimum untuk urus niaga antarabangsa, peranan kepimpinan dalam pasukan interkultur, dan menghadapi cabaran ekonomi global sekarang ini.

Program LLM / MCL untuk Peguam Asing

California Western School of Law
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Permintaan Maklumat Amerika Syarikat San Diego + 1 lagi

Sarjana Undang-Undang dalam Undang-Undang AS (LLM)

LL.M. dalam Undang-undang Swasta Perbandingan

Université de Montréal Law Faculty
Kampus Sepenuh masa 12 bulan Permintaan Maklumat Kanada Montreal

Program ini memberi respons kepada realiti dunia yang semakin saling berkait yang memerlukan ahli-ahli hukum menangani pelbagai sistem undang-undang daripada undang-undang sivil dan tradisi undang-undang umum. Profesor terkenal dari pelbagai negara menyertai fakulti Fakulti untuk berkongsi asas sistem undang-undang mereka.

LL.M. dalam Undang-undang Biasa Perbandingan

Université de Montréal Law Faculty
Sepenuh masa 12 bulan Januari 2020 Kanada Montreal

Undang-undang Biasa Perbandingan LL.M. berhasrat untuk memenuhi keperluan latihan juris dan pelajar asing yang berminat dalam program yang menganggap globalisasi pertukaran, integrasi ekonomi Amerika, dan keperluan undang-undang khusus yang timbul dari peristiwa tersebut. Dengan pendekatan teori, kritikal dan pragmatik, program ini merangkumi pelbagai kaedah pendidikan termasuk kuliah, seminar, dan pembelajaran berasaskan masalah.

LLM dalam Undang-undang Perbandingan

University of San Diego School of Law
Kampus Sepenuh masa Sambilan 1 - 3 tahun Januari 2020 Amerika Syarikat San Diego + 1 lagi

Program LLM dalam Undang-undang Perbandingan direka untuk para siswazah dan lulusan sekolah undang-undang yang dididik di luar Amerika Syarikat. Calon untuk LLM dalam Undang-Undang Perbandingan didaftarkan dalam dua kursus yang diperlukan, Pengenalan Undang-undang dan Penulisan Undang-undang dan Penyelidikan AS. Kursus-kursus lain adalah pilihan dan boleh diambil dalam mana-mana bidang undang-undang. Pelajar mempunyai pilihan untuk mengikuti Konsentrasi dalam salah satu daripada enam bidang undang-undang yang popular.