Sarjana Keselamatan Sosial Eropah (Leuven et al)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Master Lanjutan Jaminan Sosial Eropah KU Leuven memberi anda peluang untuk memahami banyak pendekatan berbeza untuk keselamatan sosial yang wujud bersama di benua Eropah yang bersejarah. Pada masa yang sama, anda akan mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai sistem nasional anda sendiri dalam konteks gambaran benua yang lebih luas. Program ini juga merangkumi kajian mendalam mengenai peranan badan antarabangsa seperti Kesatuan Eropah.

Sebagai pelajar program ini, anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian pakar antarabangsa dalam bidang keselamatan sosial. Pelajar datang dari pelbagai negara Eropah dan seterusnya dan mempunyai latar belakang akademik dan motif penyertaan yang berbeza. Tenaga pengajar terdiri daripada profesor terkenal dari KU Leuven dan universiti Eropah lain yang mengkhusus dalam pelbagai disiplin yang berkaitan dengan keselamatan sosial.

Struktur

Program ini terdiri daripada 60 ECTS, bermula dengan sekolah musim panas pada bulan Ogos dan berakhir pada bulan Julai tahun akademik berikut.

Semasa Sarjana Keselamatan Sosial Eropah, kemahiran akademik anda akan dikembangkan dan dicabar melalui pengalaman magang di institusi atau organisasi keselamatan sosial. Melalui perkongsian kami, anda dapat mengambil posisi magang sesuai dengan tahap pengalaman dan bidang kepakaran anda sendiri, dengan fokus pada latihan atau penyelidikan.

Kelas dan bengkel di dalam orang, yang diadakan di Leuven (Belgium), dipadamkan bersama dalam beberapa minggu yang terhad. Kursus yang selebihnya diselesaikan melalui platform pembelajaran digital. Platform ini menghubungkan anda ke pensyarah terbaik di Eropah, yang membimbing anda melalui bahan kursus mereka yang dirancang khusus dari jauh.

Kekuatan

  • Format pengajaran unik menawarkan anda yang terbaik dari kedua-dua dunia: pengalaman universiti yang sah di salah satu universiti terkemuka di Eropah dan kelonggaran untuk menyelesaikan majoriti program dari rumah.
  • Sepanjang program ini, anda akan dihubungkan ke rangkaian universiti antarabangsa yang unik dan berhubung dengan kakitangan pengajar dan rakan-rakan dari seluruh Eropah.
  • Pendekatan pelbagai disiplin dan multinasional akan memperluaskan perspektif anda dan akan membantu anda melihat masalah dari sudut yang baru. Pendekatan alternatif ini mengembangkan keupayaan anda untuk menyesuaikan diri dengan situasi baru dan akan sangat berharga sepanjang kerjaya profesional anda.

Sila rujuk laman web kami untuk maklumat terkini mengenai program ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day.

KU Leuven will host an online open day on 1 december. For more information, please visit www.kuleuven.be/online-open-day. Baca Ringkas
Lihat laman web pusat pengajian