Sarjana Muda Pengajian Undang-Undang dan Keadilan, Sarjana Muda Undang-Undang

Southern Cross University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Pengajian Undang-Undang dan Keadilan, Sarjana Muda Undang-Undang

Southern Cross University

Jika anda ingin tahu bukan sahaja bagaimana undang-undang beroperasi, tetapi juga mengapa, maka ijazah double ini mungkin untuk anda.

Program sarjana berganda lima tahun ini membuka pelbagai peluang kerjaya kepada orang-orang yang berminat terhadap keadilan sosial dan berminat untuk tidak hanya melihat perbezaan tetapi juga perbezaannya.

Walaupun ijazah undang-undang memberikan anda kemahiran untuk bekerja dalam amalan undang-undang, Ijazah Sarjana Muda Pengajian Undang-undang dan Keadilan menyediakan pelbagai pandangan yang lebih luas kepada orang yang mempunyai kepentingan dalam keadilan sosial, pembangunan dasar, politik dan analisis.

Peluang kerjaya

Peluang kerjaya biasanya termasuk: sebagai barristers atau solicitors; atau dalam bidang yang berkaitan dengan undang-undang persendirian, korporat atau organisasi kerajaan.

Pengiktirafan Profesional

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang memenuhi keperluan akademik untuk kemasukan ke profesion undang-undang, tetapi pihak berkuasa penerimaan profesional juga memerlukan siswazah undang-undang dari semua universiti untuk menyelesaikan latihan undang-undang praktikal atau serupa dengan amalan sebagai seorang peguam. Pelajar yang berhasrat untuk mengamalkan undang-undang di luar Australia perlu menyemak dengan badan kemasukan negara yang berkenaan untuk mengesahkan keperluan amalan mereka.

Sarjana Muda Pengajian Undang-undang dan Keadilan , dengan major di Conveyancing, diakreditasi oleh NSW Fair Trading. Lihat Sarjana Muda Pengajian Undang-undang dan Keadilan untuk maklumat lanjut.

Penempatan Profesional

Pelajar undang-undang boleh menjalankan pengalaman undang-undang sukarela dan penempatan profesional dengan firma atau pejabat undang-undang, untuk melengkapi kemahiran undang-undang praktikal mereka dan menjadi biasa dengan isu-isu yang dihadapi peguam bekerja.

Bidang Pengajian Utama

Sebagai sebahagian daripada kajian Undang-undang mereka, pelajar mengkaji unit teras, ditambah unit pilihan dari pelbagai pilihan untuk memenuhi aspirasi kerjaya mereka. Unit teras termasuk bidang seperti Litigasi Sivil dan Prosedur; Falsafah Undang-undang; Undang-undang Alam Sekitar; Kelakuan Profesional; Bukti; dan Undang-Undang Jenayah Australia. Unit elektif mungkin termasuk kawasan yang berbeza seperti Cyberlaw; Undang-undang Hiburan; Victimology; Hak manusia; Advokasi Faedah Awam; Perlumbaan dan Undang-undang; Undang-undang Haiwan; dan fikih ekologi.

Tiada jurusan dalam Ijazah Sarjana Muda Undang-undang; Walau bagaimanapun, pelbagai unit elektif berasaskan undang-undang boleh didapati.

Sarjana Muda Pengajian Undang-Undang dan Keadilan terdiri daripada pelbagai unit undang-undang dan unit elektif, termasuk bidang-bidang seperti Politik Australia, Sistem Undang-undang Australia, Pergerakan Sosial Global dan Dasar Sosial.

Pelajar boleh memilih untuk belajar di Conveyancing utama. Lihat Sarjana Muda Pengajian Undang-undang dan Keadilan untuk maklumat lanjut.

Kaedah penilaian

Kaedah penilaian yang digunakan dalam kursus ini berbeza dari unit ke unit. Mereka mungkin termasuk cadangan penyelidikan, esei penyelidikan, laporan, persembahan lisan dan bertulis, kajian kes, penyertaan dalam talian dan kelas, dan peperiksaan. Peningkatan markah penilaian di antara tugasan dan peperiksaan juga berbeza-beza.

Kaedah pengajaran

Pelajar di kampus mengalami pelbagai pendekatan pengajaran termasuk kuliah dan tutorial bersemuka. Sesetengah unit menawarkan aktiviti dalam talian, kelas, pra-rakaman dan / atau kuliah langsung. Kaedah pengajaran boleh berbeza dari unit ke unit.

Pilihan kajian dalam talian sangat interaktif dan berusaha untuk mempromosikan kerjasama dan rasa masyarakat. Pelajar boleh menerima kuliah terdahulu dan / atau hidup dalam talian, bahan pembelajaran elektronik, bengkel, forum perbincangan dalam talian dan kelas maya. Kaedah pengajaran boleh berbeza dari unit ke unit.

Kehadiran di bengkel di kampus untuk Unit Perilaku Profesional adalah keperluan Sarjana Muda Undang-Undang untuk kedua-dua pelajar kampus dan dalam talian. Semasa bengkel tersebut, pelajar bertemu dengan wakil utama profesion undang-undang yang menangani isu-isu amalan undang-undang kontemporari dan kelakuan profesional. Untuk maklumat lanjut, pergi ke bengkel undang-undang.

Jika pelajar dalam talian memilih untuk mengkaji unit elektif berikut, mereka perlu menghadiri bengkel sama ada di kampus Lismore atau Gold Coast:

  • LAW00057 - Undang-undang Pengangkut (bengkel satu hari, biasanya Sabtu atau Ahad)
  • LAW00214 - Pengantaraan dan Penyelesaian Pertikaian (bengkel dua hari, biasanya Sabtu dan Ahad)
  • LAW00216 - Amalan dan Prosedur Pengantaraan (bengkel dua hari, biasanya Sabtu dan Ahad)
This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini March 2, 2018
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 4, 2019
Duration
Tempoh
5 - 10 
Sambilan
Sepenuh masa
Information
Deadline
Jan. 20, 2019
Locations
Australia - Lismore, New South Wales
Tarikh mula : Mac. 4, 2019
Tarikh tutup permohonan Jan. 20, 2019
Tarikh akhir Mac. 4, 2024
Dates
Mac. 4, 2019
Australia - Lismore, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Jan. 20, 2019
Tarikh akhir Mac. 4, 2024