Sarjana Keselamatan Sosial Eropah (Leuven et al)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program tuan lanjutan satu tahun ini berkaitan dengan keselamatan sosial dan perlindungan sosial dari perspektif undang-undang, ekonomi, sosiologi, pentadbiran dan falsafah. Sebagai tambahan kepada pelbagai disiplin, kurikulum ini mengandungi komponen komparatif dan multinasional yang kuat yang memberi tumpuan kepada penyediaan hak perlindungan sosial di seluruh Eropah.

Apakah program ini?

Master Keselamatan Sosial Eropah memberi anda kesempatan untuk memahami banyak pendekatan yang berlainan untuk keselamatan sosial yang ada di dalam benua bersejarah di Eropah. Pada masa yang sama, anda akan mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai sistem kebangsaan anda sendiri dalam konteks gambar kontinental yang lebih luas. Program ini juga termasuk kajian mendalam, mendalam mengenai peranan badan-badan antarabangsa seperti Kesatuan Eropah.

Sebagai pelajar program ini, anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian pakar antarabangsa dalam bidang keselamatan sosial. Pelajar datang dari pelbagai negara di Eropah dan di luar dan mempunyai latar belakang dan motif akademik yang berbeza untuk penyertaan. Staf pengajar terdiri daripada profesor terkenal dari KU Leuven dan universiti-universiti Eropah lain yang mengkhususkan diri dalam pelbagai disiplin yang berkaitan dengan keselamatan sosial.

Struktur

Program ini terdiri daripada 60 ECTS, bermula dengan sekolah musim panas pada bulan Ogos dan berakhir pada bulan Julai tahun akademik berikut.

Semasa Sarjana Keselamatan Sosial Eropah, kemahiran akademik anda akan dibangunkan dan dicabar melalui pengalaman magang dalam institusi atau organisasi keselamatan sosial. Melalui perkongsian kami, anda boleh mengambil kedudukan magang mengikut kadar pengalaman dan bidang kepakaran anda sendiri, dengan fokus pada amalan atau penyelidikan.

Kelas dan bengkel di dalam orang, yang diadakan di Leuven (Belgium), dipadamkan bersama dalam beberapa minggu yang terhad. Kursus yang selebihnya diselesaikan melalui platform pembelajaran digital. Platform ini menghubungkan anda ke pensyarah terbaik di Eropah, yang membimbing anda melalui bahan kursus mereka yang dirancang khusus dari jauh.

Kekuatan

  • Format pengajaran unik menawarkan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia: pengalaman universiti yang sah di salah satu universiti terkemuka di Eropah dan kelonggaran untuk menyelesaikan majoriti program dari rumah.
  • Sepanjang program ini, anda akan dihubungkan ke rangkaian universiti antarabangsa yang unik dan berhubung dengan kakitangan pengajar dan rakan-rakan dari seluruh Eropah.
  • Pendekatan pelbagai disiplin dan multinasional akan memperluaskan perspektif anda dan akan membantu anda melihat masalah dari sudut yang baru. Pendekatan alternatif ini mengembangkan keupayaan anda untuk menyesuaikan diri dengan situasi baru dan akan sangat berharga sepanjang kerjaya profesional anda.

Adakah ini program yang tepat untuk saya?

Anda mungkin seorang siswazah tuan yang tidak sabar-sabar untuk mengkhususkan diri dalam keselamatan sosial, penyelidik keselamatan sosial atau guru, atau profesional yang terlibat dalam pentadbiran keselamatan sosial dan / atau pembangunan dasar.

Idealnya, anda mempunyai:

  • pengetahuan mengenai sistem keselamatan sosial anda sendiri dan kerja-kerjanya;
  • keupayaan untuk merumuskan soalan penyelidikan dan menjalankan kajian yang sepadan dalam bidang keselamatan sosial;
  • kemahiran peringkat tinggi untuk menilai secara kritikal penyelidikan keselamatan sosial negara dalam disiplin anda sendiri;
  • ijazah yang sesuai dalam disiplin berkaitan keselamatan sosial.

Walaupun semua calon pelajar harus mengetahui tentang keselamatan sosial yang diperolehi oleh kajian, mereka yang mempunyai pengalaman praktikal, misalnya pengalaman bekerja dalam pentadbiran keselamatan sosial, sangat dihargai. Beberapa pendedahan sebelumnya terhadap hal ehwal sosial Eropah dan / atau sistem keselamatan sosial asing juga membantu.

Peluang kerjaya

Lulusan terdahulu sering bekerja di institusi keselamatan sosial Eropah, antarabangsa atau kebangsaan, di syarikat insurans, di NGO atau penyelidikan akademik, dan di institusi yang berurusan dengan keselamatan sosial dan perlindungan sosial.

Mulakan kerjaya anda, semasa pengajian anda

Semasa program sarjana dan sarjana anda, anda sudah boleh membentuk profil anda sendiri dengan memilih pengkhususan tertentu, belajar di luar negara (Erasmus), melakukan penempatan kerja, atau memulakan perniagaan anda sendiri.

Pusat Kerjaya Pelajar dengan senang hati meletakkan anda di landasan yang betul ke arah pengalaman kerja pertama anda. Pusat ini juga jurulatih anda dalam mencari pekerjaan yang menarik dan membantu anda dengan wawancara kerja. Bagi pelajar yang ingin memulakan perniagaan mereka sendiri, KU Leuven juga mempunyai Lcie, komuniti KU Leuven yang menggalakkan pelajar dengan ide inovatif dan keusahawanan.

Tidak tahu ke mana hendak bermula? Pangkalan data Pusat Kerjaya Pelajar mengandungi tawaran untuk pekerjaan, kerja sukarela, projek inovasi, dan pekerjaan pelajar. Anda juga boleh melawat salah satu acara yang dianjurkan oleh Pusat Kerjaya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Baca lebih lanjut

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Baca Ringkas
Lihat laman web pusat pengajian