Program Siswazah dalam Undang-undang Perbankan dan Kewangan telah berada di barisan hadapan undang-undang perkhidmatan kewangan sejak tahun 1984. Ia adalah program LLM tertua seumpamanya di Amerika Syarikat dan, sejak penubuhannya, telah melatih lebih dari 2,000 peguam untuk kedudukan kepimpinan dalam Amerika Syarikat dan seluruh dunia. Graduan kami memegang jawatan berpengaruh di agensi kerajaan, firma undang-undang, syarikat, institusi kewangan, dan organisasi bukan kerajaan secara global.

Dalam program ini, kami berusaha untuk menyediakan pendidikan yang relevan dan praktikal. Untuk melakukan ini, kami telah mengumpulkan fakulti profesional perkhidmatan kewangan yang merupakan tuan dalam bidang mereka dan yang mempunyai semangat, dedikasi, dan komitmen untuk mengajar dan melatih peguam muda. Aktiviti ko-kurikulum kami memberikan pelajar kami dengan rendaman penuh di bidang undang-undang kewangan, melalui latihan, perbincangan kerjaya, kuliah dan peluang untuk berkhidmat kepada kakitangan Kajian Undang-undang Perbankan dan Kewangan, jurnal undang-undang tertua pelajar negara yang dikhaskan untuk perkara ini.

Pintu kami terbuka kepada profesional yang serius yang ingin merebut peluang untuk berkarier di dunia perkhidmatan kewangan yang baru. Jika anda berkongsi perspektif kami dan melihat peluang di mana orang lain melihat krisis, kami menjemput anda untuk menyertai kami dalam Program. Kami boleh memberi jaminan bahawa anda akan menikmatinya.

Kurikulum yang direka khas untuk pengajian siswazah

Dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mengendalikan keperluan pengawalseliaan, transaksional dan pematuhan klien perkhidmatan kewangan dalam ekonomi global hari ini, graduan kami memegang jawatan yang berpengaruh di seluruh dunia - bank, kerajaan, firma undang-undang, syarikat, institusi kewangan, dan organisasi multilateral dan bukan kerajaan . Sejak memberikan LLM pertama kami di Perbankan

Program pengajian, yang memberi tumpuan kepada kursus pengawalseliaan dan kursus urus niaga dalam bidang undang-undang perbankan, undang-undang sekuriti, dan undang-undang perkhidmatan kewangan am, membawa kepada tahap Master of Laws dalam Perbankan dan Undang-undang Kewangan. Pelajar juga boleh memilih untuk menumpukan pengajian mereka di salah satu kepekatan program yang ada.

Di luar bilik darjah, pelajar dapat menambah kerja kursus dengan memberi tumpuan kepada isu-isu perkhidmatan kewangan hari ini melalui kuliah, persidangan, dan perbincangan meja bulat. Beberapa persidangan dan syarahan ini ditaja bersama dengan kumpulan seperti Persatuan Bar Amerika, Persatuan Bar Boston, dan Persatuan Rumah Clearing.

Kami juga berbangga untuk mengumumkan pelancaran Sijil Pematuhan Perkhidmatan Kewangan, program dalam talian yang pertama yang ditawarkan oleh Program Siswazah Perbankan

109396_Capture.JPG

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Boston University School of Law »

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 18, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
2 - 8 
Sambilan
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
Applications received after this date will be reviewed on a space available basis
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Applications received after this date will be reviewed on a space available basis
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Applications received after this date will be reviewed on a space available basis
End Date

Graduate Program in Banking and Financial Law