Read the Official Description

Selamat datang ke Sarjana Pengajian Lanjutan Antarabangsa Cukai (MASIT)

Pusat Dasar Cukai, inisiatif bersama antara Fakulti Perniagaan & Ekonomi | HEC Lausanne dan Fakulti Undang-Undang, Sains & Public Jenayah Pentadbiran menawarkan Sarjana Pengajian Lanjutan dalam program International Cukai (MASIT). Tujuan MASIT itu adalah untuk memberi pendidikan berkualiti tinggi dalam undang-undang cukai.

Sarjana Pengajian Lanjutan Antarabangsa Cukai (MASIT) yang ditawarkan oleh Universiti Lausanne (UNIL), Switzerland bertujuan untuk mereka yang ingin mengamalkan undang-undang cukai dalam undang-undang atau firma perunding, bank, sebagai peguam dalaman sesebuah syarikat atau dengan pentadbiran cukai.

Sebagai MASIT yang direka untuk mereka yang mengamalkan di luar negara atau di Switzerland, ia menawarkan kedua-dua cukai Antarabangsa dan kurikulum cukai Swiss yang boleh dijalankan secara separuh masa (1.5 tahun) atau sepenuh masa (1 tahun).

60 ECTS kredit program ini terdiri daripada Kursus Teras untuk meningkatkan pemahaman konsep utama, Pengkhususan untuk memperdalam wawasan di kawasan fokus yang dipilih dan Tesis Master untuk menambah kemahiran penyelidikan dan penulisan.

Di samping itu peserta menghadiri bengkel, tutorial, seminar dan persidangan yang dianjurkan dalam rangka kerja MASIT itu.

Kursus-kursus yang diajar oleh ahli fakulti yang terkenal, yang terdiri daripada ahli akademik terkemuka, pegawai kerajaan, ahli-ahli OECD / EU, Pengamal bekerja di firma perunding / undang-undang antarabangsa dan jabatan undang-undang syarikat-syarikat besar.

Program ini terbuka kepada calon yang mempunyai Ijazah Sarjana dalam Undang-undang atau Ekonomi; atau Ijazah Sarjana Muda (dalam mana-mana bidang) digabungkan dengan pengalaman kerja cukai yang berkaitan.

Program ini dijalankan dalam bahasa inggeris.

Visi Kami

Wawasan MASIT ini adalah untuk menawarkan pendidikan yang berkualiti tinggi dalam undang-undang cukai dengan tujuan untuk membolehkan para peserta untuk menjadi profesional yang berkemahiran tinggi cukai, pemimpin pemikiran dan pembuat keputusan di kawasan yang mereka pilih amalan.

pendidikan ini bertujuan untuk memberikan pengetahuan yang diperlukan kepada peserta bagi membolehkan mereka untuk berjaya dalam persekitaran cukai global.

Program taught in:
English
This course is Campus based
Start Date
Feb. 2020
Duration
12 - 18 
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2020
Application deadline

Feb. 2020

Location
Application deadline
End Date