Program Ijazah Undang-Undang: Juris Doctor (JD)

Umum

Penerangan Program

The JD - Juris Doctor adalah ijazah undang-undang profesional. Ini adalah tahap yang mesti dicapai oleh kebanyakan pelajar undang-undang untuk memberi mereka hak untuk mengambil peperiksaan bar dan, setelah lulus, menjadi peguam berlesen. The School of Law menawarkan Program JD selama empat tahun, sambilan, sebuah Sekolah Undang-undang yang tidak terakreditasi. Program ini membolehkan pelajar terus bekerja sepenuh masa semasa mereka bersekolah di sekolah undang-undang. Ijazah JD adalah program sekolah undang-undang tradisional yang dirancang untuk mempersiapkan pelajar untuk memasuki bidang undang-undang, terutamanya amalan undang-undang di California dan dalam Sistem Mahkamah Persekutuan. Program ini membolehkan pelajar menerima arahan yang komprehensif dimulai dengan Kontrak, Tort, dan Undang-undang Jenayah. Setelah menamatkan Peperiksaan Pelajar Tahun Pertama (FYLSX), ia akan dilanjutkan melalui topik perundangan peringkat menengah dan atas. Objektif utama program School of Law adalah untuk menyediakan siswa dengan latar belakang yang kuat dalam profesion undang-undang untuk menjadi pengacara yang berjaya. Pelajar yang didaftarkan dalam program JD dan menyelesaikan pengajian undang-undang tahun pertama mesti lulus Peperiksaan Pelajar Undang-Undang Tahun Pertama yang dikehendaki oleh Kod Perniagaan dan Profesion § 6060 (h) dan Peraturan VIII Peraturan yang Mengatur Masuk ke Undang-Undang Praktik di California sebagai sebahagian daripada syarat untuk memenuhi syarat untuk mengikuti Peperiksaan Bar California. Pelajar yang lulus dalam Peperiksaan Pelajar Tahun Pertama dalam tiga (3) pentadbiran peperiksaan setelah pertama kali layak untuk mengambilnya akan menerima kredit untuk semua pengajian undang-undang yang diselesaikan sehingga peperiksaan tersebut lulus. Pelajar yang tidak lulus peperiksaan dalam tiga (3) pentadbiran peperiksaan setelah pertama kali layak untuk mengambilnya mesti segera dibatalkan dari program ijazah JD sekolah undang-undang. Sekiranya pelajar yang diberhentikan kemudian lulus peperiksaan, pelajar tersebut layak untuk mendaftar semula ke dalam program ini tetapi akan mendapat kredit untuk satu tahun pengajian sah.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

American Heritage University School of Law (AHUSOL) was established with the adult learner's interest in mind that could not complete an educational goal due to unforeseen circumstances.

American Heritage University School of Law (AHUSOL) was established with the adult learner's interest in mind that could not complete an educational goal due to unforeseen circumstances. Baca Ringkas