Ll.m. dalam program undang-undang perbandingan

Umum

Penerangan Program

LL.M. dalam Program Undang-Undang Perbandingan

The LL.M. dalam Program Undang-Undang Perbandingan dirancang hampir semata-mata untuk orang-orang yang telah memperoleh ijazah undang-undang di Universiti dan Sekolah Undang-undang di luar Amerika Syarikat yang ingin meningkatkan pemahaman mereka tentang sistem perundangan Amerika Syarikat dan sistem undang-undang umum Inggeris yang mana ia berkembang . (Pengarah akan menentukan sama ada atau tidaknya ijazah atau ijazah dalam undang-undang yang dipegang oleh mana-mana pemohon adalah mencukupi untuk melayakkan mereka untuk masuk ke dalam program kami). Program ini juga mengiktiraf graduan JD dari sekolah undang-undang Bertauliah ABA di Komanwel AS Puerto Rico yang ingin mengkaji undang-undang dalam persekitaran yang dominan Inggeris.

Tidak seperti sekolah undang-undang lain, LL.M Florida. program memenuhi keperluan individu melalui kursus pengajian yang disesuaikan dengan keperluan dan objektif setiap pelajar, pendaftaran terhad, dan kaunseling individu oleh pengarah, fakulti dan kakitangan. LL.M. pelajar memilih kursus dan seminar yang ditawarkan setiap tahun.

Program ini membina program pengajian antarabangsa terkenal di University of Florida dan beberapa dekad penglibatan oleh fakulti undang-undangnya dalam isu undang-undang antarabangsa, termasuk undang-undang perdagangan, alam sekitar dan penggunaan tanah, hak asasi manusia, semakan undang-undang, dan pembaharuan perlembagaan. Sekolah undang-undang telah menubuhkan program dan hubungan di Amerika Utara, Amerika Tengah dan Selatan, Asia, dan Eropah, dengan penekanan khusus pada Brazil, Chile, China, Costa Rica, Perancis, Korea, Mexico, Poland, dan Afrika Selatan.

Sejak penubuhannya pada tahun 1994, LL.M. dalam Program Undang-Undang Perbandingan di Universiti Florida Fredric G. Levin College of Law telah mendaftarkan lebih dari 200 pelajar dari 43 negara, termasuk:

Argentina, Belarus, Brazil, Bulgaria, Cameroon, China, Colombia, Costa Rica, Republik Czech, Ecuador, England, Perancis, Georgia, Jerman, India, Indonesia, Israel, Itali, Jepun, Kenya, Maghribi, Antillen Belanda, Nigeria, Pakistan , Panama, Peru, Poland, Puerto Rico, Arab Saudi, Slovenia, Afrika Selatan, Korea Selatan, Switzerland, Taiwan, Tanzania, Thailand, Tunisia, Turki, Uganda, Ukraine, Amerika Syarikat, Venezuela, dan Zimbabwe.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Florida Levin College of Law has a longstanding tradition of producing national leaders and is one of the nation’s best values in legal education.

The University of Florida Levin College of Law has a longstanding tradition of producing national leaders and is one of the nation’s best values in legal education. Baca Ringkas