Penguasa undang-undang dalam hak asasi manusia antar budaya (ll.m.)

Umum

Penerangan Program

Selamat Datang!

LL.M inovatif ini. Program ini direka untuk menawarkan arahan mendalam tentang isu kritikal masa kita: perlindungan maruah manusia di seluruh bidang politik, sosial, ekonomi, dan budaya. Peguam, pegawai kerajaan, guru, aktivis hak asasi manusia, dan ahli perniagaan dan wanita dengan komitmen terhadap hak asasi manusia dan keadilan sosial diundang ke Sekolah Hukum St. Thomas University di Miami untuk melanjutkan pengajian di salah satu bidang yang paling dinamik di peringkat antarabangsa undang-undang: hak asasi manusia antar budaya.

Kecemerlangan pengajaran yang berasal dari fakulti terkenal dunia dari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan pusat-pusat biasiswa yang terkenal menimbulkan persekitaran pembelajaran yang sangat merangsang, dan menjanjikan pengalaman akademik yang paling mencabar dalam kerjaya anda. Pensyarah tetamu yang terkenal termasuklah:

 • Profesor Guy S. Goodwin-Gill, D.Phil. (Oxon.), Profesor Undang-undang Pelarian Antarabangsa (1998-2014) dan Fellow Emeritus, All Souls College, Oxford University, UK
 • Yang Mulia Fausto Pocar, Hakim Rayuan & bekas Presiden Tribunal Jenayah Antarabangsa untuk bekas Yugoslavia (ICTY)
 • Profesor José Miguel Vivanco, Pengarah Bahagian Amerika di Human Rights Watch, New York City
 • Profesor Viviana Krsticevic, Pengarah Eksekutif Pusat Keadilan dan Undang-undang Antarabangsa (CEJIL), Washington, DC
 • Profesor Nora V. Demleitner, Profesor Undang-undang Roy Steinhauser, Sekolah Undang-undang Universiti Washington & Lee

Pelajar membangun keupayaan untuk menilai teori-teori utama, amalan, dan konsep-konsep asas dalam undang-undang dan dasar hak asasi manusia antarabangsa, serta menjalankan penyelidikan dan advokasi yang berkesan dalam bidang hak asasi manusia secara praktikal dan interaktif.

Kini, LL.M. Program Hak Asasi Manusia Antara Budaya telah menamatkan 400 pelajar dari 85 buah negara di seluruh dunia dan dari seluruh AS. Mereka adalah duta kami dalam perjuangan untuk melindungi maruah manusia, bekerja dengan Pejabat Persuruhjaya Tinggi PBB untuk Hak Asasi Manusia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Sukarelawan, Pesuruhjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu untuk Pelarian, Majlis Eropah, Kesatuan Afrika, Pertubuhan Antarabangsa untuk Migrasi, Bank Dunia, OXFAM, Forum Masyarakat Terbuka, Ahli Parlimen untuk Tindakan Global, Palang Merah, dan lain-lain; berjaya menuntut kes di mahkamah; bekerja untuk kerajaan dan akademik; atau menjalankan NGO mereka sendiri.

The LL.M. ijazah diperoleh dalam satu tahun setelah selesai 24 kredit akademik. Program ini menawarkan lebih daripada 20 kursus komprehensif seminggu yang komprehensif dalam hak asasi manusia. Undang-undang hak asasi manusia dan prosedur aduan, undang-undang antarabangsa, undang-undang kemanusiaan, hak asasi manusia dan keganasan, hak asasi manusia dan alam sekitar akan ditangani, serta isu pelarian, wanita dan kanak-kanak, orang asli, agama, undang-undang jenayah dan perdagangan antarabangsa . Kursus kami menerokai isu-isu teori dan aplikasi praktikal menjamin bahawa program ini, yang kini berusia lebih dari satu dekad, terus cemerlang.

Graduan kehormat LL.M. program layak memohon kemasukan ke dalam program Doktor Sains Undang-undang di Hak Asasi Manusia Antara Budaya.

LL.M. Syarat Kemasukan dan Permohonan

Kelayakan

Pendaftaran untuk LL.M. ijazah terbuka kepada pemegang jurusan Juris Doctor (JD) atau kelayakan asing yang serupa dalam bidang undang-undang.

Atas dasar yang sangat selektif, kemasukan juga boleh diberikan kepada pemegang ijazah sarjana muda atau setara asing, yang telah menunjukkan komitmen yang luar biasa kepada punca hak asasi manusia dan maruah manusia. Bukan peguam yang mengambil bahagian dalam program ini dinasihatkan bahawa program ini tidak menyediakan atau memenuhi syarat para pelajarnya untuk terlibat dalam amalan undang-undang dan bahawa program itu tidak bertujuan untuk melayakkan pelajar mengambil ujian bar.

Pelajar boleh memohon status sepenuh masa atau sambilan.

Pelajar sepenuh masa

Seorang pelajar sepenuh masa ditakrifkan sebagai orang yang mendaftar dalam sekurang-kurangnya enam kredit dalam satu semester. Biasanya, pelajar akan diterima sebagai pelajar sepenuh masa untuk menyelesaikan program dalam satu tahun akademik.

Pelajar Separuh Masa

Secara kebetulan, pemohon boleh dimasukkan ke dalam program sebagai pelajar sambilan. Apabila berunding dengan, dan diluluskan oleh, Pengarah Program, mereka boleh memilih kursus mereka dan menyelesaikannya dalam tempoh sehingga empat tahun. Pelanjutan tempoh ini boleh diberikan dalam kes-kes luar biasa oleh Dekan Pusat Pengajian Undang-Undang. Sekiranya perubahan kepada kurikulum berlaku dalam tempoh masa ini, Pengarah Program akan menentukan, dengan berunding dengan pelajar, yang kelas LL.M yang dipinda. kurikulum pelajar perlu mendaftar untuk mencapai komitmen penuh 24 kredit akademik.

