Mengenai Program Cukai Siswazah

Satu program undang-undang cukai yang berorientasikan amalan.

Program Pajak Siswazah di University of California, Irvine School of Law menawarkan kurikulum inovatif yang menanamkan pelajar dengan kedalaman doktrinal dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk mengamalkan undang-undang cukai di peringkat tertinggi, di Amerika Syarikat atau di luar negeri.

Program Cukai Siswazah bertujuan untuk melahirkan graduan yang bersedia untuk kerjaya sebagai peguam cukai, hakim, pentadbir cukai dan penyokong dasar, serta meningkatkan kemahiran cukai mereka yang sudah menjadi ahli profesi pajak.

Dalam merekabentuk kurikulum inovatifnya, fakulti cukai pengasas program merujuk kepada pengamal cukai, pentadbir kerajaan, penyokong dasar cukai dan pakar industri lain untuk membangunkan pengalaman pendidikan bertaraf dunia di salah satu sekolah undang-undang utama di Amerika Syarikat. Di pusat kurikulum adalah keperluan kemahiran cukai praktikal wajib, yang diselesaikan melalui eksternal cukai, klinik cukai, atau kelas cukai yang dirancang khusus. Kami adalah satu-satunya program di Amerika Syarikat yang menjadikan kemahiran cukai praktikal sebagai bahagian wajib kurikulum akademik.

Fakulti Terkenal Dunia

Fakulti cukai pengasas sepenuh masa utama Program Ubat Siswazah UCI terdiri daripada ahli-ahli yang terkenal di dunia, yang memuji ahli-ahlinya. Semua ahli fakulti cukai pengasas kami mempunyai pengalaman cukai praktikal dan telah memperoleh pengalaman pengalaman mengajar sepenuh masa pada program cukai siswazah lain di seluruh negara sebelum menyertai fakulti UCI Law.

Di samping itu, pensyarah cukai kami dalam undang-undang adalah semua pengamal terkemuka di firma undang-undang utama, syarikat, dan agensi kerajaan. Fakulti cukai pendiri telah mengambil perhatian yang sangat baik untuk merekrut pensyarah yang akan secara aktif menyumbang kepada program ini dan yang akan benar-benar berminat dalam kejayaan akademik dan profesional pelajar mereka.

Komitmen kepada Kejayaan Pelajar

Fakulti cukai pendiri menerima landasan yang luas untuk mereka bentuk "program cukai mimpi" mereka. Ini bermakna mereka bentuk program cukai siswazah baru yang memberi tumpuan kepada kejayaan pelajar dan permohonan cukai praktikal. Fakulti kami komited untuk membantu pelajar kami berkembang di dalam kelas dan berdedikasi untuk memberi mereka kuasa untuk mencapai matlamat pendidikan dan profesional mereka.

Reputasi yang tidak sempurna

Secara individu dan kolektif, fakulti, kakitangan, pelajar, alum, dan rakan-rakan Sekolah Undang-undang telah membuat Undang-undang UCI sebagai tempat kecemerlangan dan inovasi dalam pengajaran, biasiswa, dan perkhidmatan awam. UCI Law mempunyai ranking debut tertinggi dalam Berita AS

Saiz Kelas Kecil

Nisbah fakulti pelajar kami adalah antara yang terbaik di negara ini. Kami menggabungkan persekitaran yang kecil, bersahaja dan menyokong dengan institusi penyelidikan yang besar dan dipuji.

Kemudahan Negeri-of-the-Art

Semua kelas Program Siswazah diajarkan dalam kemudahan terkini yang terletak berhampiran bangunan UCI School of Law. Bangunan 75,000 kaki persegi ini meliputi kemudahan pembelajaran yang luas, teknologi kelas canggih, ruang kerja kolaborasi yang luas, 3,000 kaki persegi ballroom, plaza luar bangunan, dan kedai kopi di tempat.

Permohonan

Kemasukan ke Program Cukai Siswazah sangat selektif. Program ini bertujuan untuk mengekalkan saiz kelasnya yang kecil untuk membolehkan pelajar terlibat dengan fakulti dan memanfaatkan sepenuhnya peluang kemahiran cukai praktikal. Undang-undang UCI mempunyai salah satu nisbah pelajar-fakulti sepenuh masa bagi mana-mana sekolah undang-undang di negara ini. Kami menumpukan kepada ideal ini di Program Cukai Siswazah.

Siapa yang patut memohon

Pemohon dalam negeri mestilah menyelesaikan ijazah JD di Sekolah Undang-undang AS yang diiktiraf oleh ABA sebelum memohon. Calon asing layak untuk memohon jika mereka telah dianugerahkan ijazah undang-undang negara asal mereka sebelum matrikulasi dalam program ini, atau sebaliknya dilesenkan untuk mengamalkan undang-undang di negara asal mereka. Pemohon asing juga mesti menunjukkan kelancaran Bahasa Inggeris yang mencukupi untuk melibatkan diri dalam kajian undang-undang cukai Amerika yang ketat.

Piawaian kemasukan

Jawatankuasa kemasukan dengan berhati-hati mengkaji setiap permohonan yang diterima, dan antara lain, pencapaian akademik, pengalaman dan kemahiran bahasa Inggeris sebelum ini (lihat "Keperluan penguasaan bahasa Inggeris dan pengecualian" di bawah).

Faktor yang paling penting dalam pertimbangan jawatankuasa kemasukan adalah sama ada pemohon mampu menunjukkan komitmen untuk kerjaya dalam undang-undang cukai atau dasar cukai. Pemohon mesti meyakinkan kepentingan terlebih dahulu dalam undang-undang cukai (pengalaman praktikal sebelum praktikal boleh membantu, tetapi tidak perlu). Pernyataan peribadi dan surat cadangan mencerminkan peranan penting dalam konteks ini. Satu temu bual melalui Skype atau secara peribadi (jika mungkin) mungkin diperlukan juga.

Keperluan penguasaan bahasa Inggeris dan pengecualian

Pelajar yang memperoleh ijazah undang-undang awal mereka dari sekolah bukan Amerika Syarikat mesti menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris yang tinggi dalam membaca, menulis, berbicara, dan mendengar. Pemohon perlu mengatur ujian kecakapan berbahasa Inggeris (sama ada TOEFL atau IELTS) sebelum 31 Januari dan mesti mempunyai skor ujian dihantar terus ke UC Irvine School of Law. Skor minimum yang diperlukan ialah 100 iBT (TOEFL) atau 7.0 (IELTS). Pemohon perlu mengemukakan skor rasmi, TOEFL atau IELTS semasa sebagai sebahagian daripada permohonan mereka.

Pemohon yang (i) penduduk Australia, Kanada (selain Quebec), New Zealand, Ireland, United Kingdom, atau Amerika Syarikat (selain Puerto Rico) dan (ii) yang telah menyelesaikan program sepenuh masa Sekurang-kurangnya tiga (3) tahun pendidikan pasca menengah di salah satu negara ini, tidak dikehendaki mengemukakan skor ujian bahasa Inggeris.

Bila untuk Memohon / Keputusan Kemasukan

Permohonan untuk Program Siswazah Siswazah diterima secara bergulung. Oleh itu, keputusan pengambilan juga dibuat secara bergulung. Walau bagaimanapun, jawatankuasa kemasukan mula mempertimbangkan permohonan pada bulan September setiap tahun, untuk kemasukan jatuh pada semester tahun berikutnya. Pemohon akan dimaklumkan secepat mungkin apabila keputusan mengenai permohonan dibuat.

Pelajar tempatan atau pelajar asing yang merupakan penduduk tetap (pemegang kad hijau) digalakkan untuk menyelesaikan permohonan mereka selewat-lewatnya pada 1 April tahun yang mana mereka merancang untuk memulakan pengajian mereka. Bagi permohonan yang selesai selepas tarikh itu, jawatankuasa itu hanya boleh menawarkan kemasukan untuk tahun akademik yang berikut.

Pelajar asing digalakkan untuk melengkapkan permohonan mereka tidak lewat daripada 1 Februari tahun yang mana mereka merancang untuk memulakan pengajian mereka, untuk membolehkan masa yang cukup untuk mengatur visa pelajar (jika diterima). Bagi permohonan yang selesai selepas tarikh itu, jawatankuasa itu hanya boleh menawarkan kemasukan untuk tahun akademik yang berikut.

