Sarjana Hukum Perbandingan (MCL)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Hukum Perbandingan (MCL)

MCL adalah program dua semester yang menawarkan pelajar antarabangsa tanpa ijazah pertama dalam undang-undang tetapi dengan pengalaman undang-undang atau minat yang kuat untuk mendapatkan kebiasaan dengan undang-undang dan institusi undang-undang Amerika. Keperluan darjah:

 • Lengkapkan sekurang-kurangnya 20 jam kredit kursus;
 • Lengkap satu tahun akademik di kediaman di Sekolah Undang-undang;
 • Lengkap B504 Pengenalan kepada Undang-undang Amerika untuk 2 kredit dan B530 Wacana Hukum dan Penulisan untuk 2 kredit;
 • Menjalankan tidak kurang daripada 8 jam kredit kursus semester;
 • Mengekalkan purata titik gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.0; dan
 • Lengkapkan syarat ijazah dalam masa tiga semester berturut-turut.

Kemasukan

Tarikh keutamaan permohonan

Jatuh

 • Tarikh Keutamaan: 1 Februari
 • Tarikh akhir: 1 April, kemudian melancarkan kemasukan

Spring

 • Tarikh Keutamaan: 1 September
 • Tarikh akhir: 1 November, kemudian melancarkan kemasukan

Walaupun aplikasi akan dipertimbangkan sehingga kelas penuh, disarankan agar anda memohon tidak lewat daripada tarikh akhir yang disenaraikan. Semua permohonan yang diterima oleh tarikh keutamaan yang disenaraikan akan dipertimbangkan secara automatik untuk biasiswa. Permohonan yang diterima selepas tarikh keutamaan akan dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa sekiranya dana masih ada.

Bagi setiap semester kejatuhan masa depan, kami mula menerima permohonan baru untuk semua program siswazah pada 1 Oktober.

Tarikh mula

Untuk memenuhi jadual sibuk anda atau keperluan khusus, Indiana Law menawarkan beberapa tarikh mula untuk program MCL kami:

 • Kejatuhan Tradisional Bermula: Istilah kejatuhan tradisional, tarikh permulaan utama, bermula dari awal hingga pertengahan Ogos setiap tahun.
 • Bermula Spring: Sebagai tambahan kepada semester kejatuhan tradisional kami, Indiana Law menawarkan program musim bunga yang bermula pada bulan Januari. Permohonan untuk permulaan musim bunga akan diterima Julai hingga November.
 • Summer Start: Program permulaan musim panas adalah program Bahasa Inggeris Intensif Musim Panas tujuh minggu yang direka khas untuk pelajar MCL yang bermula pada bulan Jun dan diikuti dengan pengenalan intensif kepada kursus Undang-undang Amerika.
 • Pengenalan Intensif kepada Undang-undang Amerika: Dengan mendaftarkan diri dalam dua minggu intensif Pengenalan kepada kursus Undang-undang Amerika (dua jam kredit), yang bermula pada akhir bulan Julai, anda boleh menyelesaikan salah satu kursus undang-undang yang anda perlukan awal. Tiba menjelang akhir bulan Julai juga memberi anda masa untuk membiasakan diri dengan sekolah undang-undang, universiti, dan komuniti Bloomington sebelum memulakan jadual kursus penuh anda pada bulan Ogos.

Keperluan kemasukan

 • Pendidikan: Pemohon MCL yang menerima pendidikan siswazah mereka di luar Amerika Syarikat pada umumnya dikehendaki menyelesaikan gelar sarjana dalam bidang undang-undang atau kepekatan siswazah yang kuat dalam kursus undang-undang.
 • Penguasaan bahasa Inggeris: Calon MCL yang bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka mesti menunjukkan kefasihan dalam Bahasa Inggeris melalui skor TOEFL 94 IBT, skor IELTS sekurang-kurangnya 7.0, skor TOEIC sekurang-kurangnya 830, atau skor TOEFL, IELTS, atau TOEIC yang bersamaan dalam format lain. Skor kemahiran bahasa Inggeris yang sedikit lebih rendah daripada keperluan minimum kami tidak ditolak secara terang-terangan, terutamanya apabila faktor lain, seperti latar belakang pendidikan dan pengalaman kerja, cemerlang. Kami tidak menawarkan kemasukan bersyarat sebagai ganti keperluan ujian ujian yang disebut di atas, tetapi kami mempunyai program musim panas MCL khas untuk penambahbaikan bahasa Inggeris dan undang-undang bahasa Inggeris.

Cara memohon

Pelajar MCL harus mengemukakan permohonan dengan menggunakan Aplikasi LSAC Online. Jika anda hanya akan memohon ke Maurer School of Law Universiti Indiana University, anda juga boleh menggunakan aplikasi langsung kami untuk memohon.

Memohon melalui laman web Majlis Undang-undang Kemasukan Sekolah (LSAC) bertujuan untuk membolehkan pemprosesan yang paling cepat bagi fail kemasukan anda. Majoriti sekolah undang-undang AS yang terkemuka menggunakan sistem LSAC. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, semak huraian penuh perkhidmatan LSAC.

 • Sekiranya anda belum mempunyai akaun LLA LLM: Setelah membaca semua butiran permohonan di halaman ini, anda harus mendaftar untuk akaun pemohon LSAC baru untuk memulakan proses permohonan.
 • Sekiranya anda mempunyai akaun LLAC LLM yang ada: Cukup log masuk ke akaun semasa anda untuk memohon ke Maurer School of Law Indiana University-Bloomington Maurer School of Law .
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1842, the Indiana University Maurer School of Law is the ninth oldest law school in the U.S. and the first state school in the Midwest. Located in a beautifully wooded setting in Bloomingto ... Baca lebih lanjut

Founded in 1842, the Indiana University Maurer School of Law is the ninth oldest law school in the U.S. and the first state school in the Midwest. Located in a beautifully wooded setting in Bloomington, a classic college town, the IU campus is consistently ranked among the most beautiful in the nation. Our heritage is local, but our presence is global: More than half of our graduates find jobs outside Indiana. Baca Ringkas