Master undang-undang

Umum

Penerangan Program

SYARAT KEMASUKAN

Program Sarjana Undang-Undang ditawarkan kepada mereka yang mempunyai kelayakan undang-undang profesional (Sarjana Muda Undang-undang, Juris Doctor atau setara).

PROGRAM PENERANGAN

Sarjana Undang-Undang adalah kelayakan undang-undang pasca siswazah yang menyediakan fleksibiliti maksimum dan pilihan dengan pelbagai bidang pakar, bermakna anda boleh mereka bentuk ijazah sarjana anda untuk memenuhi kawasan anda kepentingan dan keperluan profesional. Mereka yang ingin mengembangkan pengetahuan mereka dalam bidang tertentu akan mendapat manfaat daripada menyiasat isu-isu undang-undang kontemporari, dari perspektif antarabangsa dan tempatan, di samping membina kemahiran penyelidikan dan penulisan undang-undang mereka.

STRUKTUR PROGRAM

Anda mesti melengkapkan 8 mata pelajaran:
Wajib Law Subjek (1)

  • Advanced Legal Pertimbangan, Penyelidikan dan Penulisan

Undang-undang Elektif (7)
Pelajar perlu memilih tujuh mata pelajaran dari senarai elektif undang-undang pasca siswazah.
Pelajar juga mungkin ingin mengambil pengkhususan dalam ijazah mereka, memilih empat mata pelajaran undang-undang dalam kawasan kajian yang diluluskan. Ini termasuk:

  • Canadian Undang-undang dan Amalan
  • Korporat dan Perdagangan Undang-undang dan Amalan
  • Penyelesaian Pertikaian
  • Perniagaan Antarabangsa dan Undang-undang Kewangan
Pelajar dapat memilih untuk keluar daripada pengkhususan tetapi mesti mengambil semua elektif (jumlah 70cp) dari persembahan-persembahan pascasiswazah di Fakulti Undang-undang. Tiada elektif umum yang ditawarkan dalam program ini.
Jika penyeliaan yang sesuai tersedia, anda boleh memilih untuk menggantikan dua mata pelajaran elektif dengan disertasi kecil setelah mendapat kelulusan Fakulti Undang-undang.

HASIL PROFESSIONAL

Sarjana Undang-Undang menyediakan kelayakan lepasan ijazah yang meluaskan pengetahuan graduan atau pengamal dalam bidang yang dipilih pengkhususan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

RIGHT NOW, this moment, the world is changing. Big changes, small changes, climate changes, gear changes… The future belongs to those that are making history now, the quick thinkers acting on their fe ... Baca lebih lanjut

RIGHT NOW, this moment, the world is changing. Big changes, small changes, climate changes, gear changes… The future belongs to those that are making history now, the quick thinkers acting on their feet now, and the innovators blazing new trails now. With so much happening in the world, why wouldn’t you learn from right now? The way we learn at Bond University means you’ll never be left behind. You’ll experience things at Bond that will push you forward. At Bond University, you will learn how to learn in the now. We are challenging, volunteering, practicing and collaborating. RIGHT NOW, you could learn from everyone and everything from a university that values now. Baca Ringkas