Logistik dalam talian dan LL.M. pengangkutan program

Umum

Penerangan Program

Coastal Law menawarkan satu-satunya LL.M. ijazah dalam Logistik dan Pengangkutan di Padang US sama ada dalam LL.M. 24 kredit program atau Program Sijil 12 kredit termasuk praktikal, "hands-on" arahan dalam bidang berikut: pematuhan risiko global, kemahiran kontrak (tempatan dan antarabangsa), perkara-perkara kakitangan dan hubungan buruh, perdagangan dan perniagaan urus niaga antarabangsa, denda dan penalti , insurans pengangkutan, undang-undang maritim, dan trak, kereta api, dan liabiliti penerbangan dan tindakan undang-undang. Tarikh permulaan seterusnya untuk jangka Summer 2017 adalah 10 Mei 2017.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kepentingan industri logistik di pasaran dunia dan bagaimana program ini menyediakan pelajar untuk memasuki dan berjaya dalam industri ini, sila layari Logistik Law Coastal dan laman web Pengangkutan.

Program ini adalah sepenuhnya dalam talian dan boleh disiapkan dalam masa kira-kira satu tahun. lulusan sekolah undang-undang dikehendaki melengkapkan 24 kredit untuk mendapatkan ijazah Sarjana (LL.M.) Undang-undang atau 12 kredit untuk mendapatkan Sijil Logistik dan Undang-undang Pengangkutan. Bukan peguam boleh mendaftar dalam program ini dan mendapatkan Sijil dalam Logistik dan Peraturan Pengangkutan selepas tamat dua belas kredit.

Setiap tahun akademik, terdapat lima penggal selama lapan minggu. Setiap penggal mempunyai tujuh minggu kelas dan seminggu untuk penyediaan tugasan akhir. Beberapa kursus-kursus yang ditawarkan termasuk Undang-undang Pentadbiran untuk Profesional Pengangkutan: Adjudikasi dan Semakan Kehakiman, Undang-undang Pekerjaan untuk Profesional Pengangkutan, Peraturan Kastam, Pengangkutan Insurance, Trucking Liabiliti, Ocean Marine dan Dalam Negeri Insurans Kargo Marin, dan Asas Contracting untuk Jabatan Pertahanan.

Dicapai profesor Undang-undang Coastal dan peguam mengamalkan mengajar Logistik dan kursus Pengangkutan. Fakulti ini termasuk broker berlesen rumah adat, bekas pegawai undang-undang pentadbiran pendengaran, ahli dibezakan tentera, dan peguam korporat untuk syarikat-syarikat logistik yang besar.

Permohonan untuk program ini diterima secara rolling a. Pelajar boleh sbg mahasiswa ke dalam program ini hanya pada permulaan setiap semester (Musim bunga, musim panas). Kos program ini adalah $ 600 setiap jam kredit.

Hubungi:

Sila hubungi Associate Dean Strategi dan Inovasi Margaret Ioannides melalui e-mel atau telefon MIoannides@fcsl.edu +1.904.256.1158 jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai program ini.

Anda juga boleh menghubungi LL.M. yang Kemasukan Team di +1.904.256.1268.

Sesiapa sahaja yang memerlukan bantuan dalam Bahasa Sepanyol juga boleh menghubungi Akademik JD Program Pengarah Bebas, Ana Rexach di arexach@fcsl.edu atau di (904) 256-1225.

Florida Coastal Sekolah Undang-undang, Logistik dan Undang-Undang Pengangkutan http://www.fcsl.edu/logistics 8787 Baypine Road Jacksonville, FL 32256

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Florida Coastal School of Law (Coastal Law) is located in Jacksonville, Florida in the United States. Florida Coastal School of Law's J.D. program is accredited by the American Bar Association (ABA) a ... Baca lebih lanjut

Florida Coastal School of Law (Coastal Law) is located in Jacksonville, Florida in the United States. Florida Coastal School of Law's J.D. program is accredited by the American Bar Association (ABA) and its online LL.M. programs have the acquiescence of the ABA Baca Ringkas