close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Undang-undang dalam Undg-undg Tentera 2021

Ijazah LLM adalah Sarjana Undang-undang, juga dipanggil ijazah ML. Ia adalah ijazah yang ditawarkan selepas kajian undang-undang pascasiswazah di institusi pendidikan di pelbagai tempat di dunia. Terdapat bidang kuasa di mana ia adalah ijazah yang diperlukan untuk melibatkan diri dalam amalan undang-undang. Apakah LLM dalam Undang-undang Tentera? Ijazah ini biasanya menumpukan kepada isu-isu und… Baca lebih lanjut

Ijazah LLM adalah Sarjana Undang-undang, juga dipanggil ijazah ML. Ia adalah ijazah yang ditawarkan selepas kajian undang-undang pascasiswazah di institusi pendidikan di pelbagai tempat di dunia. Terdapat bidang kuasa di mana ia adalah ijazah yang diperlukan untuk melibatkan diri dalam amalan undang-undang.

Apakah LLM dalam Undang-undang Tentera? Ijazah ini biasanya menumpukan kepada isu-isu undang-undang di sekeliling konflik bersenjata. Oleh itu, kursus utama selalunya mengkaji ke dalam undang-undang jenayah antarabangsa dan mengkaji topik-topik seperti keganasan, cabaran sempadan, dan penggunaan kekerasan oleh negara. Di samping itu, pelajar mungkin mempunyai keupayaan untuk mengejar pilihan menarik seperti hak asasi manusia, pelarian, dan penggunaan kekerasan di peringkat antarabangsa. Jika disertasi diperlukan, ini juga dapat memberi peluang kepada pelajar untuk meneroka topik tertentu.

Belajar undang-undang boleh membantu meningkatkan kemahiran komunikasi serta keupayaan untuk melihat keadaan yang berlainan, membantu dalam kehidupan peribadi dan dalam kerjaya seseorang. Kajian undang-undang bela diri boleh membantu pelajar meluaskan pengetahuan mereka bukan hanya dari undang-undang tetapi juga dari politik dan falsafah. Set kemahiran yang lebih luas ini boleh meningkatkan prestasi dalam bidang undang-undang serta dalam kerajaan, syarikat antarabangsa dan organisasi kemanusiaan.

Program sarjana LLM berbeza-beza mengikut kos, bergantung kepada institusi, lokasi, dan panjang program yang ditawarkan. Pastikan anda memasukkan kos hidup anda, jika anda perlu bergerak, apabila membandingkan harga untuk menyelesaikan setiap kursus pengajian.

Graduan dengan LLM dalam bidang Undang-undang Bela Diri boleh mendapati diri mereka diupah sebagai penasihat undang-undang atau perunding, terutama dengan syarikat-syarikat antarabangsa, cawangan kerajaan, organisasi kemanusiaan atau bukan keuntungan. Ia mungkin menjadi seorang peguam, bergantung pada peraturan-peraturan di mana seorang graduan ingin berlatih. Pengajaran dan penyelidikan adalah kemungkinan kerjaya yang lain. Mengkhususkan diri dalam bidang tertentu seperti isu kemanusiaan atau kebolehan bahasa yang dipertingkatkan juga dapat meningkatkan kebolehpasaran global seseorang.

Ijazah Sarjana dalam undang-undang tentera yang ditawarkan di banyak institusi di seluruh dunia, serta dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
format_list_bulleted Penapis
George Washington University, Law School
Washington , Amerika Syarikat

Program Undang-undang Keselamatan Nasional Sekolah Undang-undang Universiti George Washington menyerlahkan kekuatan unik kami: fakulti yang diiktiraf secara nasional, kurikulu ... +

Program Undang-undang Keselamatan Nasional Sekolah Undang-undang Universiti George Washington menyerlahkan kekuatan unik kami: fakulti yang diiktiraf secara nasional, kurikulum komprehensif, dan akses kepada Washington, DC, hubungan luar negara, keamanan siber, dan masyarakat undang-undang keselamatan negara. Walaupun beberapa sekolah undang-undang AS menawarkan satu atau dua kursus dalam bidang ini, beberapa orang lain mendekati bilangan kursus yang terdapat di Undang-undang GW. Pelajar boleh memilih antara menerima LL.M. dalam Keselamatan Negara dan Undang-undang Keselamatan Siber atau LL.M. dalam Keselamatan Negara dan Undang-undang Hubungan Luar AS. -
LLM
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
04 Jan 2021
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini