Program Bahasa Inggeris Undang-undang

Umum

Penerangan Program

Program Bahasa Inggeris Undang-undang


Institut Bahasa Undang-undang Brooklyn Law School telah diwujudkan sebagai pengakuan bahawa komuniti undang-undang global yang menjalankan perniagaan dalam banyak bahasa dan memerlukan pemahaman budaya undang-undang yang berlainan. Program pendidikan Institut akan membentangkan peluang untuk peguam dan pelajar dari luar negara untuk menajamkan penguasaan bahasa wacana undang-undang Amerika. Ia juga akan memberi peluang kepada pelajar mempelajari budaya dan bahasa undang-undang negara-negara lain.


Institut akan melancarkan aktiviti pendidikannya dengan program Bahasa Inggeris yang intensif, yang akan ditawarkan setiap Julai (lihat di bawah). Dalam masa terdekat, Institut akan memperluas kegiatannya untuk memasukkan kursus untuk peguam AS dan asing dalam istilah undang-undang dan konsep bahasa undang-undang lain, termasuk bahasa Jerman, Sepanyol, Perancis, Rusia, dan Cina. Kursus-kursus ini akan dibuka kepada para pelajar BLS dan ahli-ahli komuniti undang-undang dan perniagaan yang berminat untuk mengasah kemahiran mereka dalam bahasa dan undang-undang budaya undang-undang lain.


Institut - sebahagian daripada Pusat Undang-undang, Bahasa, dan Kognisi yang terkenal - juga akan mengadakan persidangan dengan kerjasama pusat-pusat bahasa dan undang-undang dari luar negara, menjadikannya sebagai pemimpin dunia dalam menangani isu-isu undang-undang berbilang bahasa.


Program English Legal Intensive Julai


Menjawab keperluan pendidikan dan tuntutan ramai pemohon kepada LL.M. Program untuk Pengacara yang Dilatih Asing yang berminat untuk belajar undang-undang di Amerika Syarikat, Brooklyn Law School memperkenalkan dua kursus musim panas dalam Bahasa Inggeris undang-undang. Malah pelajar yang mempunyai skor TOEFL yang sangat tinggi akan mendapat manfaat daripada rendaman khusus dalam bahasa Inggeris undang-undang sebelum permulaan program sarjana undang-undang AS mereka. Latihan intensif dalam bahasa ini - sama ada dalam kursus satu minggu atau kursus tiga minggu - akan memberikan kelebihan kepada pelajar dalam kajian undang-undang AS mereka.


Walaupun kami menjangkakan bahawa kebanyakan pelajar akan menjadi peguam terlatih asing yang mendaftar di US LL.M. program yang akan bermula pada bulan Ogos, kedua-dua kursus terbuka kepada pelajar dan pengamal dengan kemahiran yang mencukupi dalam bahasa Inggeris yang ingin meningkatkan kemahiran mereka dalam bahasa Inggeris undang-undang.


Kurikulum dan Fakulti


Peserta akan menetapkan matlamat individu pada awal kursus dan akan disediakan dengan penilaian kemajuan mereka pada kesimpulan. Bidang utama ialah:

    • mendengar dan bercakap: telefon, rundingan, kemahiran mesyuarat dan temubual; komunikasi pelanggan; persembahan formal dan tidak formal;
    • penulisan undang-undang: penggubalan kontrak; surat; ringkasan undang-undang; penulisan ramalan dan persuasif; dan,
    • kemahiran membaca dan analisis: kontrak dan tafsiran statutori; perbendaharaan kata undang-undang; sistem perundangan AS; dan bidang undang-undang.


Bagi peserta dengan masa yang terhad, versi intensif kursus selama seminggu akan ditawarkan. Kandungan tersebut akan memberi tumpuan kepada bidang yang sama seperti yang dinyatakan di atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The fundamental mission of Brooklyn Law School is to provide its students with the knowledge, skills, and ethical values needed for a career in the law.

The fundamental mission of Brooklyn Law School is to provide its students with the knowledge, skills, and ethical values needed for a career in the law. Baca Ringkas