Program JD / MBA

Umum

Penerangan Program

Disokong oleh fakulti bertaraf dunia dan rangkaian alumni yang kuat University of Alabama School of Law dan Sekolah Perniagaan Siswazah Manderson Alabama, Program JD / MBA menawarkan kurikulum empat tahun yang kaya dengan tawaran kursus dan peluang pengalaman. Pelajar JD / MBA Alabama dilibatkan dalam sekumpulan kelas yang ketat, dan terlibat dalam situasi perniagaan dan undang-undang sebenar dengan peluang untuk berinteraksi dengan eksekutif utama dan peguam yang berlatih.

Pelajar yang mengambil bahagian muncul dari kursus lintas disiplin dengan kemahiran yang sangat boleh dipasarkan menjadikan mereka berjaya dalam persekitaran global masa kini.

Oleh kerana program JD / MBA bersifat lintas disiplin, pelajar digalakkan untuk memanfaatkan sepenuhnya semua sumber yang ada melalui kedua-dua sekolah, termasuk, misalnya, penasihat akademik dan pejabat perkhidmatan kerjaya.

Sekiranya anda mencari cara baru dan strategik untuk meneroka dunia perniagaan dan undang-undang yang bersilang, jika anda mencari keseimbangan pembelajaran berdasarkan pasukan dan kes, jika anda menghargai hubungan rapat dengan fakulti dan saiz kelas kecil anda, dan jika anda mahukan nilai yang tiada tandingan untuk dolar pendidikan tinggi anda, anda tergolong di Alabama.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

For more than 140 years, the University of Alabama School of Law has produced attorneys who become leaders locally, nationally and globally. Alabama Law provides a top-rate education at a reasonable c ... Baca lebih lanjut

For more than 140 years, the University of Alabama School of Law has produced attorneys who become leaders locally, nationally and globally. Alabama Law provides a top-rate education at a reasonable cost in a supportive and diverse environment. The school has nearly 400 JD students and a 6.4 to 1 student to faculty ratio, 7 clinical programs, and first-year JD students currently representing 24 states and 50 undergraduate institutions. Baca Ringkas