Phd dalam undang-undang antarabangsa dan undang-undang perjanjian

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

EUCLID, sebuah organisasi antara kerajaan antarabangsa dengan mandat universiti, menawarkan untuk memilih pelajar daripada orang ramai yang luar (jarak atau dalam talian) program ijazah dipanggil DILT atau EUCLID Kedoktoran dalam Undang-undang Antarabangsa dan Perjanjian Undang-undang (yang merupakan PhD penuh). Sebagai institusi bukan keuntungan awam, EUCLID mampu menawarkan harga yang berpatutan, program rendah tuisyen.

Ini LLM talian dalam undang-undang antarabangsa, mewakili 90 kredit AS di luar ini Bachelor, adalah program PhD sahaja di dunia dalam bidang ini, yang ditawarkan oleh sebuah organisasi antara kerajaan sendiri yang ditubuhkan di bawah undang-undang antarabangsa (Universiti Institut Eropah menawarkan PhD dalam Undang-undang secara umum).

biasiswa separa yang ada penduduk ECOWAS dan kakitangan tetap pertubuhan antara kerajaan.

PEMBENTANGAN AKADEMIK:

Ini tahap program kedoktoran memberi tumpuan kepada amalan sebenar negara dan organisasi antara kerajaan, bukannya kemajuan ilmu akademik semata-mata.

Program ini telah direka untuk digunakan oleh diplomat profesional bekerja untuk EUCLID Penyertaan Syarikat dan boleh dianggap sebagai laluan yang sangat baik untuk meneruskan kerjaya dalam badan-badan kerajaan, firma-firma undang-undang antarabangsa, NGO dan pertubuhan antarabangsa. Ia juga sangat sesuai untuk peguam (peguam, peguambela) yang berhasrat untuk memperoleh tahap yang lebih tinggi kepakaran undang-undang antarabangsa dengan tauliah LLM.

Dari segi perkembangan akademik, niat EUCLID adalah untuk menawarkan jalan dipercayai terkemuka dari LLM (24 kredit) untuk MSc yang (tambahan 12 kredit) dan akhirnya ke PhD (lagi 25 kredit kerja kursus atau kajian diarahkan, diikuti oleh disertasi) .

Dalam parameter tertentu, program ini adalah disesuaikan, dengan kursus elektif memberi tumpuan kepada:

 • organisasi antarabangsa
 • Undang-undang Perniagaan Antarabangsa
 • Undang-undang Eropah
 • undang-undang maritim
 • Perjanjian penggubalan, perundingan dan permohonan.

KURIKULUM:

Kursus yang diperlukan:

 • ACA-401L (Akademik Antarabangsa dan Penulisan Undang-Undang)
 • TPH-499 (Argumentatation dan Pemikiran Kritikal)
 • LAW-INT1 (International Law Core Part 1)
 • LAW-INT2 (International Law Core Bahagian 2)
 • TESIS (PhD Thesis, 25 kredit AS)

/ Kursus Elektif pilihan (senarai mungkin tidak menyeluruh):

 • DIP-406A (International Organizations)
 • LAW-INT3 (perspektif US)
 • LAW-LOS (Maritime Law / Undang-undang Laut)
 • LAW-ICJ (Maritime Law / Undang-undang Laut)
 • UNDANG-UNDANG CUKAI (International Taxation Issues)
 • LLM-IIP (Harta Intelek Antarabangsa)
 • LLM-IBL ​​(Undang-undang Perniagaan Antarabangsa)
 • LLM-ISDS (penyelesaian pertikaian pelabur-negeri)

HASIL PROFESIONAL:

program ini akan menyampaikan bukan sahaja kelayakan diiktiraf, berharga bagi pengamal undang-undang, tetapi pengetahuan pakar peringkat sesungguhnya sebenar dalam aspek utama amalan undang-undang antarabangsa. Ia akan meningkatkan kecekapan dan kerjaya prospek diplomat, penjawat awam, peguam, perunding antarabangsa, dan wartawan khusus atau penulis. Ia adalah amat sesuai untuk individu mencari kerjaya peringkat tinggi dalam perkhidmatan kerajaan, organisasi antarabangsa dan dalam bidang akademik.

KEMASUKAN SYARAT:

Pemohon mestilah mempunyai ijazah Sarjana atau yang setaraf antarabangsa dalam bidang berkaitan, yang dikeluarkan oleh sebuah institusi yang diiktiraf dengan baik oleh pihak berkuasa negara (Kementerian Pengajian Tinggi atau badan yang serupa). pemohon yang ditaja oleh kerajaan (yang sudah kakitangan kerajaan) boleh diterima tanpa ijazah Sarjana jika tahap pendidikan dan pengalaman adalah mencukupi. EUCLID mungkin memerlukan peserta ini untuk melengkapkan kursus jambatan sebelum mendaftar dalam program ini. Kefasihan dalam Bahasa Inggeris (lisan dan bertulis) diperlukan dan akan diuji. Pelajar dijangka berada dalam kedudukan untuk berbakti sekurang-kurangnya 10 hingga 15 jam berkesan pengajian pada setiap minggu.

PENDAFTARAN JADUAL:

EUCLID mempunyai enrolmen yang berterusan (pengambilan) untuk program ini. Ia boleh diterima untuk memohon beberapa bulan lebih awal tetapi ia adalah disyorkan untuk memohon 60-40 hari lebih awal. slot awam ini diperuntukkan pada, dahulu, dulu dia dapat.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO).

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO). Baca Ringkas
Washington , Banjul , Bangui , Central African Republic Online , Gambia Online + 4 Lagi Kurang