Menguasai Undang-undang Kerosakan

Umum

Penerangan Program

Ijazah sarjana ini direka bentuk untuk membina profil penyiasatan yang ketat, berdasarkan penyelidikan lanjut mengenai Undang-undang ganti rugi dalam perspektif Eropah dan perbandingan, dan memberi tumpuan khususnya pada bidang liabiliti sivil bukan kontrak dan asas-asas untuk menganalisis prinsip-prinsip yang mengartikulasikan undang-undang persendirian, dengan perhatian khusus terhadap tesis yang dicadangkan oleh teori terbaik undang-undang kontemporari.129557_rsz_man-in-black-holding-phone-618613.jpg

persembahan

Mengapa belajar tuan ini?

Program Sarjana Universiti dalam Undang-undang Kerosakan, tidak seperti program lain mengenai subjek ini yang ditawarkan di beberapa universiti Sepanyol, adalah rasmi dan disahkan oleh Kementerian Pendidikan dan Sains. Ia bertujuan untuk membina profil penyiasatan yang ketat, berdasarkan penyelidikan lanjut tentang Undang-undang ganti rugi dalam perspektif Eropah dan komparatif, dan memberi tumpuan khususnya dalam bidang liabiliti sivil bukan kontrak dan asas-asas untuk menganalisis prinsip-prinsip yang menyatakan Undang-undang persendirian, dengan perhatian khusus kepada tesis yang dicadangkan oleh teori terbaik undang-undang kontemporari.

Ijazah sarjana diajar secara berterusan dari tahun akademik 2012-2013 dalam bahasa Sepanyol, walaupun beberapa bahan yang disyorkan diterbitkan dalam bahasa Inggeris. Struktur fleksibel tuan, berdasarkan modul dan dua kepakaran, memudahkan pelajar untuk menyesuaikan program dengan kepentingan mereka sendiri dan bidang aktiviti profesional. Pembangunan dan temporalisasi kandungan juga direka khas untuk menyesuaikan diri dengan keperluan pelajar yang ingin mengambil ijazah sarjana universiti.

Kakitangan pengajar yang mengajar dalam program ini termasuk pakar dengan kerjaya akademik yang panjang dalam bidang ini, baik dalam bidang akademik dan dalam praktiknya. Sekolah Undang-undang Universiti Girona juga menawarkan akses mudah kepada guru dan sokongan koleksi bibliografi lengkap dan perpustakaan yang dilengkapi dengan teknologi terkini maklumat undang-undang. Sebuah bandar universiti kecil seperti Girona, kurang dari satu jam dari Barcelona dan selatan Perancis, antara kelebihan lain, menawarkan pelajar kemungkinan mempunyai sumber pendidikan mereka dari universiti tanpa perlu menyokong massifikasi besar bandar-bandar Di samping itu, di bandar itu sendiri dan persekitarannya, pelajar itu telah melengkapkan kelengkapan masa lapang, gastronomi dan kebudayaan yang lengkap, dengan pelbagai aktiviti untuk menjadikannya tetap lebih menguntungkan dan menyeronokkan.

Tesis Induk (TFM), yang mana tuannya menyimpulkan, boleh dibentangkan secara langsung dan telematik.

maklumat umum

 • Nama Sarjana : Sarjana dalam Undang-undang Kerosakan
 • Skop: Undang-undang, Ekonomi dan Perniagaan
 • Jenis: Penyelidikan
 • Unit gabungan: Institut Undang-Undang Persendirian Eropah dan Perbandingan
 • Sekretariat Akademik: Sekolah Undang-undang
 • Tempoh: 60 ECTS (42 pengajaran dan 18 TFM)
 • Kalendar dan jadual: Program intensif (42 pengajaran ECTS): 14 minggu, dari Januari hingga April. Jam: petang, dari pukul 3 petang hingga 9 malam. Adalah disyorkan untuk melakukan TFM pada tahun akademik yang berikut.
 • Rejim: sepenuh masa
 • Modality: Face-to-face
 • Bahasa pengajaran: Bahasa Sepanyol
 • Jumlah tempat maksimum: 30
 • Harga: Pra-pendaftaran: 30.21 euro. Tempahan tempat: 500 euro (berdasarkan pendaftaran). Tuisyen: 46.11 euro / kredit (65.87 euro / kredit untuk warganegara negara di luar Kesatuan Eropah, bukan penduduk Sepanyol)

Objektif latihan

Program Ijazah Sarjana Universiti dalam Undang-undang Kerosakan yang ditawarkan oleh Universiti Girona bertujuan untuk latihan undang-undang yang lebih maju di bidang-bidang yang paling berkaitan secara langsung dengan liabiliti sivil. Ia mempunyai dua kepakaran, satu dalam undang-undang persendirian liabiliti kontrak dan tambahan, dan yang lainnya dalam Asas untuk analisis undang-undang persendirian; kedua-duanya membolehkan akses kepada doktor. Cadangan ini menawarkan latihan dalam undang-undang swasta dan komparatif Eropah, penting bagi mana-mana penyelidik yang mengkhususkan diri dalam undang-undang persendirian, dan dalam asas undang-undang persendirian, asas bagi mereka yang ingin mengembangkan kerjaya akademik yang dikaitkan dengan penyelidikan dalam falsafah undang-undang persendirian.

