Program Sarjana dalam Sistem Perundangan Amerika

Umum

Penerangan Program

MSU Law adalah rumah kedua bagi pelajar dari seluruh dunia, dan pelajar ini berkumpul bersama sebagai keluarga semasa mereka jauh dari orang tersayang. Meraikan cuti kebangsaan dan agama bersama-sama dan saling mendidik mengenai adat istiadat, kepercayaan, dan tradisi dari negara mereka, pelajar antarabangsa kami bergabung dengan rakan sekelas Amerika mereka untuk mengenali tarikh penting dalam kalendar percutian AS juga.

Pejabat Program Siswazah dan Antarabangsa, Pejabat Undang-undang Kepelbagaian MSU, dan banyak kumpulan pelajar sering mengadakan perjumpaan pendidikan, budaya dan sosial sepanjang tahun.

Pelajar antarabangsa kami juga memanfaatkan sebahagian besar pengalaman mereka dengan meluangkan masa dengan JD Amerika dan pelajar siswazah undang-undang di dalam dan di luar kelas, termasuk melalui aktiviti yang dipelopori oleh kumpulan pelajar yang fokus untuk membawa pelajar antarabangsa dan Amerika bersama di Law College.

Pelajar undang-undang menyertai pelajar antarabangsa dari jabatan MSU lain untuk meraikan percutian, mengadakan acara dan sebaliknya berinteraksi dengan komuniti antarabangsa dan pelajar MSU yang lebih besar. Walaupun MSU Undang-undang mempunyai lebih daripada 50 kumpulan pelajar, MSU mempunyai lebih dari 250. Pelajar antarabangsa MSU Law boleh menyertai mana-mana kumpulan pelajar Kolej Undang-undang atau mana-mana lulusan MSU atau kumpulan pelajar lain, menjadikan kemungkinan hubungan rakan dan profesional tidak berkesudahan.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Michigan State University has been intentionally global for more than 60 years, and is known worldwide as a top research university. It is home to renowned scholars and scientists from around the glob ... Baca lebih lanjut

Michigan State University has been intentionally global for more than 60 years, and is known worldwide as a top research university. It is home to renowned scholars and scientists from around the globe and a vibrant and diverse community of undergraduates and graduate students. MSU leverages international partnerships with scientists and practitioners from academia, the government, private sector, and strategically chosen research and development organizations to create new knowledge and explore innovative and practical solutions to the world’s most pressing problems. Baca Ringkas