close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Undang-undang dalam Undg-undg Keluarga 2020

Bagi ramai pelajar, melengkapkan ijazah sarjana muda adalah prasyarat untuk program yang lebih berprestij. Pelajar yang berminat untuk belajar undang-undang boleh memilih melanjutkan pendidikan mereka dengan mendaftar dalam program LLM. Gelaran jenis ini biasanya memberikan kepakaran pelajar dalam satu bidang bidang undang-undang, menyediakan mereka untuk kerjaya yang berjaya di masa depan. Apak… Baca lebih lanjut

Bagi ramai pelajar, melengkapkan ijazah sarjana muda adalah prasyarat untuk program yang lebih berprestij. Pelajar yang berminat untuk belajar undang-undang boleh memilih melanjutkan pendidikan mereka dengan mendaftar dalam program LLM. Gelaran jenis ini biasanya memberikan kepakaran pelajar dalam satu bidang bidang undang-undang, menyediakan mereka untuk kerjaya yang berjaya di masa depan.

Apakah LLM dalam Undang-Undang Keluarga? Biasanya direka untuk memberi pelajar pengetahuan yang mendalam bagaimana menyelesaikan perselisihan dalam keluarga, program ini biasanya menyediakan pelajar untuk kerjaya melalui kursus yang tertumpu pada topik undang-undang yang berkaitan dengan kehidupan keluarga. Pelajar biasanya belajar penyalahgunaan, pengabaian, perceraian, sokongan, dan hak penjagaan anak. Kursus mengenai perkongsian, kontrak, cukai, dan harta tanah juga boleh diambil untuk memberikan pengetahuan komprehensif kepada pelajar tentang subjek ini.

LLM dalam Undang-undang Keluarga biasanya menyediakan pelajar untuk kerjaya mereka dengan membantu mereka membangunkan beberapa kemahiran kritikal seperti komunikasi, penyelesaian masalah, dan kecekapan analisis. Komunikasi yang kuat dan kemahiran menyelesaikan masalah dapat membolehkan pelajar untuk berhubung dengan pelanggan dan mereka bentuk penyelesaian yang unik untuk masalah. Kemahiran analisis boleh berguna dalam aspek kehidupan peribadi dan profesional.

Apabila diambil sepenuh masa, program LLM biasanya mengambil masa satu tahun untuk diselesaikan. Setiap sekolah mempunyai yuran pengajian yang berbeza dan harga mungkin berbeza secara drastik, terutamanya antara universiti yang terletak di negara-negara yang berbeza.

Pelajar yang mempunyai latar belakang dalam undang-undang keluarga biasanya mempunyai akses kepada beberapa kerjaya penting. Ramai menjadi peguam perceraian, sementara yang lain lebih suka bekerja sebagai pakar pakai. Ada yang memilih untuk bekerja sebagai penyokong hak ibu atau sebaliknya sebagai penyokong hak bapa. Pekerjaan sebagai pembela awam sering didapati, atau pelajar boleh memilih untuk mengejar kerjaya sebagai pakar hak reproduktif. Sesetengah orang mungkin memutuskan untuk bekerja sebagai pakar hak keluarga nontradisional.

Semasa mengambil kelas di kampus boleh menjadi pilihan interaktif untuk pengajian tinggi, mendaftar dalam kursus dalam talian biasanya memberikan fleksibiliti kepada pelajar. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
format_list_bulleted Penapis
Maurice A. Deane School of Law at Hofstra University
Hempstead, Amerika Syarikat

The Maurice A. Deane Sekolah Undang-undang di Universiti Hofstra ditubuhkan LL.M. yang Program dalam Undang-Undang Keluarga sebagai tindak balas kepada permintaan kontemporari ... +

The Maurice A. Deane Sekolah Undang-undang di Universiti Hofstra ditubuhkan LL.M. yang Program dalam Undang-Undang Keluarga sebagai tindak balas kepada permintaan kontemporari keluarga amalan undang-undang meningkat untuk pengkhususan dan keperluan untuk fokus disiplin untuk menyelesaikan isu-isu keluarga. -
LLM
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
Sep 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini