Ll.m. ijazah dalam undang-undang negeri bersatu

Umum

Penerangan Program

LL.M setahun. Ijazah Sarjana Undang-undang adalah untuk peguam asing yang telah memperoleh ijazah undang-undang utama dari universiti di negara asal mereka. Program ini menawarkan para peguam antarabangsa peluang untuk mengembangkan penguasaan bidang-bidang utama undang-undang Amerika di salah satu sekolah undang-undang tertinggi di negara ini, University of North Carolina di Chapel Hill (UNC-CH). LL.M. pelajar menerima latihan undang-undang dalam undang-undang Amerika melalui pusat UNC School of Law yang diiktiraf dan bidang kekuatan akademik dalam bidang undang-undang yang tinggi permintaan di seluruh dunia (misalnya undang-undang perbankan dan kewangan, sumber tenaga / sumber asli dan undang-undang IP). LL.M. pelajar mengambil sebahagian besar kelas mereka bersama pelajar JD, membolehkan mereka berkongsi perspektif antarabangsa mereka semasa belajar undang-undang Amerika. LL.M. pelajar boleh memberi tumpuan kepada kepakaran tertentu yang ditawarkan dalam beberapa bidang pilihan undang-undang; atau LL.M. pelajar boleh meneruskan liputan sistem undang-undang Amerika Syarikat yang lebih umum. Tidak ada had rasmi untuk saiz LL.M. kohort setiap tahun. Walau bagaimanapun, kami adalah program yang lebih baru dan dengan itu, lebih kecil daripada saiz LL.M yang lain. program ijazah. Oleh kerana saiz program yang lebih kecil ini, LL.M. pelajar menerima perhatian dan bantuan individu yang kuat oleh LL.M. pentadbiran program, LL.M. pengarah fakulti, dan fakulti sekolah undang-undang. LL.M. pelajar disediakan sumber tambahan dua Dekan Fellows dan Scholars Writing Scholar berkhidmat sebagai mentor sebaya dan penasihat pelajar ke LL.M. pelajar.

LL.M. di UNC dari Sekolah Undang-undang UNC di Vimeo.

KURIKULUM

Pelajar masuk pada semester kejatuhan dan dikehendaki mengambil 24 jam kerja kursus kredit, atau lebih, semasa tahun akademik, mengekalkan 2.25 keseluruhan IPG minimum dengan tamat pengajian, untuk menerima LL.M. ijazah. Pelajar yang belum menerima latihan undang-undang mereka di negara undang-undang biasa menerima asas dalam tradisi undang-undang Amerika melalui Yayasan dalam kursus Undang-undang Amerika Syarikat. Di Amerika Syarikat Undang-undang Penyelidikan dan Menulis kursus, semua pelajar menerima latihan dalam pelbagai gaya komunikasi profesional bertulis dan lisan serta kemahiran penting untuk pengaturan undang-undang Amerika. Pelajar mengejar rancangan akademik yang sesuai dengan keperluan profesional masing-masing, memilih dari pemilihan kursus tahun pertama dan peringkat atas yang tersedia melalui program JD untuk baki kursus dan jam kredit. Dengan kelulusan LL.M. pengarah fakulti, pelajar boleh melengkapkan tesis tuan / puan dan / atau mengambil satu kursus peringkat lepasan yang berkaitan dengan undang-undang di jabatan UNC yang lain, jam yang boleh dikira ke arah 24.0 jam kredit yang diperlukan. Undang-undang UNC menawarkan trek kepakaran yang LL.M. pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada pemilihan kursus jika pelajar memilih.

KEMASUKAN / YURAN

Prestasi pemohon dalam mendapatkan ijazah undang-undang awal mereka harus menunjukkan kecemerlangan akademik dengan gred purata B / 3.0 atau setara. Kemahiran dalam Bahasa Inggeris - dengan skor TOEFL minimum 80 dalam format ujian berasaskan internet (iBT) atau skor IELTS minimum 6.0 - juga merupakan keperluan. Melalui penawaran kami di sekolah undang-undang, kami mempunyai program yang kuat untuk peguam asing yang telah mengamalkan undang-undang untuk beberapa tahun, dan untuk pemohon yang berada di awal kerjaya undang-undang mereka. Pemohon boleh mengemukakan bahan permohonan melalui LSAC atau menghantar terus ke Sekolah Undang-undang UNC. Kitaran permohonan dibuka pada 15 Oktober - 31 Mei. LL.M. pelajar masuk pada semester kejatuhan dan memulakan LL.M yang dimuatkan di hadapan mereka. kursus pada pertengahan bulan Ogos tahun akademik. LL.M. pelajar aktif menyertai peluang Pro Bono (baik untuk keperluan pelesenan bar NY) dan memperolehi kedua-dua jam kredit dan pengalaman dan kepakaran di atas tanah melalui peluang penempatan di Luar Negeri dalam pelbagai bidang undang-undang yang berlainan. LL.M. graduan yang telah mengambil peperiksaan bar di New York dan Washington, DC, telah mengalami kejayaan yang baik atau kadar laluan.

Chapel Hill dan North Carolina adalah persekitaran yang luar biasa menyenangkan dan selamat (akademik, alam sekitar, dan sosial) yang kondusif kepada pelajar yang berjaya menyelesaikan LL.M. darjah dan keseronokan peribadi murid "Bahagian Selatan Syurga" ini, frasa yang mana UNC-CH dan Chapel Hill dikenali!

Kami harap anda akan menyertai kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

UNC School of Law was founded in 1845 and is part of the University of North Carolina at Chapel Hill, the nation's first state-supported university. The school has been approved by the American Bar As ... Baca lebih lanjut

UNC School of Law was founded in 1845 and is part of the University of North Carolina at Chapel Hill, the nation's first state-supported university. The school has been approved by the American Bar Association since 1928. Baca Ringkas