Read the Official Description

MIL menawarkan pelajar latitud dan fleksibiliti yang luar biasa dalam memilih kursus dari kurikulum yang kaya dan pelbagai program untuk menyusun kursus ijazah yang memenuhi objektif profesional mereka dan keutamaan peribadi. Ciri khas kurikulum MIL adalah kombinasi kursus dan elektif wajib. Tiga kursus wajib memastikan pelajar memperoleh pemahaman umum mengenai rangka normatif dan analisis undang-undang antarabangsa. Pada masa yang sama, pelbagai pilihan membolehkan mereka menjadi pakar dalam topik tertentu dan, jika mereka mahu, melengkapkan pendidikan undang-undang mereka dengan kursus dari bidang berkaitan seperti kajian pengurusan atau sains politik.

Mengadun undang-undang, pengurusan, dan politik
Kursus MIL membolehkan kepelbagaian subjek yang hebat, antaranya undang-undang perniagaan antarabangsa dan Eropah, undang-undang pasaran kewangan dan modal, penyelesaian pertikaian, organisasi antarabangsa dan politik serta profesion undang-undang. Pelajar juga boleh memilih kursus dari bidang yang berkaitan seperti kajian pengurusan dan sains politik. Mereka dijemput untuk mengambil bahagian dalam Moots antarabangsa dan kerja praktikal yang serupa. Mereka mendapat manfaat daripada banyak skim pertukaran dan program perkongsian.


Pelbagai latar akademik
Sesetengah pelajar MIL akan memperoleh ijazah pertama mereka dalam undang-undang atau undang-undang dan ekonomi, yang lain dalam bidang seperti hal ehwal antarabangsa, pengurusan, dan ekonomi. Mereka semua mempunyai pendidikan undang-undang asas.
Memandangkan tumpuan khususnya, MIL berbeza dengan program undang-undang standard yang bertujuan untuk pelajar yang ingin mengambil ujian bar dan bekerja sebagai peguam di bidang kuasa nasional mereka. Sesetengah graduan undang-undang mungkin berfikir tentang mengejar kerjaya antarabangsa selepas menamatkan pengajian dengan MLL atau MLE. Mereka mungkin mendapati bahawa MIL adalah program yang tepat untuk mereka.


Bahasa Inggeris sebagai bahasa program
Bahasa pengajaran dan peperiksaan adalah Bahasa Inggeris. Selepas tiga hal pengajian sepenuh masa dan satu beban kursus sebanyak 90 ECTS, graduan diberikan Master of Arts (MA HSG ) dalam Undang-undang Antarabangsa.

Perkongsian dengan CEMS MIM
Pelajar MIL mungkin ingin menggabungkan ijazah sarjana mereka dalam Undang-undang Antarabangsa dengan ijazah sarjana antarabangsa yang terkenal dalam pentadbiran perniagaan. University of St. Gallen menawarkan mereka kemungkinan untuk memohon Master CEMS satu tahun dalam Pengurusan Antarabangsa CEMS (MIM).

Kemasukan ke program MIL:

Sila rujuk laman web kami untuk kriteria kemasukan terperinci terkini.

www.admissions.unisg.ch

www.mil.unisg.ch

Program taught in:
English
Last updated October 23, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 16, 2019
Duration
18 
Sepenuh masa
Price
3,326 CHF
Yuran untuk pelajar Switzerland: CHF 1426
Deadline
Apr. 30, 2019
By locations
By date
Start Date
Sept. 16, 2019
Application deadline
Apr. 30, 2019

Sept. 16, 2019

Location
Application deadline
Apr. 30, 2019
End Date