MSL dalam Perolehan Kerajaan

Umum

Penerangan Program

Sejak tahun 1960, GW telah menyediakan kurikulum yang ketat yang merangkumi jangkauan pendidikan perolehan kerajaan antara disiplin. Hari ini, pemerolehan perkhidmatan, bekalan dan pembinaan tahunan kerajaan persekutuan menyumbang lebih dari $ 500 bilion. Perolehan kerajaan negeri dan tempatan menambah jumlah perolehan kerajaan dan peluang praktik undang-undang yang berkaitan. Oleh kerana pasaran global menjadi lebih lancar dan bersepadu, pengetahuan tentang perolehan awam antarabangsa dan perbandingan menjadi semakin penting. Evolusi Organisasi Perdagangan Dunia telah memicu dialog baru mengenai peranan perolehan awam untuk kedua-dua negara membangun dan maju. Tawaran kursus kami yang pelbagai dan tenaga pengajar sepenuh masa dan bersebelahan memperkasakan pemimpin dan pembuat dasar masa depan dalam komuniti pemerolehan di sini dan di luar negara.

GW Law adalah tempat kelahiran disiplin undang-undang perolehan kerajaan. Ahli fakulti kami yang terkenal diakui sebagai pemimpin pemikiran di lapangan, menghasilkan biasiswa yang mengubah cara dunia berfikir dan bercakap mengenai perolehan awam. Kurikulum berasaskan pengalaman dan praktik kami menyediakan pelajar untuk tuntutan amalan undang-undang perolehan yang kompleks. Kami menawarkan berbagai gelar yang tak tertandingi, untuk pengacara dalam latihan, pengacara, dan bukan pengacara yang berpengalaman dalam bidang perolehan pemerintah.

Kursus-kursus di bidang praktik ini meneroka sekumpulan peraturan yang mengatur proses di mana kerajaan persekutuan mengadakan kontrak dengan pihak swasta dan mengawasi pelaksanaan kontrak tersebut. Kontrak Kerajaan adalah kursus tinjauan satu semester untuk pelajar yang ingin mendapatkan gambaran umum mengenai undang-undang di bidang ini; mereka yang memilih kursus pengajian yang lebih mendalam boleh memilih sebaliknya Pembentukan Kontrak Kerajaan dan prestasi Urutan Kontrak Kerajaan. Kursus lanjutan di bidang ini merangkumi rangkaian seminar yang dirancang untuk memberi pelajar pemahaman yang lebih kaya tentang bagaimana sistem perolehan beroperasi, baik di AS dan di luar negara, dan kursus topik terpilih yang dirancang untuk memberikan pelajar dengan perspektif yang berbeza-beza mengenai isu-isu yang muncul dalam undang-undang.

MSW GW Law membantu memenuhi permintaan yang semakin meningkat bagi bukan peguam untuk mengetahui banyak cara undang-undang mempengaruhi industri. Program MSL ditujukan untuk profesional yang tidak berminat untuk memperoleh ijazah undang-undang atau mempraktikkan undang-undang tetapi bekerja dalam pekerjaan di mana pengetahuan mengenai undang-undang itu penting. Pengetahuan yang diperoleh dapat meningkatkan persiapan kerjaya atau kemajuan profesional.

Siapa Yang Boleh Mendapat Manfaat?

 • Pegawai hal ehwal persekutuan atau kerajaan
 • Wartawan
 • Perunding
 • Saksi pakar yang memberi keterangan di hadapan agensi kerajaan
 • Pegawai pematuhan
 • Pakar perolehan
 • Penganalisis Dasar
 • Orang lain yang mencari pandangan undang-undang mengenai kerjaya yang berkaitan

Nikmati Kurikulum yang Fleksibel dan Beragam

Dengan kurikulum yang ketat tetapi dapat dikendalikan, program MSL menawarkan fleksibiliti kepada pelajar untuk merancang muat pesanan yang disesuaikan secara individu untuk memenuhi keperluan mereka.

