Program Sarjana Undang-Undang (LL.M.)

Umum

Penerangan Program

Program Sarjana Undang-undang Undang-undang NSU (LL.M.) menawarkan kurikulum yang fleksibel dan global yang mempersiapkan anda untuk peranan kepimpinan dan nilai profesional untuk kerjaya anda. Program Sarjana Undang-Undang (LL.M) direka untuk pengacara AS dan asing untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan dalam persekitaran undang-undang yang berubah dengan pesat hari ini.

Program ini dirancang untuk menjadi sangat fleksibel, jadi peguam boleh mengambil bahagian dalam talian atau di kampus pada waktu yang mudah untuk membina skop amalan undang-undang mereka dan meningkatkan kejayaan mereka tanpa meletakkan kerjaya mereka.

The LL.M. boleh disiapkan dalam masa satu tahun sepenuh masa atau dua tahun separuh masa melalui pilihan dalam talian atau di kampus.

Pelajar boleh memilih kursus pengajian mereka sendiri atau memilih satu bidang tumpuan NSU:

 • Harta Intelek, Keselamatan Siber, dan Undang-undang Teknologi (dalam talian)
 • Kaunseling Perniagaan dan Keusahawanan (di kampus)
 • Undang-undang Kesihatan (di kampus)
 • Undang-undang Antarabangsa (di kampus)
 • Litigasi dan Penyelesaian Pertikaian (di kampus)
 • Pilih kursus pengajian peribadi

129646_istock-677893280-2.jpg

LL.M.M.

LL.M dalam talian program pengajian tersedia untuk fokus IP, Keselamatan Siber, dan Teknologi. Keupayaan untuk mengasah kemahiran undang-undang penting dari mana-mana lokasi dengan akses internet membenarkan pelajar profesional menghadiri kelas selepas waktu perniagaan tanpa menghabiskan masa dan sumber yang berulang alik ke dan dari kampus.

Hybrid atau On Campus LL.M.

LL.M. pelajar boleh memilih untuk mengambil kursus di kampus dan dalam talian, mewujudkan format hibrid ideal untuk setiap pelajar.

Fakulti

Satu bahagian penting dari Kolej Undang-undang Shepard Broad adalah fakulti kami. Mereka adalah mentor dan model sebenar yang mencabar dan memberi inspirasi kepada anda. Kepakaran dan kecekapan mereka dalam bidang undang-undang yang ditubuhkan dan muncul memberikan jambatan antara tradisi dan evolusi dalam profesion undang-undang. Undang-undang NSU mempunyai pengalaman 18 tahun dalam pengajaran dan sokongan dalam talian pelajar yang memilih untuk mengambil kelas dari jauh.

LL.M. Proses permohonan

Permohonan diterima secara rolling. Sebaik sahaja tempoh dipenuhi, aplikasi akan dipertimbangkan untuk tempoh berikut.

Semua tarikh akhir adalah pukul 11:59 malam, Waktu Timur AS.

 • Tarikh permohonan jatuh pada 1 Jun.
 • Tarikh Permohonan Winter adalah 1 November.
 • Tarikh permohonan musim panas adalah 1 Mac.

Semua tarikh akhir menandakan tarikh di mana semua permohonan ke LL.M. program harus dikemukakan dalam talian melalui Perkhidmatan Aplikasi Elektronik LSAC Majlis Kemasukan Sekolah Undang-Undang (LSAC). Semua dokumen sokongan yang diperlukan, seperti transkrip, hendaklah diterima oleh LSAC setakat tarikh akhir tarikh yang mungkin.

Kelayakan Program

Pemohon AS ke LL.M. program mesti menerima ijazah doktor juris dan mempunyai dua atau lebih tahun pengalaman dalam amalan undang-undang.

Pemohon dari luar AS mestilah mendapat ijazah undang-undang pertama yang melayakkan mereka mengamalkan undang-undang di negara asal mereka. Pengalaman profesional setelah tamat pengajian asing dipilih.

Tuisyen dan Yuran

Untuk tahun akademik tahun 2019-2020 LL.M. tuisyen dikenakan setiap jam kredit pada kadar $ 1,450. Yuran tambahan mungkin berbeza dan tuisyen dan yuran boleh berubah.

Kakitangan dan Penasihat

Susan Stephan

Dekan Bersekutu Program Siswazah dan Dalam Talian dan Profesor Undang-undang Adjunct

 • E-mel: sstephan@nova.edu
 • Telefon: (954) 361-3611 atau 1-800-541-6682 Samb. 26289

Jennifer McIntyre

Penolong Dekan untuk Program Dalam Talian

 • E-mel: mcintyre@nova.edu
 • Telefon: (954) 262-6079 atau 1-800-541-6682 Samb. 26079
 • LLMAdmissions@nova.edu
 • 1-800-326-3660
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Become Part of the Legal Community at NSU Law With degree and certificate programs for law students, paralegals, practicing lawyers, and professionals expanding their legal knowledge, Nova Southeaster ... Baca lebih lanjut

Become Part of the Legal Community at NSU Law With degree and certificate programs for law students, paralegals, practicing lawyers, and professionals expanding their legal knowledge, Nova Southeastern University (NSU) Law equips all students with skills needed for professional success – today, tomorrow, and for decades to come. Baca Ringkas