Llm dalam undang-undang amerika

Umum

Penerangan Program

Sekolah Undang-undang Wake Forest Law School LL.M. Program ijazah direka terutamanya untuk peguam antarabangsa dan pelajar yang memegang ijazah pertama dari undang-undang dari negara asal mereka dan keinginan untuk meningkatkan kerjaya undang-undang mereka dengan mengkaji undang-undang Amerika Syarikat. Ciri program termasuk :

  • Satu tahun, /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingkursus sepenuh masa /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingpengajian bermula pada semester kejatuhan. Pelajar boleh memilih untuk melanjutkan pengajian mereka selama lebih daripada setahun dengan kelulusan.
  • Satu kursus pengajaran yang menggalakkan pelajar untuk meneruskan minat masing-masing melalui penyelidikan dan kursus.
  • Satu program mentoring yang menyokong yang merangkumi kedua-dua JD dan bakat /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingfakulti berdedikasi Wake. Wake Forest School of Law telah menawarkan program antarabangsa yang kuat selama lebih dari satu dekad dan banyak ahli fakulti adalah pakar dalam isu undang-undang antarabangsa.

The LL.M. Program di Sekolah Undang-undang Wake Forest University mempunyai tradisi lama untuk mempersiapkan graduannya untuk peranan kepimpinan yang signifikan. /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingAlumni itu termasuk peguam peribadi, hakim, pegawai kerajaan, peguam dalaman, peguam umum, dan calon SJD. Graduan biasanya kembali ke negara asal mereka untuk meneruskan atau memajukan kerjaya undang-undang mereka dalam undang-undang korporat, dasar awam, litigasi, perkhidmatan awam, perbankan pelaburan, dan pelbagai kepakaran lain yang berkaitan dengan undang-undang antarabangsa.

Akademik LLM

Di Sekolah Undang-undang Wake Forest, globalisasi undang-undang telah merangsang komitmen sekolah undang-undang yang semakin meningkat untuk kajian undang-undang antarabangsa. Selain daripada kursus tradisional dalam undang-undang admiralti dan maritim, undang-undang antarabangsa awam, dan konflik undang-undang (undang-undang antarabangsa swasta), kurikulum kami merangkumi kursus urus niaga antarabangsa, undang-undang perbandingan, undang-undang perlembagaan komparatif, undang-undang Kesatuan Eropah, hak asasi manusia antarabangsa, dan undang-undang alam sekitar antarabangsa. LL.M. pelajar dapat mengikuti kursus dan mengarahkan penyelidikan dalam bidang undang-undang yang menarik minat mereka. Semasa program ini, LL.M. pelajar layak mengambil kursus yang merupakan sebahagian daripada kurikulum undang-undang tradisional Amerika sekolah, dan pelajar kami sering berada di kelas yang sama dengan pelajar JD pertama, kedua, dan ketiga tahun. Para graduan undang-undang asing yang berkelayakan tinggi yang mencari pendedahan kepada sistem undang-undang dan profesion Amerika digalakkan untuk memohon kepada Sekolah Undang-undang Wake Forest University. Program kami menawarkan kurikulum yang sangat luas yang akan membuktikan tidak ternilai kepada peguam yang ingin meningkatkan kerjaya undang-undang mereka dengan mengkaji undang-undang Amerika Syarikat

Perancangan Kerjaya

LL.M. pelajar di Sekolah Undang-undang Wake Forest University layak mengambil kesempatan daripada perkhidmatan yang ditawarkan oleh Pejabat Kerjaya dan Pembangunan Profesional . Bersempena dengan Program Pengajian Siswazah Antarabangsa, LL.M. pelajar mempunyai peluang untuk menghadiri bengkel untuk menulis resume, surat lamaran, magang, dan sebagainya. Selain itu, Sekolah Undang-undang Wake Forest University adalah ahli Program Temuduga Pelajar Antarabangsa (ISIP), yang menyediakan LL.M. pelajar peluang untuk menemu bual dengan beberapa firma dan syarikat undang-undang antarabangsa terbesar. Setiap tahun, Wake Forest University LL.M. pelajar dipilih untuk mengambil bahagian dalam proses temuduga di New York. Setelah mendaftarkan diri dalam program ini, LL.M. pelajar menerima akses kepada penyenaraian latihan kami yang dikemas kini setiap tahun dengan peluang-peluang baru.

Kelayakan untuk Kemasukan

The LL.M. ijazah dalam Undang-undang Amerika adalah program pengajian satu tahun yang direka khas untuk peguam antarabangsa dan pelajar yang memegang ijazah pertama dalam undang-undang dari negara asal mereka dan ingin meningkatkan pengajian mereka Undang-undang Amerika di Amerika Syarikat Untuk memenuhi syarat untuk /?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingkemasukan ke program , LL.M. pemohon mestilah:

  • Pegang ijazah pertama dalam undang-undang dari sekolah undang-undang yang diiktiraf di negara asal mereka.
  • Sediakan skor TOEFL sebanyak 600 pada ujian berasaskan kertas atau 100 dalam ujian berasaskan internet. Kami akan mempertimbangkan untuk memberikan pengecualian dari keperluan TOEFL jika anda berasal dari negara berbahasa Inggeris, memperoleh ijazah undang-undang anda di negara berbahasa Inggeris, atau menerima ijazah akademik terdahulu di Amerika Syarikat. Pemohon yang skor TOEFLnya sedikit di bawah minimum ini mungkin menerima kemasukan bersyarat. Pemohon akan dikehendaki untuk berjaya melengkapkan bahasa Inggeris yang diluluskan sebagai kursus Bahasa Kedua dan mengemukakan skor TOEFL yang dikemas kini.

LL.M. Keputusan pengakuan adalah berdasarkan beberapa faktor termasuk pengalaman akademik dan profesional, surat cadangan, penguasaan Bahasa Inggeris pemohon dan keupayaan calon untuk meningkatkan kepelbagaian akademik dan geografi kelas.

/?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListingMohon sekarang!

/?utm_source=Keystone&utm_campaign=Keystone&utm_medium=KeystoneListing
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The formal study of law has been part of Wake Forest University since 1894. Over the years, Wake Forest University has evolved as a small Baptist college for men located just north of Raleigh, North C ... Baca lebih lanjut

The formal study of law has been part of Wake Forest University since 1894. Over the years, Wake Forest University has evolved as a small Baptist college for men located just north of Raleigh, North Carolina, to an independent, multi-dimensional, nationally recognized university located in Winston-Salem. Baca Ringkas