Baca keterangan rasmi

Universiti London adalah salah satu universiti besar di dunia. Persekutuan 18 Kolej kelas dunia dan 10 institut pakar, reputasi untuk piawaian akademik yang tinggi telah dibina atas pengajaran dan penyelidikan cemerlang Kolejnya sejak tahun 1836. Darjah Universiti London diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh kerajaan, universiti, majikan dan badan profesional sebagai kualiti akademik tertinggi dan pentingnya membolehkan pelajar mempelajari kursus tiga tahun penuh di Malaysia tanpa perlu pergi ke UK.

Sejak tahun 1858, gelaran University of London telah diakses oleh para pelajar di seluruh dunia menerusi Program Universiti Antarabangsa London, program pembelajaran fleksibel dan jarak jauh yang paling lama di dunia. Selama bertahun-tahun, ramai orang luar biasa yang telah belajar dengan University of London International Program telah membentuk dunia kita. Bekas pelajar termasuk tujuh pemenang Hadiah Nobel, pemimpin negara Komanwel, menteri kerajaan, pengarang terkenal, ahli akademik, hakim dan pemimpin perniagaan. Hari ini, Program Universiti Antarabangsa London benar-benar bersifat antarabangsa dengan lebih daripada 52,000 pelajar di lebih daripada 190 buah negara.

Arah akademik untuk semua kursus yang ditawarkan melalui Program Universiti Antarabangsa London disediakan oleh Kolej Universiti. Akademi di Kolej-kolej ini membangunkan silabus, menyediakan bahan-bahan kajian, dan bertanggungjawab terhadap penilaian pelajar. Ini bermakna pelajar mendapat manfaat daripada penyelidikan akademik dan penyelidikan terdahulu yang dijalankan oleh Kolej. Ia juga memastikan bahawa piawaian anugerah yang dibuat kepada pelajar Program Antarabangsa dikekalkan pada tahap yang sama seperti piawaian penghargaan yang dibuat kepada pelajar yang belajar di salah satu Kolej Universiti.

Dalam hal program undang-undang sarjana muda, arahan akademik disediakan oleh enam Kolej Universiti London dengan Sekolah atau Jabatan Undang-Undang, secara kolektif dikenali sebagai Konsortium Undang-Undang. Enam Kolej adalah Birkbeck, King's College London, Sekolah Ekonomi dan Sains Politik London (LSE), Queen Mary, Sekolah Pengajian Oriental dan Afrika (SOAS), dan UCL (University College London).

Apabila berjaya menamatkan pengajian mereka, pelajar diberi ijazah atau diploma dari University of London. Walaupun piawaian penghargaan ini dikekalkan pada tahap yang sama dengan piawaian anugerah yang dibuat kepada pelajar yang belajar di salah satu Kolej Universiti London, anugerah ini berbeza daripada darjah atau kelayakan lain yang dianugerahkan oleh Kolej-kolej ini. Sijil yang diterima oleh para pelajar selepas tamat pengajian akan menyatakan bahawa pelajar tersebut telah didaftarkan di University of London dan memperoleh ijazah atau diploma dari University of London. Ia juga menyatakan bahawa peperiksaan telah dijalankan oleh Sekolah Hukum Universiti London.

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Brickfields Asia College »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Jan. 2020
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
7,800 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date