Cara Memohon / Senarai Semak Permohonan

Anda boleh memohon kepada program pada bila-bila masa di laman web LSAC. Tiada bayaran dikenakan untuk permohonan itu.

Jawatankuasa kemasukan tidak akan mula mempertimbangkan permohonan anda sehingga aplikasi selesai. Permohonan lengkap mesti memenuhi semua keperluan yang disenaraikan di bawah ini mesti dipenuhi.

 • Pendaftaran LSAC: Anda mesti mendaftar dengan Majlis Perhimpunan Kelayakan (CAS) Majlis Kemasukan Sekolah Undang-Undang (LSAC) di www.LSAC.org. CAS LSAC mengumpul dan mengesahkan semua data, surat cadangan, dan transkrip bagi pihak pemohon sebagai perkhidmatan kepada sekolah undang-undang ahli. Apabila mendaftar, anda akan diberikan nombor akaun sembilan digit oleh LSAC yang bermula dengan huruf L.
 • Surat syor: Anda memerlukan sekurang-kurangnya dua (2) surat cadangan (dikemukakan terus kepada LSAC untuk dimasukkan dalam laporan CAS anda). UC Irvine Law School akan membenarkan maksimum empat (4) surat rekomendasi disediakan kepada kami melalui akaun CAS anda. Harap pastikan UC Irvine Law sebagai penerima surat-surat ini melalui akaun LSAC anda.
 • Transkrip: Sila minta transkrip rasmi dari sekolah undang-undang anda (dan mana-mana sekolah siswazah yang lain, jika berkenaan) dihantar terus ke LSAC dan dimasukkan ke dalam akaun CAS anda (anda akan mendapat arahan bagaimana untuk melakukannya dalam permohonan LSAC anda).
 • Ujian kemahiran bahasa Inggeris: Anda mesti menguruskan untuk mengambil ujian kemahiran bahasa Inggeris sebelum 31 Januari pada tahun permohonan, dan mempunyai skor ujian dihantar terus ke UC Irvine School of Law.
 • Pernyataan peribadi: Sebagai sebahagian daripada permohonan anda, anda perlu melampirkan penyataan peribadi yang mencerminkan minat anda dalam undang-undang cukai secara umum, dan dalam mengkaji undang-undang cukai di UC Irvine khususnya. Kenyataan peribadi generik hampir pasti akan menyebabkan penolakan permohonan anda.
 • Pengalaman cukai terdahulu: Pengalaman kerja terdahulu dalam undang-undang cukai tidak diperlukan. Walau bagaimanapun, kami ingin memahami penglibatan masa lalu anda dengan undang-undang cukai. Sebagai sebahagian daripada permohonan itu, anda dikehendaki untuk (1) menyenaraikan semua kursus yang berkaitan dengan cukai yang anda ambil dalam suasana akademik, serta gred anda dalam kursus ini, dan (2) apa-apa pengalaman kerja yang berkaitan dengan cukai (jika ada ).
 • Sambung semula: Anda akan diminta untuk memuat naik resume semasa sebagai sebahagian daripada permohonan anda.

Kegagalan untuk memenuhi mana-mana syarat yang disenaraikan di atas mungkin menangguhkan ulasan permohonan anda. Sila semak halaman FAQ kami untuk sebarang pertanyaan tambahan. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada kami dengan mana-mana soalan berkaitan aplikasi di GradTax@law.uci.edu.

* Sila ambil perhatian bahawa semua bahan anda, termasuk transkrip dan surat cadangan, mesti diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. Walaupun semua rekod akademik rasmi mesti dikeluarkan dalam bahasa asalnya, jika mereka tidak dalam Bahasa Inggeris, mereka mesti disertai dengan terjemahan Bahasa Inggeris. Jika institusi penerbit tidak menawarkan terjemahan bahasa Inggeris, adalah tanggungjawab pemohon untuk memastikan terjemahan bahasa Inggeris disediakan. Terjemahan ini boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja selagi terjemahan literal, dan ia tidak perlu disahkan.

Memohon

Permohonan itu akan tersedia pada 1 Ogos 2018.