Kemasukan

Pemohon boleh memohon kemasukan secara berguling. Ruang terhad; untuk meningkatkan peluang mereka, kami menggalakkan bakal pelajar memohon seawal mungkin.

Seorang pemohon akan menerima keputusan kemasukan dalam masa dua minggu selepas fail tersebut selesai. Selepas kemasukan, pelajar perlu menyerahkan bayaran deposit sebanyak $ 300 untuk menempah kerusi mereka. Jumlah ini dikreditkan ke atas tuisyen untuk pelajar yang mendaftarkan diri dalam program tersebut, dan ia dilupuskan untuk mereka yang gagal berbuat demikian. Pelajar antarabangsa dikenakan yuran SEVIS $ 200 dengan terbitan I-20. Pemohon antarabangsa lihat di bawah untuk maklumat lebih terperinci.

Permohonan

Fail permohonan lengkap anda hendaklah termasuk:

 • Permohonan siap dan ditandatangani.
 • Resume semasa (kurikulum vitae).
 • Kenyataan peribadi.
 • Transkrip rasmi dari semua kolej / universiti dan / atau diploma atau sijil asing yang diperakui hendaklah dihantar terus dari institusi penerbit ke Sekolah Hukum St. Thomas University, LL.M. Program dalam Hak Asasi Manusia Antara Budaya. Semua diploma dan transkrip asing hendaklah diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris dan diperakui atau disahkan. Semua kelayakan asing mesti dinilai oleh agensi yang diluluskan di AS Kami mengesyorkan Perkhidmatan Pendidikan Dunia atau Josef Silny & Associates.
 • Dua surat cadangan, yang lebih baik dari majikan anda sekarang dan seorang dari seorang profesor.
 • Dua gambar saiz pasport [pilihan pada tahap ini].
 • Temu temu orang atau panggilan persidangan.
 • Yuran permohonan sebanyak $ 50.

Pemohon Antarabangsa

Visa Pelajar (F1)

Pelajar antarabangsa ditakrifkan sebagai pelajar yang memerlukan visa pelajar, iaitu bukan warga Amerika Syarikat atau penduduk tetap. Mereka perlu memenuhi kriteria kemasukan yang sama seperti pelajar AS. Sebagai tambahan, mereka perlu menerima dokumen I-20 dari Pejabat Pelajar Antarabangsa Universiti, dan membayar yuran SEVIS $ 200 untuk pemprosesan permohonan I-20. Juga, mereka perlu mendapatkan status visa pelajar yang betul sebelum memasuki negara ini. Mereka boleh bekerja di Universiti (tertakluk kepada ketersediaan) untuk masa yang tidak melebihi 20 jam seminggu, dan layak memohon latihan amali pilihan selepas menyelesaikan pengajian mereka di LL.M. program. Pelajar yang berminat dengan pilihan kedua ini dinasihatkan untuk memohon kelulusan USCIS secepat mungkin selepas memulakan pengajian mereka dengan Pengarah Pejabat Pelajar Antarabangsa Universiti. Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai aplikasi Imigresen dan Visa, sila layari laman Perkhidmatan Pelajar Antarabangsa St. Thomas University. Pelajar antarabangsa terutamanya digalakkan untuk memohon awal, untuk meneruskan permohonan visa tepat pada masanya. Pemohon antarabangsa digalakkan untuk melihat Panduan Universiti St. Thomas untuk Pelajar Antarabangsa sebelum mengemukakan permohonan yang lengkap.

LL.M. Kurikulum

Sarjana Undang-undang dalam program gelar Hak Asasi Manusia Intercultural diselesaikan dalam 24 kredit selama dua semester, dan menawarkan pelbagai kursus untuk dipilih oleh pelajar. Sembilan belas dari 24 kredit yang diperlukan untuk LL.M. ijazah diperlukan kredit. Di samping itu, pelajar memilih dua kredit seminari dan tiga kredit elektif tambahan dari pelbagai kursus undang-undang antarabangsa dan perbandingan, serta kursus-kursus penting lain yang ditawarkan dalam kurikulum JD seperti yang diiktiraf oleh Pengarah LL.M. Program. Kursus-kursus ini merangkumi seminar-seminar seperti Peraturan Undang-Undang, Undang-undang Antarabangsa di Abad ke-21, Undang-undang Alam, Undang-Undang Perbandingan, Undang-Undang Kemiskinan dan Keadilan Ekonomi, Undang-Undang Keselamatan Siber, Pengisytiharan Hukum, Identiti Seksual dan Undang- , serta kursus seperti Human Trafficking Law, Undang-undang Imigresen, Undang-Undang Keluarga, Undang-undang Penatua, Undang-undang Pemilihan, Kesihatan dan Hak Asasi Manusia, Hukum dan Sastra, Hukum dan Biomedin, dan fikih. Kursus-kursus yang diperlukan ditawarkan mengikut LL.M semasa. jadual kursus. Pelajar perlu mengkaji jadual kursus sekolah undang-undang untuk menentukan seminar dan kursus elektif yang ditawarkan pada masa ini.

Hubungi

Untuk maklumat lanjut mengenai LL.M. dan program JSD dalam Hak Asasi Manusia Antara Budaya, sila hubungi:

Profesor Roza Pati, Pengarah Eksekutif

Telefon: +1 305 474 2403

E-mel: humanrights@stu.edu

Laman web: www.stu.edu/humanrights

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university an ... Baca lebih lanjut

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university and a law school where values matter. Baca Ringkas