Program JD

Brooklyn Law School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program JD

Brooklyn Law School

Program JD


Brooklyn Law School merupakan institusi pertama di kawasan metropolitan New York untuk membolehkan pelajar memperoleh JD dalam masa 2 tahun, dan satu-satunya sekolah undang-undang di kawasan itu menawarkan pelbagai fleksibel 2, 2.5, 3, 3.5 atau Pilihan 4 tahun untuk menyesuaikan diri dengan semua keperluan calon pelajar. Pilihan ini termasuk:

    • program JD 2 tahun dipercepatkan, kini dibuka kepada pemohon;
    • program JD standard 3 tahun; atau,
    • program JD 4 tahun yang dilanjutkan


Di semua pilihan, pelajar mempunyai kelonggaran untuk memilih tempoh masa pilihan mereka. Sebagai contoh, calon boleh memohon sama ada program 2 atau 3 tahun, atau kedua-duanya. Pelajar juga boleh melanjutkan program mereka semester atau lebih, atau - bagi mereka dalam program 3 atau 4 - lulus satu semester awal.


Program JD 2 Tahun


Program JD 2 tahun baru Brooklyn Law School , kini dibuka kepada pemohon, direka untuk pelajar terpilih mencari pendidikan undang-undang yang ketat dalam jangka masa yang singkat. Calon yang berkelayakan dan matang dengan keupayaan untuk mengendalikan beban kerja yang mencabar digalakkan untuk memohon. Kelas kemasukan yang pertama akan bermula pada bulan Mei 2014.
Program ini mungkin sangat menarik bagi individu yang mencari perubahan kerjaya; mereka yang baru-baru ini telah menyelesaikan perkhidmatan ketenteraan (termasuk calon yang layak melalui Rang Undang-Undang GI Pasca-9/11); peguam terlatih asing dengan penguasaan Bahasa Inggeris yang kuat yang mencari kelayakan tambahan; dan lain-lain yang berminat untuk memasuki tenaga kerja dengan cepat.


JD 2 tahun melibatkan jumlah kerja yang sama seperti program paruh waktu dan sepenuh masa semasa kami tetapi dalam 24 bulan pekat. Untuk melengkapkan keperluan ijazah, pelajar mengambil kursus semasa musim panas sebelum dan selepas tahun pertama mereka; lebih banyak persimpangan musim bunga dan musim sejuk; dan semasa semester musim semi dan musim semi tradisional. Pelajar dalam program ini akan dapat mengambil kesempatan daripada pelbagai aktiviti seperti menyertai aktiviti tambahan dan kokurikulum, termasuk klinik, eksternships, Moot Court, jurnal, dan organisasi pelajar.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mei 2019
Duration
Tempoh
2 - 4 
Sepenuh masa
Price
Harga
1,795 USD
setiap kredit
Locations
Amerika Syarikat - New York, New York
Tarikh mula : Mei 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mei 2019
Amerika Syarikat - New York, New York
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat