Dengan fokus tulen pada kajian undang-undang global, kajian penyelidikan cemerlang ahli fakulti terkemuka dan kesan penuh dalam amalan profesional, Ph.D. dalam Program Undang-Undang Awam mencetuskan pendekatan baru untuk kajian undang-undang lanjutan.

Program ini menawarkan peluang penyelidikan yang canggih berkaitan dengan penerbitan akademik dan arahan khususnya dan pembelajaran disiplin undang-undang yang berbeza berdasarkan perspektif pelbagai dimensi.

Matlamat program ini adalah untuk memberi pelajar maklumat pepejal dan komprehensif mengenai aspek undang-undang awam undang-undang antarabangsa dan Eropah melalui analisis mendalam dan bagaimana badan-badan undang-undang ini memberi impak undang-undang kebangsaan.

Pendekatan uniknya dengan tumpuan yang kuat terhadap kemahiran penyelidikan dan kerja kursus dwibahasa (Turkish-English) menyiapkan calon-calon untuk mendapatkan biasiswa undang-undang yang ikhlas di bawah penyeliaan sarjana terkemuka dalam persekitaran intelektual yang berdedikasi untuk kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran.

Ini Ph.D empat tahun yang dibiayai sepenuhnya. program adalah peluang terbaik untuk para sarjana yang berminat untuk mengikuti pengajian kedoktoran dalam undang-undang persendirian.

Keutamaan untuk Ph.D. Bidang Penyelidikan dalam Undang-undang Awam:

  • Konstitusiisme, Kebebasan bersuara, Kajian konstitusional komparatif, Hak asasi manusia, kajian Parlimen dalam konteks perbandingan, undang-undang hak asasi manusia Antarabangsa dengan fokus pada hak-hak sosioekonomi, kesetaraan jender, Presidenialisme dalam konteks perbandingan, Undang-undang, dan politik
  • Undang-undang Jenayah Prosedur, Prinsip-Prinsip Umum Undang-Undang Jenayah, Kesalahan
  • Projek undang-undang antarabangsa awam yang memberi tumpuan kepada teori dan sumber undang-undang antarabangsa, undang-undang mengenai penggunaan kekerasan, interaksi rejim dan interaksi antara cawangan-cawangan undang-undang antarabangsa, pendekatan Turki kepada undang-undang antarabangsa
  • Projek Undang-undang Hak Asasi Manusia Antarabangsa yang memberi tumpuan kepada perundangan Mahkamah Hak Asasi Manusia Eropah dan badan-badan Perjanjian PBB, undang-undang hak asasi manusia, margin penghargaan, hubungan antara undang-undang hak asasi manusia dan undang-undang perlembagaan, penerimaan dan pelaksanaan undang-undang hak asasi manusia dalam negeri konteks dan tindak balas terhadap Undang-undang Hak Asasi Manusia Antarabangsa.117685_KU_RankingQS_800x800px_0202.jpg
Program diajar dalam:
English
Turki

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Koc University - Istanbul Turkey »

Tarikh Akhir Kemaskini July 7, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date