Keperluan Kurikulum dan Ijazah

Keperluan Akademik

Kredit Diperlukan - dalam Umum

Pelajar mesti memperolehi sekurang-kurangnya 24 kredit kursus, seperti berikut:

 • 12 Kredit kursus wajib (semua ditawarkan pada semester kejatuhan)
 • 12 Kredit kursus pilihan, sekurang-kurangnya 4 yang memenuhi syarat Keperluan Cukai Praktikal (PTS).

Kursus Mandatori (Semester Kejatuhan)

Semester pertama Program Cukai Siswazah sepenuhnya terdiri daripada kursus wajib dan bertujuan untuk membina pengetahuan doktrinal dan praktikal asas. Kursus mandatori jatuh adalah seperti berikut:

 1. Percukaian Korporat - 4 kredit
 2. Percukaian Antarabangsa - 4 kredit
 3. Percutian Perkongsian - 3 kredit
 4. Amalan dan Prosedur Cukai - 1 kredit (kursus separuh semester).

Pelajar yang telah menamatkan ijazah undang-undang mereka di luar Amerika Syarikat mesti juga menyempurnakan kursus pendek intensif Pengenalan kepada Percukaian Amerika Syarikat. Kursus ini ditawarkan semasa minggu orientasi sebelum kelas reguler bermula.

Kerja Kursus Elektif dan Keperluan Kemahiran Cukai Praktikal

Pelajar mesti berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 12 kelas elektif kredit yang ditawarkan pada semester musim bunga. Sekurang-kurangnya 4 kredit elektif mesti diselesaikan dalam kelas Kemahiran Cukai Praktikal (PTS). Keperluan PTS boleh diselesaikan melalui externship cukai, klinik cukai, atau kelas yang diresmikan atau diluluskan oleh pengarah program untuk memenuhi keperluan PTS. Kelas-kelas ini mengandungi komponen penting dalam kemahiran cukai praktikal, seperti merangka dokumen transaksional atau simulasi transaksi. Kelas-kelas yang berkelayakan adalah PTS dalam katalog kursus kursus.

Kami sangat menggalakkan para pelajar untuk memohon kedudukan externship cukai atau klinik cukai dan untuk menyelesaikan lebih daripada 4 kredit PTS. Klinik dan Eksport Cukai Cukai juga boleh diselesaikan pada musim panas berikutan tahun akademik tetap. Walau bagaimanapun, dalam keadaan seperti itu, pelajar akan menamatkan pengajian pada musim gugur setelah selesai eksternship atau klinik.

Kolokium Dasar Cukai

Semua pelajar mesti menghadiri pembentangan Pembicara Kolokumen Dasar Cukai (biasanya lima atau enam persembahan), yang ditawarkan pada semester Spring. Pelajar juga boleh memilih untuk mengambil seminar untuk kredit (ini memerlukan pelajar, antara lain, untuk mengemukakan komen bertulis), ke arah menyelesaikan keperluan kursus elektif.

Keperluan Lain

Keperluan Residensi, Tempoh Pengajian

Pelajar mesti melengkapkan Program Cukai Siswazah dalam format kelas, sementara di kediaman di kampus. Masa yang dibelanjakan untuk eksternships dianggap sebagai "kelas" untuk tujuan tersebut. Dari semasa ke semasa, kursus tertentu boleh ditawarkan dalam format dalam talian. Jika kursus dalam talian ditawarkan oleh Program Siswazah Siswazah, pelajar boleh mendapat sehingga 4 kredit ke atas keperluan gelar mereka dalam kursus dalam talian.

Pelajar mesti berada di kediaman sepenuh masa di sekolah undang-undang untuk tempoh minimum dua semester berturut-turut. Tanpa pengecualian daripada Pengarah Akademik, pelajar mesti melengkapkan semua syarat ijazah dalam tempoh tiga tahun akademik.

Gred minimum

Untuk dianugerahkan Program Cukai Siswazah, semua pelajar mestilah menyempurnakan kursus kursus yang diperlukan dengan purata purata gred kumulatif (GPA) sebanyak 2.7 (B -) atau lebih tinggi.

Program diajar dalam:
 • English
University of California, Irvine - School of Law

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh University of California, Irvine - School of Law »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 22, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
58,370 USD
Deadline
Permintaan Maklumat
Foreign students are encouraged to complete their application no later than February 1
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Foreign students are encouraged to complete their application no later than February 1
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Foreign students are encouraged to complete their application no later than February 1
End Date