Ll.m. dalam penyelesaian pertikaian

Umum

Penerangan Program

The LL.M. Program ijazah terdiri daripada 24 jam pengajian kredit dan biasanya boleh diselesaikan dalam setahun, walaupun pilihan separuh masa tersedia untuk pelajar domestik di LL.M. dalam program Penyelesaian Pertikaian.

Sifat yang sangat terpilih dari program ini membolehkan pelajar mensinformasikan rancangan pembelajaran mereka berdasarkan keperluan dan minat khusus mereka. Pemohon datang dari pelbagai lapisan masyarakat dan dari pelbagai negara.

LL.M. dalam Penyelesaian Pertikaian

Ditubuhkan pada 1999 sebagai yang pertama seumpamanya di Amerika Syarikat, Mizzou LL.M. dalam Penyelesaian Pertikaian direka untuk membantu para peguam dan profesional penyelesaian pertikaian yang lain membangunkan pemahaman yang lebih mendalam dan lebih luas tentang peranan yang berperang dalam masyarakat, dan cara yang lebih baik untuk menguruskan konflik melalui reka bentuk dan pelaksanaan proses penyelesaian pertikaian yang sesuai, berkesan dan adil.

Kursus yang diperlukan biasanya memenuhi satu hari seminggu yang membolehkan pelajar melengkapkan program secara paruh waktu sambil terus bekerja. Pendaftaran kecil dalam kelas menyediakan semua pelajar dengan peluang untuk bekerja rapat dengan fakulti pemastautin kami yang luas yang terdiri daripada beberapa guru dan sarjana penyelesaian pertikaian yang paling produktif di negara ini.

Selama bertahun-tahun kami bernasib baik untuk mempunyai badan pelajar yang sangat pelbagai. Graduan kami termasuk peguam praktik, profesional penyelesaian pertikaian, hakim, dan profesor dalam pelbagai disiplin.

Adakah LL.M. Program untuk saya?

Program Master of Laws adalah sesuai untuk peguam dengan latar belakang dan minat yang berbeza-beza, seperti:

 • Peguam untuk organisasi persendirian dan awam yang mewakili pelanggan dan boleh membantu sistem reka bentuk untuk organisasi mereka untuk menangani pertikaian yang berterusan yang melibatkan rakan kongsi, pelanggan, pembekal, dan pekerja.
 • Peguam yang mahu mentadbir organisasi penyelesaian pertikaian awam dan swasta, seperti firma penyelesaian perselisihan swasta, program penyelesaian pertikaian yang dilampirkan oleh mahkamah, program pengantaraan masyarakat, atau pejabat seluruh negara penyelesaian penyelesaian pertikaian.
 • Peguam kerajaan yang bertindak sebagai hakim atau pegawai pendengaran pentadbiran atau yang bertanggungjawab menguruskan proses penyertaan awam.
 • Peguam yang mahu menjadi ahli akademik undang-undang yang memberi tumpuan kepada penyelesaian pertikaian.
 • Peguam yang mahu membangunkan kerjaya sebagai mediator, penimbangtara, jurulatih, dan perunding penyelesaian pertikaian.
 • Peguambela dalam amalan swasta.
 • Peguam dari luar negara yang terlibat dalam merekabentuk proses penyelesaian pertikaian di negara mereka sendiri.

Program ini direka bentuk untuk:

 • Meningkatkan pengetahuan mengenai tujuan dan kesan dari pelbagai proses penyelesaian pertikaian.
 • Memahami terlebih dahulu hubungan antara proses undang-undang tradisional dan proses penyelesaian pertikaian yang lain.
 • Meningkatkan kemahiran yang digunakan oleh penyokong dan neutral dalam proses penyelesaian pertikaian.
 • Menggalakkan pemahaman yang diperlukan untuk reka bentuk proses penyelesaian pertikaian yang sesuai, berkesan, dan adil di organisasi awam dan swasta.
 • Meningkatkan pemahaman tentang tanggungjawab profesional dan etika neutral dalam proses penyelesaian pertikaian.
 • Menyumbang kepada perkembangan teori, dasar awam, dan etika profesional dalam bidang penyelesaian pertikaian.
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Law Department at the University of Missouri was founded in 1872. Since that time, the law school has produced well-rounded lawyers who are sensitive to ethical issues, prepared to serve clients a ... Baca lebih lanjut

The Law Department at the University of Missouri was founded in 1872. Since that time, the law school has produced well-rounded lawyers who are sensitive to ethical issues, prepared to serve clients and ready to be leaders in promoting justice for the State of Missouri and the nation. Baca Ringkas