Akses, kemasukan dan pendaftaran

Keperluan pra-kelayakan

Memiliki ijazah sarjana muda atau sarjana dalam bidang undang-undang atau mata pelajaran yang berkaitan yang termasuk latihan dalam undang-undang persendirian dan yang membolehkan kajian pascasiswazah. Dengan mengambil kira pendekatan antarabangsa program ini, tiada tempat tempahan khusus untuk pelajar asing (dari EHEA dengan ijazah sarjana muda atau lepasan sistem pendidikan asing di luar EHEA, tanpa memerlukan kelulusan, dengan pengesahan terlebih dahulu yang memberi akreditasi tahap latihan bersamaan dengan ijazah sarjana Sepanyol yang sama dan yang, di negara yang mengeluarkan, membolehkan akses kepada kajian pascasiswazah). Walau bagaimanapun, calon dengan pendidikan undang-undang universiti akan mempunyai akses keutamaan.

Kemasukan dan pendaftaran

Untuk mengakses ijazah induk, anda perlu melengkapkan pra pendaftaran universiti. Calon dari luar EU disyorkan untuk mendaftarkan pra semasa tempoh pra-pendaftaran pertama untuk memastikan mereka mendapat tempat. Apabila pra pendaftaran telah selesai, Majlis Kemasukan Guru akan menilai kurikulum pelajar untuk memastikan kesesuaian calon berkaitan dengan dedikasi yang diperlukan untuk kemajuan latihan mereka. Pengetahuan bahasa akan diambil kira dan juga merit sebelumnya dalam bidang penyelidikan atau pengalaman profesional.

kurikulum

Modul

Modul 1: Liabiliti awam

 • Undang-undang liabiliti sivil: asas-asas
 • Tanggungjawab terhadap risiko dan peredaran kenderaan
 • Tanggungjawab terhadap produk, perubatan dan kesihatan dan keselamatan produk

Modul 2: Falsafah Hukum Kerosakan

 • Yayasan epistemologi ujian kewajiban sivil
 • Analisis ekonomi undang-undang kerosakan

Modul 3: Aspek Praktikal Undang-Undang Swasta

 • Undang-undang insurans
 • Tanggungjawab patrimonial pentadbiran

Pilihan (dikelaskan mengikut jadual perjalanan)

Jadual Perjalanan: Undang-undang persendirian dan liabiliti bukan kontrak

 • Undang-undang Kontrak
 • Perlindungan awam hak asasi
 • Sistem penilaian kerosakan badan: berbanding asas
 • Undang-undang pengguna Eropah

Jadual Perjalanan: Asas untuk analisis Undang-undang Swasta

 • Justifikasi dan fungsi liabiliti sivil
 • Konsep falsafah pautan kausal
 • Aspek distributif hak ganti rugi
 • Bukti pakar dalam liabiliti sivil

Pilihan lain (kedua-dua jadual perjalanan)

 • Isu-isu utama undang-undang persendirian I: tradisi undang-undang Eropah
 • Isu utama undang-undang persendirian II: kontinjensi profesional dan liabiliti sivil

Tesis Sarjana

peluang kerjaya

Latihan yang dicadangkan oleh tuan ini sangat berguna bagi mereka yang ingin meneruskan kerjaya profesional antarabangsa, sama ada di pejabat profesional atau di institusi atau organisasi bukan kerajaan, atau terhadap amalan profesional, awam atau swasta dalam bidang undang-undang kerosakan Dari sudut pandang akademik, latihan dalam undang-undang persendirian Eropah dan komparatif juga merupakan bagasi penting bagi mana-mana penyelidik yang mengkhusus dalam undang-undang persendirian, kerana ia memberikan visi dan pengetahuan penting tentang sebab-sebab struktur untuk perbezaan antara pelbagai sistem dan model.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el des ... Baca lebih lanjut

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el desarrollo de la sociedad mediante la creación, transmisión, difusión y crítica de la ciencia, la técnica, las humanidades, las ciencias sociales y de la salud y las artes. Es motor económico y cultural de su entorno, y expresa la vocación de universalidad y de apertura a todas las tradiciones, avances y culturas del mundo. Baca Ringkas