Kursus Wajib - 11 kredit

Kursus Elektif - 13 Kredit (akan dipilih dari sampel perwakilan ini)
 • Pembentukan Kontrak Kerajaan (6502) - 3 kredit
 • Prestasi Kontrak Kerajaan (6503) - 3 kredit
 • Anti-rasuah dan Pematuhan (6511) - 2 kredit
 • Kos dan Harga Kontrak Kerajaan (6506) - 2 kredit
 • Penulisan Lanjutan (65xx) - 1 kredit

 • Advokasi Kontrak Kerajaan (6505) - 3 kredit
 • Perolehan Awam Perbandingan (6508) - 2 kredit
 • Seminar Perolehan Negeri dan Tempatan (6509) - 2 kredit
 • Seminar Pembaharuan Perolehan (6509) - 2 kredit
 • Seminar Kontrak Kerajaan Asing (6509) - 2 kredit
 • Seminar Undang-Undang Perolehan Kekayaan Intelektual Kerajaan (6512) - 2 kredit
 • Undang-undang Geran Persekutuan (6514) - 2 kredit
 • Perolehan dalam Pembangunan Antarabangsa (6516) - 2 kredit

Graduan akan dianugerahkan ijazah MSL, dengan notasi mengenai kawasan tumpuan mereka.

Belajarlah mengikut Langkah Anda

Untuk memastikan fleksibiliti maksimum, program ini dapat menampung kedua-dua pelajar sepenuh masa yang berminat untuk menyelesaikan ijazah dalam satu tahun dan pelajar sambilan yang mungkin ingin mengikuti satu atau dua kursus pada semester atau sesi musim panas, jika kerja kursus yang berkaitan ditawarkan. Semua pelajar yang mendaftar akan mengikuti kursus di kampus Foggy Bottom, bersama dengan pelajar JD dan LLM, dengan itu memanfaatkan pengalaman fakulti, profesional undang-undang baru, dan praktisi berpengalaman.

Akses Ibu Kota Bangsa

Semua pelajar mendapat manfaat dari lokasi GW Law yang tak tertandingi di tengah-tengah Washington, DC, di seberang jalan dari Dana Kewangan Antarabangsa dan Bank Dunia, dua blok dari firma undang-undang yang terkenal di K Street, tiga blok dari Jabatan Negara AS, dan menaiki kereta api bawah tanah dari Mahkamah Agung dan sejumlah agensi bukan kerajaan dan polisi. Pelajar kami secara berkala berinteraksi dengan pengamal peringkat tinggi dan pembuat dasar dari institusi-institusi yang berdekatan di magang, kerja luar, peluang sukarelawan lain, dan banyak ceramah dan program tepat pada masanya mengenai isu-isu semasa hari ini.

Kemasukan MSL

MSW GW Law membantu memenuhi permintaan yang semakin meningkat bagi bukan peguam untuk mengetahui banyak cara undang-undang mempengaruhi industri. Program MSL ditujukan untuk profesional yang tidak berminat untuk memperoleh ijazah undang-undang atau mempraktikkan undang-undang tetapi bekerja dalam pekerjaan di mana pengetahuan mengenai undang-undang itu penting. Pengetahuan yang diperoleh dapat meningkatkan persiapan kerjaya atau kemajuan profesional.

Keperluan Masuk

Pemohon MSL mesti memiliki ijazah sarjana muda atau setaraf dan mempunyai pengalaman profesional minimum tiga hingga lima tahun yang berkaitan dengan bidang tumpuan mereka, seperti yang dinilai oleh pengarah dan dekan program yang sudah berpengalaman. Pelajar yang mendapat ijazah sarjana diperoleh dari sekolah bukan AS di mana bahasa Inggeris bukan bahasa pengantar diminta untuk memenuhi syarat ujian bahasa minimum. Pemohon juga mesti mempunyai surat cadangan yang kuat dari mereka yang berkeupayaan untuk memberi komen secara terperinci mengenai sifat pekerjaan mereka dan manfaat MSL terhadap kemajuan kerjaya mereka.

Program Dalam Talian

Pelajar MSL dalam Perolehan Kerajaan MSL mempunyai pilihan untuk menyelesaikan ijazah sepenuhnya dalam talian. Pilihan ini hanya tersedia untuk MSL Perolehan Kerajaan. Proses permohonan adalah sama, seperti yang dinyatakan di bawah. Untuk memilih kajian dalam talian, pilih pilihan "dalam talian" semasa membuat permohonan.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship.

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship. Baca Ringkas