Program pra-profesional dalam undang-undang

Cornell College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program pra-profesional dalam undang-undang

Cornell College

Pusat Undang-undang dan Masyarakat

Jika anda tahu anda mahu menjadi seorang peguam, atau hanya berfikir tentang hal itu, Pusat Cornell College kerana Undang-undang dan Masyarakat direka untuk membantu anda. Melalui pelbagai aktiviti dan sengaja pra-profesional menasihati, pelajar pra-undang-undang kita dapat membuat keputusan yang bernas mengenai pergi ke sekolah undang-undang selepas tamat pengajian.

Pelajar yang terlibat secara aktif dalam proses kemasukan sekolah undang-undang itu juga akan dibimbing langsung dan sokongan dari fakulti dan kakitangan kerana mereka memilih sekolah undang-undang, memohon, dan membuat keputusan di mana untuk hadir.

Sepanjang masa mereka di Hilltop, pelajar pra-undang-undang juga mengembangkan dan memperbaiki kemahiran profesional yang membolehkan mereka untuk berjaya di dalam hidup selepas kolej.

Pelajar pra-undang jurusan akademik lengkap merentasi pelbagai disiplin yang terdapat di kampus. Graduan baru-baru ini telah mengambil jurusan dalam bidang politik, ekonomi dan perniagaan, biologi, kajian wanita, Bahasa Inggeris, falsafah, kajian etnik, sejarah, sosiologi, dan kinesiologi.

Aspek kokurikulum Pusat Undang-undang dan Masyarakat melengkapkan luar biasa pendidikan seni liberal di Kolej. Aktiviti-aktiviti ini termasuk:

  • pasukan perbicaraan olok-olok di peringkat kebangsaan berdaya saing,
  • bab ijazah Phi Delta Alpha undang-undang antarabangsa persaudaraan,
  • peluang mentor dengan alumni dan rakan-rakan Cornell,
  • satu di kampus kursus LSAT prep,
  • penceramah undang-undang yang berkaitan dan bengkel, dan
  • Cornell ditaja lawatan sekolah undang-undang.

Mengenai Pusat

Program seni liberal Cornell College, dengan penekanan terhadap mendidik pelajar untuk membaca secara kritikal, sebab dengan berkesan, dan berkomunikasi dengan jelas, mempunyai sejarah mempersiapkan pelajar untuk berjaya di sekolah undang-undang dan sebagai profesional undang-undang. Selaras dengan nasihat yang terbaik daripada sekolah undang-undang itu sendiri, Cornell tidak mempunyai formal "pra-undang-undang" utama dan tiada senarai tertentu kursus yang diperlukan. Walau bagaimanapun, Pusat Cornell kerana Undang-undang dan Masyarakat menawarkan satu set sumber untuk membimbing dan menyediakan pelajar untuk kemasukan berjaya ke sekolah undang-undang dan kerjaya dalam profesion undang-undang.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 27, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Mount Vernon, Iowa
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Mount Vernon, Iowa
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat