LLM (master undang-undang)

Tempoh: Satu tahun kalendar (sepenuh masa) Dua, tiga atau empat tahun (sambilan, hari sahaja) Kami mengesyorkan bahawa pelajar separuh masa mempunyai antara dua dan setengah hari seminggu percuma untuk mengikuti kursus mereka kajian.

Keperluan Kemasukan Minimum: Gelar kehormat kelas kedua tertinggi (atau setara) dalam Undang-undang

Mula program: pengambilan bulan September sahaja

LLM membolehkan para pelajar membuat struktur program mereka sendiri, memilih kursus dari pelbagai subjek dan perspektif, termasuk undang-undang serantau, undang-undang perdagangan, undang-undang dan pembangunan, undang-undang komersial (termasuk perbankan, hak cipta dan undang-undang paten) , hak asasi manusia, undang-undang alam sekitar, undang-undang Islam, penyelesaian pertikaian, dan undang-undang antarabangsa.

Program LLM adalah satu program subjek undang-undang yang boleh diambil dalam tempoh satu tahun (sepenuh masa), atau separuh masa dalam tempoh dua, tiga atau empat tahun. Setiap pelajar dikehendaki mengambil modul yang diajar dengan empat unit penuh. Disertasi itu akan bernilai tambahan dua unit penuh, dan melengkapkan program LLM.

Dengan izin tutor LLM ini, pelajar akan layak untuk memilih satu mata pelajaran pelengkap atau yang setara dengannya dari modul setanding Sarjana di SOAS termasuk modul bahasa yang sesuai. A subjek pelengkap boleh dipilih untuk menggantikan sama ada penuh atau setengah-subjek.

Peperiksaan bagi semua modul diajar akan diadakan pada bulan Mei / Jun setiap tahun dan disertasi akan menjadi akhir penghantaran dalam bulan September tahun akhir pendaftaran. Penilaian bagi setiap modul mungkin berbeza-beza mengikut sejauh mana komponen penyelidikan bagi setiap modul adalah untuk ditekankan.

Ia dijangka bahawa semua pelajar akan menamatkan pengajian dengan LLM dalam undang-undang. Ia adalah mungkin, bagaimanapun, bagi pelajar yang ingin lulus dengan ijazah 'pakar', untuk berbuat demikian dengan cara memilih untuk mengambil masa tiga atau lebih modul dari kumpulan mata pelajaran berkenaan di bawah. Dalam setiap kes, pelajar perlu melaksanakan disertasi dalam bahawa subjek kumpulan.

Struktur

Pelajar mesti mengambil modul dengan nilai 180, terdiri daripada disertasi (60 kredit) dan 120 kredit modul yang diajar. Modul mengajar bernilai 15 atau 30 kredit.

Pelajar yang ingin lulus dengan LLM (Sarjana Undang-Undang) dikehendaki mengambil sekurang-kurangnya 90 kredit dari Sekolah Undang-Undang (Undang-undang Umum Pasca Siswazah Modul Senarai) dan 30 unit akhir yang sama ada boleh diambil di dalam Sekolah Undang-undang atau dari Senarai Pilihan Terbuka Modul Siswazah dengan kebenaran Convenor Program LLM. Topik disertasi akan dihubungkan dengan salah satu modul LLM yang diajar.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,585 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date